navigacie

vše ohledně modelové řady Corolla
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

navigacie

Příspěvek od hanz »

Ahojte,

rozmyslam nad kupou navigacneho systemu, ale akosi si vobec neviem stanovit kriteria toho co potrebujem a ako hodnotit jednotlive zariadenia..

Skusenosti mam iba s IGO a vstavanymi navigaciami v autach, kedy som sa vzdy dostal tam kam som potreboval

aky je rozdiel medzi znackami, napr. TomTom, alebo Garmin? Co chyba tym najlacnejsim modelom (napr. okolo 100 eur) v porovnani s navigaciami okolo 300 eur?

vdaka za kazdu radu
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Já sem celkem spokojenej se starým PDAčkem, myslím že to je mio p350, kde si můžeš vybrat mezi poskytovatelama map/softwaru. Teď tam mám asi TomTom, a jako není to třeba tak rychlý - jako pohyb v menu a tak, ale taky záleží jaký máš PDA. Ono je to taky o penězích, který na to chceš vydat. Mě se tohle podařilo sehnat za hubičku.
Holomek!
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

já osobně mám evolve multitrax a systém IGO 8 a nic jiného bych nechtěl. měl jsem tomtom one a igo je podle mě mnohem lepší. naprosto lehce se tam nahrávají novy mapy a všechny další doplnky a podle mě má i pokročilejší nastavení. mrkni kdyžtak sem. http://forum.entershop.cz/index.php
Toyota Carina E 2.0 GLI
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

diki moc.

treti rok ficim na PDA a IGO, je to fakt super, este nikdy ma nenechalo v stichu. momentalne rozmyslam kupit si nieco vlastne a tam hraju rolu hlavne prachy. takze pokial maju lacne navigacie jednoduche aktualizovanie, najdu kazdu adresu a nie su velmi pomale, asi by som sa radsej rozhodol vela neminat :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Osobně můžu doporučit EVOLVE Multitrax, já ji sehnal starší za 3000kč a používám ji už více jak rok bez problému. novej software stačí překopírovat a mapy taky. žádny odemykání map jako u tomotomu :) navíc se do iqo dají dát mapy od TeleAtlas,cedy,navteq.... atd.
Toyota Carina E 2.0 GLI
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

mne osobne stacili aj lacnejsie navigacie, pouzival som TOM TOM a bol vyborny, dostatocne rychly a velmi jednoduchy .. dal sa nastavit rychlo aj za jazdy.

mal som vsak aj MIO ale to by som si asi nekupoval, sice navigovala dobre, ale bola to strasne neprehladna navigacia, kym som tam zadal nieco zmysluplne tak mi to trvalo oproti tom tom dost dlho a to s ovladanim techniky problemy nemam.
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

ja mam Garmina a nevolil bych jinak, protoze je to jediny vyrobce, ktery ma v cechach od brezna 2009 komplet cisla popisny i samot, vesnic atd... diky Pikodasu, ktery dela tyto ceske mapy z ceskeho statniho mapoveho dila...
sehnat a nahrat mapy taky neni problem, garmin ofiko aktualizuje kazdych ctvrt roku, plus k tomu mapy od Pikodasu cca jednou za rok...

btw navigace prodavam, takze mam moznost si osahat jakoukoliv, a dokud nejaky vyrobce nedodela komplet cisla popisny, tak na nic jinyho nez na Garmina nepomyslim... :)

dalsi moznost je PDA a nacpat do nej software od Garminu...

a Garmin ma turisticky mapy CR, docela dobra vec, kdyz clovek jede nekam do prirody... :)
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Ten garmin má popisny čísla i v malých vesnicích nebo jen městech?
Samozřejně s aktualizací map v igo jsem to myslel tak že já je zakoupeny nemám. pokud si je někdo koupí,tak není problém s aktivací ani v tomtom a jiných
Toyota Carina E 2.0 GLI
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

přehlídl jsem se. ty jsi psal že i ve vesnicích. jinak, v igo 8 jsem taky zatím vždy dojel i podle ČP a to i v hodně malých vesnicích a mám tam ted mapy od teleatlasu
Toyota Carina E 2.0 GLI
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

V lete som si kupil TomTom Classic Europe so 42 statmi za 135eur. Dnes sa uz daju kupit snad aj trochu lacnejsie. Som spokojny.

