Klínový řemen a plivový filtr T22

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Nohis
Řidič

Klínový řemen a plivový filtr T22

Příspěvek od Nohis »

Zdravím, neví někdo po kolika km se má měnit u Avensisu T22 klínový řemen a palivový filtr? Dnes jsem na klíňák totiž koukal a nějaké ty prasklinky tam už byly a filtr bych chtěl radši vyměnit z prevence. Jinak myslíte, že výměnu řemenu mohu svěřit nějakému běžnému neautorizovanému servisu nebo raději volit profíky?
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Myslim ze palivovy by sa mal menit po 60000 km ale je lepsie menit skor, zalezi od toho ake palivo tankujes. Klinovy remen zvladne vymenit hocikto a ak je uz dopukany tak ho mozes vymenit, nie je ani drahy a ani narocna vymena.
didi
Člen Týmu

Příspěvek od didi »

jelinek4 píše:Myslim ze palivovy by sa mal menit po 60000 km ale je lepsie menit skor, zalezi od toho ake palivo tankujes. Klinovy remen zvladne vymenit hocikto a ak je uz dopukany tak ho mozes vymenit, nie je ani drahy a ani narocna vymena.
dovolujem si oponovat, klinak na serve a klime vymenis sam no na alternatore to take lahke nieje, musi sa pridvihnut motor aby sa dal dat dole. V prirucke je tiez napisane menit pro 105tiskm preto sa klinaky povacsine menili pri vymene rozvodov.
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

didi píše:
jelinek4 píše:Myslim ze palivovy by sa mal menit po 60000 km ale je lepsie menit skor, zalezi od toho ake palivo tankujes. Klinovy remen zvladne vymenit hocikto a ak je uz dopukany tak ho mozes vymenit, nie je ani drahy a ani narocna vymena.
dovolujem si oponovat, klinak na serve a klime vymenis sam no na alternatore to take lahke nieje, musi sa pridvihnut motor aby sa dal dat dole. V prirucke je tiez napisane menit pro 105tiskm preto sa klinaky povacsine menili pri vymene rozvodov.
Klinovy som menil po vianociach. Nieje to problem pokial mas pristup od spodu auta. Motor netreba dvihat, akurat povolit napinak (co je robene na uchyte alternatora) a ide to dole. Samozrejme musis mat dole ten drazkovany remen aby si to urobil.
Palivovy filter som naposledy vymenil pri 180tis km, teraz mam 255tis a budem menit asi az pri 270tis. Velmi zalezi aku naftu do auta lejes a ci nedas do auta niekedy naftu, ktora rozpusti bordel v nadrzi a zapcha filter. Najlepsie je tam priebezne davat nejaky ten cistic. Napriklad aditiv proti zamrzaniu. Niesom fanusikom drahej nafty...
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Díky moc za rady vyměním, oboje teď z příchodem jara ať mám klid. :-)
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Ahoj, hledal jsem, ale asi špatně, tak se trochu přiživím. Mám t22 s 1,6 vvt-i r.v. 2002 a potřeboval bych poradit jak často se má měnit klín. řemen. Byl měněn v zimě, od té doby najeto cca 14 000 (tedy výměna oleje). Pokud to tu někde je, omlouvám se. Dík za rady.
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Tak se mi nakonec podařilo zjistit, že klíňák se mění poprvé po 105 000, či šesti letech. Poté každých 15 000km/1rok.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

antoda píše:Tak se mi nakonec podařilo zjistit, že klíňák se mění poprvé po 105 000, či šesti letech. Poté každých 15 000km/1rok.
no to je trosku nepomer :) nejdříve vydrží 100tis a potom ten samý vydrží jen 15tis? asi udelali soudruzi nekde chybu při vypisování doporučených výmen :D
Mih
Člen Týmu

Mih

Příspěvek od Mih »

Je to každých 105t. km.
Denisbiker
Člen Týmu

Re: Klínový řemen a plivový filtr T22

Příspěvek od Denisbiker »

Zdravím, chci se zeptat když budu měnit klínový řemen (drážkovany) na 1,6vvti 81kw , mění se i napínací kladka? Diky za odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“