Odvazel jsem synatora na severni moravu a po te co jsem nabalil kluka - veci do auta a vyjel na dalnici cca po 15 km me v zatacce uletela pneumatika na levem prednim kole. V te chvili jsem jel cca 130km/h v pravem pruhu. Hned po tom co se to stalo me auto primo mrsklo do leveho pruhu v porad v zatacce. Nikdo tam nastesti nejel. Pustil jsem nohu z plynu a brzdenim se dostal na dost blby misto u kraje. Vubec to neslo ovladat a strasne cele auto vybrovalo. I s tim jsem se pak dostal na vhodnejsi misto na zastaveni na dalnici. Kolo sem za tesneho projizdeni ignorantu trojuhelniku kterej byl dost daleko a prehledne vymenil. A nakonec jel jinym autem.
Tohle vsehcno pohodicka ale.
PO poradnem prozkumani jsem zjistil s borcem v pneuservisu, ze leve predni kolo a prave zadni bylo narezane po obvodu tak sikovne aby zustal cca 1mm steny. Po rztrhnuti toho rezance se to urvalo uz cele.Navic zesikma necim moc tenkym tak aby to neslo kdyz stojite u auta hned poznat. Pneu bylo v perfektnim stavu a vzorek 4mm bez jakekoli sjetiny ci poskozeni.
Vsechny gumy tedy pryc a koupit nove s tim srovnat disky a kdyz uz takhle tak otryskat a nastrikat. cca 15t,- Aspon budu mit po vymene vsech kloubu a stabiku na predku a vycisteni brzd hotovo a doufam ze tak na 2 roky nebudu muset na to sahnout.
Neresim kdo a proc. Na to kaslu protiopatreni jako kamerovej system na auti udelano a jeste planuju kamerku jednu do auta. Na vic vim moc dobre kdo zatim je a ....
Plyne z toho hlavne to, ze obcas a nekdy vic nez obcas je takovy dulezity veci jako pneu atd kontrolovat, takze obcas projdete kolem auta shrbeni a kouknete na pneu jak je na tom at uz tak jak se stalo me a nebo sjetim, geometrii atd. Urcite nepodcenit.Nechci resit co kdyby a jak kdyby. Nasazuji tezkou prevenci a 9mm.
Fotky nic moc, ale ilustracne staci

EDIT:
Takze kola sou konecne hotovy a nahozeny na aute.
1, Sundani vsech pneumatik 100,-
2, Vyrovnani disku 3000,-
3, Novy nastrik vcetne otryskani a barvy 800,-
4, Pneu 5 600,-
5, Obuti a vyvazeni 400,-
6, Nater brzdicu barva 200,-
Celkem cca 10 100,- a trochu jezdeni firemnim autem

Preju hodne najetych km bez defektu at uz vlastni ci cizi vinou.