olej...

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
michal2202
Navigátor

olej...

Příspěvek od michal2202 »

ahoj . musim vymenit olej ,tak se chci zeptat kolik litru mam objednat . a jestli je tento v pohode. http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=554 menim ho poprve.... :shock:
ave 1999 1.6i
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

když zadáš "olej" do políčka HLEDEJ tak jenom v kategorii avensis je 119 výsledků, třeba ten http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... light=olej

jednoduchý rychlý a efektní, ne? 8)
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Mozno prave kvoli takymto opakujucim dotazom by trebalo spravit niektore vlakna "Sticky"

Ja by som navrhoval: Olej, Nafta, Brzdy a potom mozno aj dvojhmotovy zotrvacnik. Aby to bolo na zaciatku furt a ludia tu zbytocne nespamovali.

EDIT: skoro som zabudol na popularne: Manual
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Dragon
Navigátor

Re: olej...

Příspěvek od Dragon »

michal2202 píše:ahoj . musim vymenit olej ,tak se chci zeptat kolik litru mam objednat . a jestli je tento v pohode. http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=554 menim ho poprve.... :shock:
budeš potřebovat necelé 4 litry. já bych šel do osvědčených olejů shell.
pokud trváš na polosyntetice tak bych kupoval
http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... 4-litry-74
nebo plná syntetika
http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... 4-litry-82
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Dragon píše:já bych šel do osvědčených olejů shell..
musim si rejpnout.. 8) by mě zajímalo co je na olejích shell relevantně osvědčeného .. kromě ceny.. :P a kde je to popsáno .. kromě reklamy.. :P

btw: jinak termín syntetický a polosyntetický je pouze obchodní trik (od rozhodnutí amerických soudů, že se tak mohou označovat i upravené minerální oleje!!) důležitá byla a je jedině specifikace!
aczasa
Věčnej rejpal

Oleje...

Příspěvek od aczasa »

Oleje: Valvoline, Delphi, Sunoco, Castrol, Mobil, .... jsou v podstatě rovnocenné. Shell, BIXXOL, Mogul, Aral ... jsou jakž takž použitelný odpad z produkce předních výrobců poaliv. Brolio, Rybí tuk, planta, omega, jsou poměrně dosti nevhodná mazadla do motoru., :-))))
Back in Czech.
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

michal2202 píše:ahoj . musim vymenit olej ,tak se chci zeptat kolik litru mam objednat . a jestli je tento v pohode. http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=554 menim ho poprve.... :shock:
Do mého Avensise byl po celou dobu předchozího majitele dáván v Toyotě Castrol, jak to bývá obvyklé, já jsem dvě výměny udělal taktéž s Castrolem 10w/40(neb jsem ho měl za super cenu) a teď proběhla a následně proběhne příští výměna s olejem Shell Helix plus 10w/40. Jak se ale stále všude opakuje, nejdůležitější je klasifikace mot. oleje!
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
michal2202
Navigátor

Příspěvek od michal2202 »

to josik a rasto: nevim jestli umite cist ale zadal jsem otazku na" konkretni" olej :roll: jinak dik ostatnim za odpoved. tenhle me zajima hlavne proto ze o nem pisou.... do motoru co maji najeto vic jak 100 000km. treba na tom neco je.....
ave 1999 1.6i
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jo Valvoline je jeden z tech "nej"lepsich
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Dragon
Navigátor

Re: Oleje...

Příspěvek od Dragon »

aczasa píše:Oleje: Valvoline, Delphi, Sunoco, Castrol, Mobil, .... jsou v podstatě rovnocenné. Shell, BIXXOL, Mogul, Aral ... jsou jakž takž použitelný odpad z produkce předních výrobců poaliv. Brolio, Rybí tuk, planta, omega, jsou poměrně dosti nevhodná mazadla do motoru., :-))))
no nevím kde jsi vzal informaci, že shell je "jakž takž použitelný odpad z produkce předních výrobců paliv".
otázka: pokud firma unilever jakožto výrobce potravinářských tuků uvede na trh motorový olej, kde bude deklarovat specifikace plné syntetiky (SAE, viskozitu, výk. třídu...), koupíš si ho? asi ne. ale proč ne? Protože budeš důvěřovat prověřené značce a ne jenom deklarovaným hodnotám.
nicméně to není případ valvolinu nebo castrolu. to jsou dle mého názoru taktéž dobré maziva s dlouholetou kvalitou.
aczasa
Věčnej rejpal

oleje...

Příspěvek od aczasa »

Asi jsi moc nepochopil.... Tak zkusím znovu, pokud ti bude motor fungovat na fritovací tuk, tak ho tam rád dám. Pokud ti bude dobře jezdit na Mogul, tak bych tam dával jen mogul. Víceméně jsem chtěl svou reakcí upozornit na to, že v podstatě je jedno co do motoru lejeme, ale je dobré tam lít to stejné pořád a neskákat jednou na Valvoline, jednou na castrol, jednou na sunoco, jindy na shell, protože výrobci používají různá aditiva do olejů a ta nemusí být stoprocentně zlepšující kondici motoru a kvalitu maziva při střídání výrobců motorových olejů.
Jen mimochodem, docela bych si od setuzy motorový olej vyzkoušel. V tomto směru bych jí dost věřil, že pokud takový výrobek vyrobí a uvede na trh, tak bude alespoň dostatečný pro provoz v motoru. To stejné je třeba s čínskými pneu, rád si sem tam vyzkouším nějaké Vanli ...... atp, ale na auto bych je zatím stabilně nedal, protože mi nevyhovují - ne protože jsou čínské.
Back in Czech.
Dragon
Navigátor

Příspěvek od Dragon »

áááha! teď to už chápu. díky za vysvětlení.
snad se nebudeš zlobit, ale asi zůstanu u odpadového maziva shell a u nečínských pneu dunlop
aczasa
Věčnej rejpal

Neboj...

Příspěvek od aczasa »

Zlobit? Ne, kdepak. Já mám Nokian a Deplhi. :-) Chválím, že máš jasno. Nemusíš řešit jestli je Shell nebo jiný olej lepší a proč a proč to měnit a tak. :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“