Problém nastartovat

vše ohledně modelové řady Avensis
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

To chovani ze zatrepanim a zdechnutim je presne.
S tim novym starterem je to zatim ok, takze se da predpokladat, ze to bylo tim.
A jak se se tady v nejakem vlakne resilo, ze se motor pri startu trapi (presne stejny pocit jsem mival taky), tak po te oprave je to ok. Motor chyta okamzite.
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

Vseobecne k elektrice v aute
... jednen poznatek (pro nekoho zadna novinka i ja sem to ignoroval az doted ) nez odvezete auto do servisu ze mate potize se startovanim , vypadavanim udaju z monitoru atd .. zkratka problemy co se týká elektriny ... prvni ale opravdu prvni vec co udelejte vyskubejte veskere konektory prohlednete jejich stav a 100% povinne prostrikat kontaktolem nebo necim podobnym dale nezapomente kde mate kostru na aute sundat srouby kde je prisroubovaná kostra a vymenit za nove kdyz neni jina moznost poradne ocistit od rzi jak srouby tak dosedaci plochy napr. u snimace kliky je kus plechu- vzit kus smirglu a pohrajte si tak i s dosedaci plochou a opet nastrikat kontaktolem, kdyz uz tu mluvim o cidlech nebojte se a vysroubujte cidlo !jako prevenci ! jak na kliku tak na vacku a pokazde tam najdete zmagnetizovane kusy spon z motoru tim padem vzit hadrik ocistit a kdyz jsou cidla zahnedla vemte treba tempo a vylesteteje !nezapomente potom cidla umejt v nejlepe v benzinu od tempa jinak pruser! ... toto vse se take tyka veskerych pojistek a HLAVNE relatek vně i uvnitr auta !
Kontrola kabelu jestli nejsou okousany od hlodavcu a podobne haveti + davat velky pozor jestli nekde neni treba obrousena ci protrzena izolace je NUTNOSTI!
Nezapomente taky na kabely v kabine zacnete od pojistek pres spinaci skrinku az po pocitac ( konektory co nejsou zacvakavaci nezaponte vzit kleste a jemne priohnout - to je take velmi potrebne ! ... dalsi vec prahy a dvere jsou plny dratu (kupodivu:) i takove stupidni cidlo nezavrenych dveri + konektory k tomu dokazou udelat takovou neplechu ze mate klidne vymlacenou baterku a pritom vam zadny svetlo nesviti a pak staci zjistit ze je tam koroze nebo upadlej drat a ten se opira kasl no nic moc a takova zarovka co se tvari ze sviti normalne a pak doni cvrnkte a zjistite ze je odparena od zavitu taky to dela peknej bordel ...

... no a kdo je o trosinku znalejsi vezme merak a promeri , ovsem obnasi to najit hodnoty v manualech a mit dobre nastvenej merak ( ne jako ja :)

takze to shrnu:
Exterier:
- nejprve zjistete jestli vase baterka neni kaput ... pokud si nejste jisti , nechte promerit a nebo rovnou radeji kupte novou BACHA jak starou baterku kupujete vzdy je na baterce kdy byla vyrobena!

- odpojit veskere draty co najdete od vseho tedy vcetne striku,cidel,svicek atd.. a prohlednout jestli nejsou nekde promackane,probrousene,prozrane ci jinak poskozene draty nebo izolace vcetne ukostreni a nastrikat konatktolem to same se tyka pojistek a hlavne relatek ! Pokud se vam nezda starter nechte si ho promerit a levnejsi cestou je repas at uz se bavime o starteru ci alternatoru ... ovsem doporucuji pouze proverenou a doporucovanou fi. popripade nejakeho dobreho garaznika ktery ma dobre doporuceni !

Interier:
- od pojistek az k pocitaci
- nezapomenout zkontrolovat privodni konektory a samotne spinace tedy dverni cidla prostriknout a podivat se do prahu kde vedou draty aby nebyly nekde poskozene,prodrene atd..
- zarovky i kdyz se zdaji byt dobre ze sviti nemusi to vzdy byt pravda staci ze bude odparena sklenena cast od kovove objimky a bude problem !

