Pořád to nepříjemné vrzání z klíňáku
Pořád to nepříjemné vrzání z klíňáku
Ahojte Toyoťáci, poslední měsíce mi začal vrzat klínový řemen tak dle rady kámoše jsem ho vždycky střiknul silikonovým sprejem(konkor) a ono to fakt přestalo vrzat,ale teď to došlo do takové fáze,že při vyšších otáčkách to vrže a zesiluje.V loni jsem dělal rozvody a také měnil klíňáky.Nevím zda to děla rozvod nebo co. Klíňak je napnutý dost. Není šance ho ani otočit na vnitřní stranu(tak se prý testuje zda je volný). Jediné co je s ním,je že je asi masný a černí. Už nevím co s tím.Asi koupím nový,ale jaký?
také zvažuju,že to může být nějaká ta kladka. Najeto mám 205tis.
Díky za Vaše rady
také zvažuju,že to může být nějaká ta kladka. Najeto mám 205tis.
Díky za Vaše rady
Re: Pořád to nepříjemné vrzání z klíňáku
Kopni kamaráda do prdele, a to dost důrazněTommyMe píše: ...poslední měsíce mi začal vrzat klínový řemen tak dle rady kámoše jsem ho vždycky střiknul silikonovým sprejem (konkor) a ono to fakt přestalo vrzat...

Mýdlem se to mazalo u embéček. Dneska je jediné řešení výměna.
Jinak to chce samozřejmě ověřit, jestli není sjetá kladka. Ty jednotlivé klínky nesmí do drážek zapadnout úplně - princip klínového řemenu.
Jinak před výměnou by se měly kladky odmastit a očistit, problém ale je, že silikon se odstranit prakticky nedá. Takže s tím konkorem sis asi pěkně zavařil.
Jinak to chce samozřejmě ověřit, jestli není sjetá kladka. Ty jednotlivé klínky nesmí do drážek zapadnout úplně - princip klínového řemenu.
Jinak před výměnou by se měly kladky odmastit a očistit, problém ale je, že silikon se odstranit prakticky nedá. Takže s tím konkorem sis asi pěkně zavařil.
tož...
tož a co nalít trochu benzínu na klíňák a do motorového prostoru.... a pak trochu škrtnout zápalkou?
No jo... agentura JPP je pěkně na ..... Hlavně je nejhorší, že někteří lidé věří jiným lidem více, než sobě, rozumu a partnerům. :-/

Back in Czech.
Ten klinak je zalezitost cca 300Kc 

Corolla E9 1,6( 77Kw
( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video

http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video