CHladič- 2l ??!! E10 prosím poraďte

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
XLi
Řidič

CHladič- 2l ??!! E10 prosím poraďte

Příspěvek od XLi »

čau, pls jsem z toho jelen všude píšou a říkají nápln chadicí soustvy 5-5,5 L. tak jsem nakoupil nemrzku růžovou G12+destilku...a tak tu starou hnusku vypustím špuntíkem ve spod chladiče,(podotýkám že tu nadobku sem měl na 'LOW'u delší dobu... , no a že jdu nalévat napřed že tam naleju tu nemrzku a pak ju doředím vodou na -25....no a ejhle nalil sem 1,5 a něco málo nemrzky z druhé flašky+asi 3 deci vody..a chladič plnej a i po nastartování a nechaní zahřát furt plnej a nejde tam napchat nic...(podotýkám že motor i po vypuštění byl nastartovanej...) Jaké jsou vaše rady a názory? co s tím??jsem z toho jelen, popř jaké máte čísla na chladiči vedle zátky??E10 liftback 16V bez klimi... díky P.S. jaký je správný postup kdyžtak jestli je to u rollky nějak specifické
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

určite bude více, proste se ti neotevřel termostat, případně si nevypustil vodu puvodní, která zustala za zavřeným termostatem.
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

aha no ale ten motor byl zahřátej...pak se jen nechal schládnout aby se dala vypustit aby nebyla vařící....tak to zkusím znovu vypustit a uvidím kolik vyteče...a naředit to nějak znovu no... :mad: kurňa.... prřotože nechat tam koncentrát samotnej to bych měl asi za chvílu po motoru byl by spapanej...:-D
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ty vole... to se ředí předem :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Taky sem to ředil přímo do chladiče, chtěl sem aby tam bylo víc nemrznoucí a tak sem vždycky nalil litr fridexu - litr destilky... Ale já když to vypouštěl, tak aji oddělal hadice od chladiče a snažil se nějak dostat tu vodu z motoru, co sem ale blbec zapomenul, bylo otevřít topení (pak semi ten starej sajrajt smíchal s tou novou náplní), no už sem se pak na to vybodl, vyměním to příště líp...

nápln je 4,6 cca. +- pár deci podle toho, kterou velikost chladiče máš.
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Podle mě neředěný to tam blbě leze.
Ale jinak mě vaše problémy překvapují, protože já to prostě skoro studený otevřel (včetně topení) a všechno vyteklo ven. Pak jsem to tam zase nalil a odvzdušňovat ani nemusel. Že bych měl už špatněj termostat.......? :D
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jak bys to chtěl odvzdušňovat? Žiju v domnění, že se to odvzdušňuje samo díky víčku.
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jo, ale přečti si diskuse. Pořád někdo odvzdušňuje :)
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

v manualu od Corolly odvzdusnujou:
;)

Odvzdusnení
. Pred nasroubovanim vicka vyrovnavaci nadrzky nastartujeme motor a nechame ho bezet na volnobezne otacky, dokud se neohreje spodni hadice od chladice.
. Za chodu motoru doplnime chladici kapalinu az k hrdlu chladice.
. Na chladic a vyrovnavaci nadrzku nasroubujeme vicko.
. Motor nechame bezet na volnobezne otacky, dokud se neohreje na beznou provozni teplotu.
. Zkontrolujeme tesnost chladiciho systemu, predevsim hadicovych prípojek, vypousteciho sroubu a cerpadla chladici kapaliny.
. Zkontrolujeme stav chladici kapaliny ve vyrovnavaci nadrzce. V pripade potreby kapalinu doplnime k rysce FULL.
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

já to teda míchám mimo chladič a leju tam jotovou směs-a vždy dám do -30 protože voda tam vždy zůstane-ať je auto zahřátý nebo ne. Nepomůže ani při vypuštění na moment nastartovat a nechat jet čerpadlo protože od čerpadla voda steče a to žene jen vzduch. Ty tři deci vody v motoru někde jsou neboj :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
bajla
Člen Týmu

Příspěvek od bajla »

n abloku motora by mnel byt srub jak sou zvody od vyfuku tak podnima a ten by mnel byt na vypusteni vody z bloku
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

no tak mám doplněno vyměněno...no tipuju že v soustavě prostě zustal tak litr no...ale už na to kašu je to asi do -35 stupňu takže už to neřeším...Je už i dokonce znatelně cítit že po výměně a řádném doplnění (předtím sem to dost zanedbával) že to i lépe a efektivněji topí...Ale zase jak je ta nuplň plná tak se to dele ohřívá se mi zdá a ještě kork když je standartně teď přes den -2...stačí abych chvíli brzdil motorem a hned to sleze tak z půlky budíku do čtvrtky...Jen se chci orienačně optat kam až vám leze normálně ručička teploměru v tomto období při jíždě např po okreskách...jestli je trochu houpavá či je v pulce furt...(v létě u mě v pulce furt,teď v zime malinko houpavá hlavně při jízdě při zapnutí topení do plna =do kraje červených políček) :) díky zatím čáuvec
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mně drží jako přibitá přesně v půlce. Někdy za opravdu špatných podmínek (vytáčení, řadění, kopce, město v jedné kopě) to vyleze asi o půl milimetru výše.
Ale když sjíždím Středohoří na čtyřku se zapnutým topením při současných teplotách, tak to dole pod kopcem sleze na čtvrtku.
I za těchto teplot je motor plně zahřátý asi po dvou až třech kilometrech po rovině (ale nedávám hned topení naplno).
VAZ 2103 1500/49kW bílá
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

aha tak to mám zhruba stejné....Mno to už sem taky zjistil že je lepší to nechat ohřát bez topení nebo jen tím vlažným a pak až topení naplno...:-)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“