Obcas se vyplati kola prohlednout

Povídání týkající se disků a pneumatik - technika! Bazar je dole v bazaru...
Kubrt
Věčnej rejpal

Obcas se vyplati kola prohlednout

Příspěvek od Kubrt »

V sobotu predesle vekend jsem mel zajimavou zkusenost.
Odvazel jsem synatora na severni moravu a po te co jsem nabalil kluka - veci do auta a vyjel na dalnici cca po 15 km me v zatacce uletela pneumatika na levem prednim kole. V te chvili jsem jel cca 130km/h v pravem pruhu. Hned po tom co se to stalo me auto primo mrsklo do leveho pruhu v porad v zatacce. Nikdo tam nastesti nejel. Pustil jsem nohu z plynu a brzdenim se dostal na dost blby misto u kraje. Vubec to neslo ovladat a strasne cele auto vybrovalo. I s tim jsem se pak dostal na vhodnejsi misto na zastaveni na dalnici. Kolo sem za tesneho projizdeni ignorantu trojuhelniku kterej byl dost daleko a prehledne vymenil. A nakonec jel jinym autem.

Tohle vsehcno pohodicka ale.
PO poradnem prozkumani jsem zjistil s borcem v pneuservisu, ze leve predni kolo a prave zadni bylo narezane po obvodu tak sikovne aby zustal cca 1mm steny. Po rztrhnuti toho rezance se to urvalo uz cele.Navic zesikma necim moc tenkym tak aby to neslo kdyz stojite u auta hned poznat. Pneu bylo v perfektnim stavu a vzorek 4mm bez jakekoli sjetiny ci poskozeni.

Vsechny gumy tedy pryc a koupit nove s tim srovnat disky a kdyz uz takhle tak otryskat a nastrikat. cca 15t,- Aspon budu mit po vymene vsech kloubu a stabiku na predku a vycisteni brzd hotovo a doufam ze tak na 2 roky nebudu muset na to sahnout.

Neresim kdo a proc. Na to kaslu protiopatreni jako kamerovej system na auti udelano a jeste planuju kamerku jednu do auta. Na vic vim moc dobre kdo zatim je a ....

Plyne z toho hlavne to, ze obcas a nekdy vic nez obcas je takovy dulezity veci jako pneu atd kontrolovat, takze obcas projdete kolem auta shrbeni a kouknete na pneu jak je na tom at uz tak jak se stalo me a nebo sjetim, geometrii atd. Urcite nepodcenit.Nechci resit co kdyby a jak kdyby. Nasazuji tezkou prevenci a 9mm.

Fotky nic moc, ale ilustracne staci :wink: Mel jsem kluka v aute tak sem to nejak nefotil a vymena kola cca 3 minuty :twisted:

Obrázek
Obrázek

EDIT:
Takze kola sou konecne hotovy a nahozeny na aute.

1, Sundani vsech pneumatik 100,-
2, Vyrovnani disku 3000,-
3, Novy nastrik vcetne otryskani a barvy 800,-
4, Pneu 5 600,-
5, Obuti a vyvazeni 400,-
6, Nater brzdicu barva 200,-

Celkem cca 10 100,- a trochu jezdeni firemnim autem :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Preju hodne najetych km bez defektu at uz vlastni ci cizi vinou.
Naposledy upravil(a) Kubrt dne stř 19.08.2009, 20:55, celkem upraveno 1 x.
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokus o vrazdu - nic jineho to neni , jeste ti mohl prestrihnout brzdovy hadicky :roll:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

to su veci ty kokso... 9mm by malo stacit.. :-D
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

gabko24 píše:to su veci ty kokso... 9mm by malo stacit.. :-D
doporucuji Desert Eagle :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

nebo upilovanou brokovnicu :-D tam ani balistikou ta nenajdu :-D no nie, ale vazne to nieje sranda.. iked obcas preventivne mrknem na kola, najma ak viem, ze sa idem vyblaznit..
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Auto ted stoji na najezdu pod kamerou, protoze nema kola je na rezervnich. Jinak GLOCK 26 / 9mm Luger. Ono kdyz vam nekdo vola se skrytym cislem a ma blby keci a jednou asi v opilosti zapomene zapnout skryti cisla a pak dela ze jako omyl tak uz je to jasny. Jsem v klidu protiopatreni udelany a vsechno co je potreba tomu aby byl klidek taky :wink:

V sobotu na krajnici s malym 2 roky v sedacce a ja u kola, kolem me skoro na metr kamiony uz sem klidnej nebyl. :twisted:

