Yaris Verso 1,3 ...výfuk v háji, co teď?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Kesu
Člen Týmu

Yaris Verso 1,3 ...výfuk v háji, co teď?

Příspěvek od Kesu »

Máme Yaris verso 1.3 benzín, rv. 2001. Nedávno začal dělat hluk, zajel jsem s ním dnes do autorizovaného servisu a dostal studenou sprchu. Měl jsem špatný pocit už když ta paní ke mě šla a tvářila se jako doktor oznamující pozůstalému úmrtí příbuzného. A taky že to nebyl pro mě příjemný hovor...Celý výfuk je prorezlý, potřebuje vyměnit a nový originální by přišel na nějakých 30000 korun kvůli katalyzátoru... To je fakt dost peněz :( , hledal jsem na internetu nějaké neoriginální díly včetně katalyzátoru. V úvahu by přicházel třeba bosal, ale tam zas čtu recenze, že je to výfuk naprd... Nemůžu nic kloudného najít :( Prosím poraďte mi, pokud máte nějaké zkušenosti. Mockrát děkuju.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

třeba k bosalu se názory různí, někde to tu na foru najdeš, před třemi lety mi ho dávali na omegu i s katalyzátorem celkem to bylo ze 13 a bylo to fakt na počkání. Výfuk zatím zvenku vypadá normálně a dle emisní kontroly kat skutečně funguje. http://www.vyfuky.cz/vyfuky a bylo to tady.

btw jestli ti ale odešel kat tak máš ještě nejspíš nějaký vážný problém s motorem a spalováním, protože to vydrží neskutečně hodně km.. kat bych řešil až by mě vyhnali z emisí (to spíš bude děravej nebo zlomenej kvuli výfuku)
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

josuk píše:třeba k bosalu se názory různí, někde to tu na foru najdeš, před třemi lety mi ho dávali na omegu i s katalyzátorem celkem to bylo ze 13 a bylo to fakt na počkání. Výfuk zatím zvenku vypadá normálně a dle emisní kontroly kat skutečně funguje. http://www.vyfuky.cz/vyfuky a bylo to tady.

btw jestli ti ale odešel kat tak máš ještě nejspíš nějaký vážný problém s motorem a spalováním, protože to vydrží neskutečně hodně km.. kat bych řešil až by mě vyhnali z emisí (to spíš bude děravej nebo zlomenej kvuli výfuku)
Díky za odpověď. kat neodešel, jen je prohnilý spoj mezi zadním tlumičem a zbytkem. Normálně by se vyměnila střední část, jenže originální vejfuk od toyoty se skládá ze dvou částí, nikoli ze tři a ta přední část obsahuje jak kat tak střední tlumič. Prostě mi v servisu řekli, že je vejfuk zrezlej, musí se vyměnit a bohužel pro mě se to musí vzít i s katalyzátorem. Ach jo.
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

len si pekne zozen nejakeho znameho so zvarackou a on ti to za lacny peniaz da dokopy :D pokial nie je katalyzator v cudu cely vyfuk sa da povarit,popripade vyrezat kusok a nahradit trubkou...
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Dá se koupit náhražka prostředního dílu. Kat nejspíš bude vpořádku (na emisích by ses to určitě dozvěděl), řízne se to za katem, dá se tam ta náhražka (nevím co to bylo za výrobce, ale cena 1400) no a koncový díl se dá sehnat za cca 1000kč.
Za tuhle cenu bych asi kvalitu moc neřešil. Moje mamka má Daihatsu Cuore. Prohnil jí výfuk, tak jsme kdysi kupovali Bosal a stál 7tis. Asi 2 roky zpět se rozpadl taky. Teď jsem koupil nějaký úplně obyč za 2tis, a zatím vklidu drží. Za tu cenu by mi ani nevadilo, kdyby vydržel jen třeba dva roky.
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

