Netěsnící písty

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
deshibby
Člen Týmu

Netěsnící písty

Příspěvek od deshibby »

Zdravím. Má někdo zkušenost s netěsnícími písty u Avensise 1.6 81kw, rv98? Projevuje se to klepáním motoru ve vyšších otáčkách, tak od 3500, nicméně auto normálně táhne. Četl jsem o motoru 1.8 VVT-i, kde byl velký únik oleje v důsledku netěsnosti. Nicméně nám olej neuniká, všechno je v pohodě. Mechanik nám řekl, že motor se ve vyšších otáčkách nestíhá dobře promazávat, nicméně nemělo by to způsobit zadření nebo něco podobného. Procházel jsem forum a o tomhle jsem nic nenašel, jenom ten problém s 1.8 motory, nicméně ty jsou jiné než 1.6 že. Četl jsem o Militec1, máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji
Toyota Corolla liftback 1.6 77kw rv.91
Toyota Avensis kombi 1.6 81kw rv.99
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Klepani ve vyssich otackach rozhodne nebude zpusobene netesnosti pistu. Pokud by pisty(krouzky) netesnily tak to papa olej, coz v tvem pripade neni pravda jak pises.
Klepani bych prisoudil ventilum i kdyz nevim jakym zpusebem je to na tvem motoru vyreseno. A s promazavanim motoru taky nemuze mit netesnost nic spolecneho. Motor se muze spatne promazavat jen tehdy kdyz je v nem malo oleje.
Nechtel bych se toho mechanika dotknout, ale uz bych mu asi neveril, jestli rekl tohleto.
Avensis 2.0i 1998
Odpovědět

Zpět na „Avensis“