Díky za odpověď. kat neodešel, jen je prohnilý spoj mezi zadním tlumičem a zbytkem. Normálně by se vyměnila střední část, jenže originální vejfuk od toyoty se skládá ze dvou částí, nikoli ze tři a ta přední část obsahuje jak kat tak střední tlumič. Prostě mi v servisu řekli, že je vejfuk zrezlej, musí se vyměnit a bohužel pro mě se to musí vzít i s katalyzátorem. Ach jo.josuk píše:třeba k bosalu se názory různí, někde to tu na foru najdeš, před třemi lety mi ho dávali na omegu i s katalyzátorem celkem to bylo ze 13 a bylo to fakt na počkání. Výfuk zatím zvenku vypadá normálně a dle emisní kontroly kat skutečně funguje. http://www.vyfuky.cz/vyfuky a bylo to tady.
btw jestli ti ale odešel kat tak máš ještě nejspíš nějaký vážný problém s motorem a spalováním, protože to vydrží neskutečně hodně km.. kat bych řešil až by mě vyhnali z emisí (to spíš bude děravej nebo zlomenej kvuli výfuku)
No, čistě teoreticky nemusí být v pořádku ani kat, protože je to auto z bazaru a máme ho rok..takže jsem já osobně s ním na emisích nebyl. Navíc je trochu podezřívám, že stočili tachometr dolů...Mr. Yaris píše:Dá se koupit náhražka prostředního dílu. Kat nejspíš bude vpořádku (na emisích by ses to určitě dozvěděl), řízne se to za katem, dá se tam ta náhražka (nevím co to bylo za výrobce, ale cena 1400) no a koncový díl se dá sehnat za cca 1000kč.
Za tuhle cenu bych asi kvalitu moc neřešil. Moje mamka má Daihatsu Cuore. Prohnil jí výfuk, tak jsme kdysi kupovali Bosal a stál 7tis. Asi 2 roky zpět se rozpadl taky. Teď jsem koupil nějaký úplně obyč za 2tis, a zatím vklidu drží. Za tu cenu by mi ani nevadilo, kdyby vydržel jen třeba dva roky.
Toyota Dolák ČB. Problém je v tom, že toyota dodává katalyzátor a střední tlumič v jednom(katalyzátor+střední tlumič=jeden díl), takže když odejde střední tlumič, musí se to vyměnit komplet. Už mám objednáno komplet výfuk odjinud, originál je fakt asi jen pro lidi, kteří nevědí co s penězi.mrazik píše:Muzu vedet v kterem autorizovanem servisu byli tak velci odbornici, ze by hned menili i s katalyzatorem ? Nekdo si chtel zase nacpat kapsicku penizkama od zakaznika.
Takze to vezmeme od podlahy :
stredni tlumic vyfuku - 1800 kč
zadni tlumic vyfuku - 2131 Kč
k tomu nejake to tesneni a objimky za par stovek. Vsechno se da udelat doma a za 4 tisice a nejake drobne mas novy vyfuk.
Jinak katalyzator stoji 7138 Kč, ale kdyby byl spatny, svitila by kontrolka motoru.