Mr. Yaris píše:Dá se koupit náhražka prostředního dílu. Kat nejspíš bude vpořádku (na emisích by ses to určitě dozvěděl), řízne se to za katem, dá se tam ta náhražka (nevím co to bylo za výrobce, ale cena 1400) no a koncový díl se dá sehnat za cca 1000kč.
Za tuhle cenu bych asi kvalitu moc neřešil. Moje mamka má Daihatsu Cuore. Prohnil jí výfuk, tak jsme kdysi kupovali Bosal a stál 7tis. Asi 2 roky zpět se rozpadl taky. Teď jsem koupil nějaký úplně obyč za 2tis, a zatím vklidu drží. Za tu cenu by mi ani nevadilo, kdyby vydržel jen třeba dva roky.
No, čistě teoreticky nemusí být v pořádku ani kat, protože je to auto z bazaru a máme ho rok..takže jsem já osobně s ním na emisích nebyl. Navíc je trochu podezřívám, že stočili tachometr dolů...
Asi to vypadá tak, že koupím komplet bosal i s katalyzátorem a bude. Vyjde to celé na nějakých 10tisíc a za cenu originálu to můžu nechat vyměnit komplet třikrát.
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Kdyby byl kat v háji, tak hned svítí kontrolka motoru. Jinak univerzální katalyzátor stojí okolo 3 tis. :wink:
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Muzu vedet v kterem autorizovanem servisu byli tak velci odbornici, ze by hned menili i s katalyzatorem ? Nekdo si chtel zase nacpat kapsicku penizkama od zakaznika.
Takze to vezmeme od podlahy :
stredni tlumic vyfuku - 1800 kč
zadni tlumic vyfuku - 2131 Kč
k tomu nejake to tesneni a objimky za par stovek. Vsechno se da udelat doma a za 4 tisice a nejake drobne mas novy vyfuk.
Jinak katalyzator stoji 7138 Kč, ale kdyby byl spatny, svitila by kontrolka motoru.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

mrazik píše:Muzu vedet v kterem autorizovanem servisu byli tak velci odbornici, ze by hned menili i s katalyzatorem ? Nekdo si chtel zase nacpat kapsicku penizkama od zakaznika.
Takze to vezmeme od podlahy :
stredni tlumic vyfuku - 1800 kč
zadni tlumic vyfuku - 2131 Kč
k tomu nejake to tesneni a objimky za par stovek. Vsechno se da udelat doma a za 4 tisice a nejake drobne mas novy vyfuk.
Jinak katalyzator stoji 7138 Kč, ale kdyby byl spatny, svitila by kontrolka motoru.
Toyota Dolák ČB. Problém je v tom, že toyota dodává katalyzátor a střední tlumič v jednom(katalyzátor+střední tlumič=jeden díl), takže když odejde střední tlumič, musí se to vyměnit komplet. Už mám objednáno komplet výfuk odjinud, originál je fakt asi jen pro lidi, kteří nevědí co s penězi.
denso
Navigátor

Příspěvek od denso »

Originál výfuk příjde také po kouskách a musí se svařit. Nedovedu si představit jak by se to v kuse přepravovalo hlavně v jakém stavu by to bylo doručeno a jak blbě by se to montovalo. Jaký to máš rok výroby? Půl roku zpátky jsem měnil koncový díl výfuku na Yarisku 2001 (ulomený před přírubou jinak vypadá jak nový). Originál (Optifit) byl levnější než náhražka z Kelly (Toyota 2000Kč Kelly 2800Kč) Mnohokrát se mi už potvrdilo, že originál byl levnější než náhražka. Asi jsem měl zatím štěstí na ceny orig. dílů.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

Tak už tam mám komplet nový výfuk od bosalu i skatalyzátorem. S montáží to vyšlo na cca 10tis komplet, což je ještě o něco víc než 3x levnější než originál z toyoty... A hlavně, když něco zrezne, dá se to vyměnit hezky po kouskách... :P
Odpovědět

Zpět na „Yaris“