když už jste tu u těch navigací, přidám troškou do mlýna...
Používám MDA MIO A701 (dnes sehnatelný do 2 tis. korun

) MDA disponuje kromě 3G sítí snad vším možným. Telefon, přístup na internet (ale spíš jen prohlížení a s trpělivostí

má infraport, Bluetoot, displej 320x240 (daj se tam zkouknout v poho i filmy v jakémkoliv formátu (ale bez titulků

), operační systém Windows mobile (překoplý na ROM 6.1CZ) a hlavně má zabudovaný GPS typu SirfStar3. Takže v MDA je 8GB krta, což je dostatek i jako zdroj Mp3 pro auto a pro aplikaci
TomTom 7.916(9189) s Mapou celé evropy (2Gb). Dá se pravidelně aktualizovaz i přes MapShare atd... neskutečně POI bodů, komplet radary..., okamžtý přepočet trasy atd... Tak a teď nevíhody : na platformě WM nejdou TMC zprávy, nedokáži se připojit k TomTom síti a v mapách nefunguje IQ Routes (=intuitivní výpočet dle zasekanosti silnic v určitý čas atd...) a hlavně mapy jsou jen formou balíčkových celků

kde oproti tomu IGO a Sygic nahrávají mapy po státech, což je super
v MIU jsem používal i
IGO8, což není špatná navi, ale jsou to takový omalovánky a vadí mi způsob upozorňování na radary, je to pro mě takový rušivý, ale v celkovém dojmu je to navigace dobrá
dále jsem používal
SYGIC což je postaveno na platformě TT, ale je to takový osekaný, určený spíš pro mobily. Další navigaci jsem používal
NAVIGON což mi přišlo takové nemastné neslané

ale na druhou stranu proti IGO8 má určitě lépe vyřešené uživatelské prostředí... Potom používám
GARMIN, ale toho spíš jako turistickou mapu společně s OZIExplorerem kde jsou mapy 1:20000
vždy jsem se tedy vrátil ke starému dobrému TomTom 7

ve kterém mám vlastní POI na Geocaching a mraky turistických cílů atd... a výhoda MDA, nebo PDA s Windows mobile

... narvu si tam to co mi vyhovuje a nemusim na to mít tisíc různých zařízení
4 Rampa89, Helmut74
kluci "jeden vo voze druhej vo koze"

Rampa mluví o PDA od výrobce MIO (kapesní počítač s OS Windows mobile) ve kterym má nahranej TomTom
a Helmut myslí jednoúčelovou navigaci MIO Moov (platforma IGO)
... v konečném důsledku oba ale používáte ten samej TomTom