Len s tym uchytenim su niekedy problemy, najprv som skusal dat nad pristrojovy panel na sklo, zial niekedy to padalo (prave do tej "kaplicky" na palubnej doske :) ) pretoze nase cesty su otrasne a triasanie tomu velmi neprospieva... Ale potom som vyskusal dat dolava vedla volantu, presne sa to zmesti. A ak keby sa ta prisavka odlepila zo skla, snad to nepadne na podlahu aj so vsetkymi kablikmi :shock: :) Ako to riesite vy? Mate niekto tzv. "husaci krk" ?
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

mám původní originální držák a pokud jsem vyčistil sklo, hlavně v místě kde je držák tak mě to nikdy nespadlo a to jsem kolikrát i já v autě málem skákal.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Helmut74
Člen Týmu

Příspěvek od Helmut74 »

já jezdím s cisternou Skandinávii a Záp. Evropu (semtam i ČR) a mám už druhý rok TomTom. Naprostá spokojenost, je to přehledný, hezky vykreslený, spousta funkcí, spoustu předvoleb.... Já ho koupil kdysi asi 8000Kč, ale dnes se to dá sehnat za cca 150EUR. Pouze mi asi po půl roce odešel reproduktor, tak nemluví, ale na to si člověk zvykne. Dalo by se to i v rámci záruky,ale posílá se to do Holandska a lhůta je do 30dnů, což je pro mě nesmysl, jelikož 3 týdny jezdím a týden jsem doma. Tak aspoň mám klid 8) jinak k ostatním značkám - viděl jsem Garmin, nepříliš přehledný a pak MIO - tak to je katastrofa co se týče grafiky, absolutně když se do toho podívám, tak mi to nic neřekne, kecá to jak robot.....sice to má (některý modely) přehrávač MP3 nebo foťák, ale za TomToma bych to nevyměnil. Jinak bez navigace už si to dnes neumím představit, je to dobrá věc, ale záleží k čemu to potřebuješ a jaký máš nároky, nezbývá než si zajít do nějaký prodejny a tam si pár značek vyzkoušet a rozhodnout se pro tu, která ti nejvíc vyhovuje. :wink:

jo jinak ještě k těm čp. u samot a vesnic - tomu bych moc nevěřil, u velkých měst možná, ale třeba ani v Německu, a to je velice dobře propracované do detailů, mi to někdy čp. neukáže, pouze mě to naviguje na tu ulici, kterou si zadám...jedná se ale vždycky o nějakou mrňavou uličku, kde není problém to příslušné čp. dohledat - mám oči nebo hubu, tak čučím nebo se doptám :)
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

ty č.p. testuju od toho co to vydali, a zatim se mi to nepodarilo nachytat, jen kdyz jsem zadal novostavbu, tak tam jeste nebyla, ve vesnici se 100 obyvatelema, zbyle domy ok... umi to i cisla evidencni, ale ty nepouzivam, dokonce to zna cislo kamaradovi chaty u vltavy v chatove oblasti, kde je jen pet chat... vychazi to z ceskeho mapoveho statniho dila a dal to ma informace z ceskeho statistickeho uradu, doporucuju zajit nekam do prodejny a vyzkouset si to na vlastni kuzi... akorat u tech garminu mrknout do nastaveni navigace a jestli je v mapovych podkladech zapnuto Adresy CR v1, pak by to melo vyhledavat ok...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Helmut74 - S tím Mio, nevím cos držel v ruce, ale rozdíl oproti právě MIU jakožto pda je v tom, že si tam můžeš dát co chceš, od toho tomtoma co používáš ty, přes garmin, igo... co seženeš na danej operační systém. Sám tam používám teď ten tomtom co ty, zvuky si tam můžu nastavit - nemluví to na mě jak robot :D , grafika stejná, všechno v podstatě stejný jak na normální navigačce... už sem to tady psal.

Rozdíl je teda hlavně v ceně, ale s tím pda získáš mnohem víc, krom přehravače, prohlížeče dokumentů nebo třeba filmů mají lepší modely v sobě i telefon a to je už vlastně smartphone..
Holomek!
Helmut74
Člen Týmu

Příspěvek od Helmut74 »

rampa - taky mám možnost připojit se k telefonu, rovněž když připojím anténu, tak mám přehled o tom, kde (hlavně v Německu) je Stau, popř. vyhledat objízdné trasy. TomToma bych nevyměnil, ale je to věc názoru :wink:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“