CHladič- 2l ??!! E10 prosím poraďte
CHladič- 2l ??!! E10 prosím poraďte
čau, pls jsem z toho jelen všude píšou a říkají nápln chadicí soustvy 5-5,5 L. tak jsem nakoupil nemrzku růžovou G12+destilku...a tak tu starou hnusku vypustím špuntíkem ve spod chladiče,(podotýkám že tu nadobku sem měl na 'LOW'u delší dobu... , no a že jdu nalévat napřed že tam naleju tu nemrzku a pak ju doředím vodou na -25....no a ejhle nalil sem 1,5 a něco málo nemrzky z druhé flašky+asi 3 deci vody..a chladič plnej a i po nastartování a nechaní zahřát furt plnej a nejde tam napchat nic...(podotýkám že motor i po vypuštění byl nastartovanej...) Jaké jsou vaše rady a názory? co s tím??jsem z toho jelen, popř jaké máte čísla na chladiči vedle zátky??E10 liftback 16V bez klimi... díky P.S. jaký je správný postup kdyžtak jestli je to u rollky nějak specifické
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
aha no ale ten motor byl zahřátej...pak se jen nechal schládnout aby se dala vypustit aby nebyla vařící....tak to zkusím znovu vypustit a uvidím kolik vyteče...a naředit to nějak znovu no...
kurňa.... prřotože nechat tam koncentrát samotnej to bych měl asi za chvílu po motoru byl by spapanej...

1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Taky sem to ředil přímo do chladiče, chtěl sem aby tam bylo víc nemrznoucí a tak sem vždycky nalil litr fridexu - litr destilky... Ale já když to vypouštěl, tak aji oddělal hadice od chladiče a snažil se nějak dostat tu vodu z motoru, co sem ale blbec zapomenul, bylo otevřít topení (pak semi ten starej sajrajt smíchal s tou novou náplní), no už sem se pak na to vybodl, vyměním to příště líp...
nápln je 4,6 cca. +- pár deci podle toho, kterou velikost chladiče máš.
nápln je 4,6 cca. +- pár deci podle toho, kterou velikost chladiče máš.
Holomek!
v manualu od Corolly odvzdusnujou:

Odvzdusnení
. Pred nasroubovanim vicka vyrovnavaci nadrzky nastartujeme motor a nechame ho bezet na volnobezne otacky, dokud se neohreje spodni hadice od chladice.
. Za chodu motoru doplnime chladici kapalinu az k hrdlu chladice.
. Na chladic a vyrovnavaci nadrzku nasroubujeme vicko.
. Motor nechame bezet na volnobezne otacky, dokud se neohreje na beznou provozni teplotu.
. Zkontrolujeme tesnost chladiciho systemu, predevsim hadicovych prípojek, vypousteciho sroubu a cerpadla chladici kapaliny.
. Zkontrolujeme stav chladici kapaliny ve vyrovnavaci nadrzce. V pripade potreby kapalinu doplnime k rysce FULL.

Odvzdusnení
. Pred nasroubovanim vicka vyrovnavaci nadrzky nastartujeme motor a nechame ho bezet na volnobezne otacky, dokud se neohreje spodni hadice od chladice.
. Za chodu motoru doplnime chladici kapalinu az k hrdlu chladice.
. Na chladic a vyrovnavaci nadrzku nasroubujeme vicko.
. Motor nechame bezet na volnobezne otacky, dokud se neohreje na beznou provozni teplotu.
. Zkontrolujeme tesnost chladiciho systemu, predevsim hadicovych prípojek, vypousteciho sroubu a cerpadla chladici kapaliny.
. Zkontrolujeme stav chladici kapaliny ve vyrovnavaci nadrzce. V pripade potreby kapalinu doplnime k rysce FULL.
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
já to teda míchám mimo chladič a leju tam jotovou směs-a vždy dám do -30 protože voda tam vždy zůstane-ať je auto zahřátý nebo ne. Nepomůže ani při vypuštění na moment nastartovat a nechat jet čerpadlo protože od čerpadla voda steče a to žene jen vzduch. Ty tři deci vody v motoru někde jsou neboj 

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
no tak mám doplněno vyměněno...no tipuju že v soustavě prostě zustal tak litr no...ale už na to kašu je to asi do -35 stupňu takže už to neřeším...Je už i dokonce znatelně cítit že po výměně a řádném doplnění (předtím sem to dost zanedbával) že to i lépe a efektivněji topí...Ale zase jak je ta nuplň plná tak se to dele ohřívá se mi zdá a ještě kork když je standartně teď přes den -2...stačí abych chvíli brzdil motorem a hned to sleze tak z půlky budíku do čtvrtky...Jen se chci orienačně optat kam až vám leze normálně ručička teploměru v tomto období při jíždě např po okreskách...jestli je trochu houpavá či je v pulce furt...(v létě u mě v pulce furt,teď v zime malinko houpavá hlavně při jízdě při zapnutí topení do plna =do kraje červených políček)
díky zatím čáuvec

Mně drží jako přibitá přesně v půlce. Někdy za opravdu špatných podmínek (vytáčení, řadění, kopce, město v jedné kopě) to vyleze asi o půl milimetru výše.
Ale když sjíždím Středohoří na čtyřku se zapnutým topením při současných teplotách, tak to dole pod kopcem sleze na čtvrtku.
I za těchto teplot je motor plně zahřátý asi po dvou až třech kilometrech po rovině (ale nedávám hned topení naplno).
Ale když sjíždím Středohoří na čtyřku se zapnutým topením při současných teplotách, tak to dole pod kopcem sleze na čtvrtku.
I za těchto teplot je motor plně zahřátý asi po dvou až třech kilometrech po rovině (ale nedávám hned topení naplno).