TAkze sme na konci ... toto jsem nevymyslel ja ale je to overeno praxi ( ume teda ne :) ale u elektrikaru ano .)

a tipy nakonec ktery jsem dostal... nez se clovek zacne vrtat a odhadovat zavady jinde ktere vam neukaze bezna DIAGNOSTIKA ( pote je potreba zajet na velkou diagnostiku treba BOSH)

Nejcasteji zpusobene problemy s elektrikou , kolisanim otacek, spatnych startu atd ...

na
1. misto - vzdy kontolovat komplet stav elektro instalace a prostriknout treba kontaktolem
2. misto - spinaci skrinka+draty k ni a pokud je v aute imobilizer od vyrobce take prekonrolovat a samozdrejme draty u pocitace !
3. misto - "vzdy" za vsechno muze cidlo vody
4. misto - poskozene zarovky a zkorodovane cidla dveri + draty
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Jak to teda s tebou vypada? Uz jezdis, byly to ty kontakty?
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

danr píše:Jak to teda s tebou vypada? Uz jezdis, byly to ty kontakty?
... jezdim ovsem popravde nebyla mi sdelena prima pricina jen bylo sdeleno ze byly spatne kontakty (zkrodovane) mezi pocitacem , spinackou, imobilizerem a pojistkama a to vcetne relatek ... nicmene jezdim ale pokazdy kdyz du do auta mam strach ze nenastartuju no pojezdim a uvidim.

ps: ja sem bohuzel jenom kontroloval veskerou instalaci u motoru na vnitrek sem se vykaslal a tak me to stalo 3000,- moji blbosti...
Naposledy upravil(a) majkl75 dne pát 11.09.2009, 14:23, celkem upraveno 1 x.
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Jo jo, no aspon, ze tak. Snad to bude ok.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

len sa chcem podelit o svoju skusenost:

kupil som jazdenu corollu verso (D-CAT, 2,2l, 130 kw) a za studena nestartovala (trebalo tuknut plyn) a uz to islo ok. Potom cely den ok, a rano zas..

Skocil som s tym do toyoty a vraj je to chyba tychto motorov, a riesenie je prepalit firmware v riadiacej jednotke.. (vraj sa to robilo v ramci zarucnych oprav, kazdopadne na mojej to nebolo urobene).

Sw prepalili (sice sa im na prvy sup podarilo bloknut riadiacu jednotku - dali mi novu) ale problem sa vyriesil.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Takze u me probehl repas starteru. motor chyta hned, jak u benzina. Predtim se trosku trapil. A casem uvidim zda nekdy chcipne pri startu, zatim vse v poradku.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
vipermm
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vipermm »

Cauky, tak ja mam tiez problem so startovanim, ale skor sa prejavuje tym ze motor musim apson 2x pretocit aby chytil, nehovoriac o tom ze jak je zima tak sa mu nechce skoro vobec, niekey chyta az tak na 3 zhavenie. Tak neviem ci uz niesu v cudu zhavice, ze s im do toho zhavenia nejak moc nechce alebo kde by este mohol byt problem?

Vopred diky za postrehy...
Toyota Avensis 2.0 D4D rv2002 cize moj Albert ;]
marioka
Člen Týmu

Příspěvek od marioka »

vipermm píše:Cauky, tak ja mam tiez problem so startovanim, ale skor sa prejavuje tym ze motor musim apson 2x pretocit aby chytil, nehovoriac o tom ze jak je zima tak sa mu nechce skoro vobec, niekey chyta az tak na 3 zhavenie. Tak neviem ci uz niesu v cudu zhavice, ze s im do toho zhavenia nejak moc nechce alebo kde by este mohol byt problem?

Vopred diky za postrehy...
da sa to riesit tak ze cez diagnosticky softver sa da zvysit startovacia davka paliva asi o 20% a motor chyta lepsie hlavne za studena
vipermm
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vipermm »

No nakoniec som to dal ceknut a problem bol v SCV ventiloch, oprava plus vymena nejakych tesneni ma stala 17 tisic..proste parada... zachviku skrachujem...a ako by toho nebolo dost mi nejaky magor v sobotu rozbil okno u vodica... dalsie prachy..a poskodil aj ram na dverach... no proste ked sa dari....
Toyota Avensis 2.0 D4D rv2002 cize moj Albert ;]
Odpovědět

Zpět na „Avensis“