A po tom co sem videl jak se me sisatijou kola tak bych asi od nikoho bez protoceni nekoupil. Blby srovnani vsech 4 me prijde na cca 3500,- Jendo je trochu vic. No pak sem hodim kolik stoji obuticko na Celdu :D

Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Naposledy kdyz jsem volal benga skoncil jsem jako obvineny a on poskozeny. A to jsem ty benga volal ja. Nehctel bych to nejak vic rozebirat. Je to komicke a tragicke zaroven.Jen me to donutilo nekterym vecem na aute venovat zvysenou pozornost :wink:

Navic u me se na odvetu ceka strasne moc moc moc dlouho :twisted:

Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Pavo.B. píše:
gabko24 píše:to su veci ty kokso... 9mm by malo stacit.. :-D
doporucuji Desert Eagle :D
Pavlo, měl jsi ho někdy v ruce??? Bohužel jsem si nemohl pustit včelku z úlu, ale po chvilce jsem uznal že to na sebeobranu neni to pravé ořechové... Pro efekt je super (jsem také zastánce (jak říkaj kamarádi "ručních kanónů")) ale útočnej Glock 21 je znatelně výhodnější co se týká ovládání...

"Kubrt" - orgány tohoto státu s tím nic neudělaj... Bohužel jsem byl před pár lety skopán pod měskejma kamerama a orgány se mi vysmály, že jsem těch 9 barevnejch spoluobčanů napadl já... (9 na 1 a to v noci!!!) Bohužel to je jen jedna z mnoha dalších osobních zkušeností...
Dle mého názoru je lepší si toho jedince (pokud jich je vícero, tak postupně) odchytit o samotě a razantně mu to vysvětlyt. Neříkam napadnout, ale "promluvit" do duše... (každej případ vyžaduje "osobní" přístup) Pokud nejsi dvoumetrovej a metrák a půl váhy, tím lépe... efekt bude účinější úměrně k podcenění (oni tebe)... Včelky bych nechal až ti (hlavně dítěti) pujde o kejhák... Jinak jsem milovník "chladnejch" :onfire: hraček... Teleskop má své kouzlo...
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Kolecka jsou doma a pujdou na nastrik. Cena za srovnani vsech šišek 3t. Sice hnus ale co uz skoro jsem brecel kdyz jsem domlouval cenu, puvodne chtel 4800,- a ja trdlo kdyz platil a rozevrel penezenku :D no hnus myslim ze uz tam nebudu moct. Pneu objednany FALKEN FK452 225/45 R16 89Y.
Kurna docela me stve ze stojim, musim ted jezdit Octavkou ...

Mel jsem v planu je tento rok dojed a pristi rok posadit na novy disky a gumy.Holt to prislo driv a zrovna nevhod takze to musim obout znovu na tyhle. Kazdopadne me tahle akce vyjde levneji nez kupovat disky uz ted.

A jen pro zasmani Mazda prorezana taky :D akorat PP LZ kolo.

2Toro> Kazdyho koho znam a ma zbran je vybaven i chladnou a nekolik tele mam i ja. Idealka eno nuno. Navic mam trosku vyhodu ze na ne mam i vycvik a to je pak prdelinka :twisted: :D a kdyz se hrne mojich 90kg je to vic nez moment prekvapeni :D je to i s ohnostrojem.

Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Kubrt píše:Navic mam trosku vyhodu ze na ne mam i vycvik a to je pak prdelinka :twisted: :D a kdyz se hrne mojich 90kg je to vic nez moment prekvapeni :D je to i s ohnostrojem.
Zatim jsem se setkal jen s jedincema co s ním neuměly a jen machrovaly :( Bohužel ale i těch bylo po skromnu...
Učíš se "sám", nebo s pomocí? Mgr. Pavel Černý by měl údajně "dávat" hodiny... :wink: ale nevim to jistě...
Naposledy upravil(a) Toro dne stř 05.08.2009, 21:22, celkem upraveno 1 x.
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Edit :wink:

Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Caute,
no kazdopadne to co Ti udelali je totalni prasecina, a jak uz bylo zmineno ''pokus o vrazdu'' :!: jako mel si kliku zes to zvladl....

BTW: co jsi mel ty puvodni pneu?
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mě by tedy zajímalo, co tomu dotyčnému Kubrt provedl tak strašného, že ho chtěl zabít.....? :shock:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Kysi píše:Caute,
no kazdopadne to co Ti udelali je totalni prasecina, a jak uz bylo zmineno ''pokus o vrazdu'' :!: jako mel si kliku zes to zvladl....

BTW: co jsi mel ty puvodni pneu?

http://www.pneutesty.cz/gt-radial/champiro-hpz-45/

na 225/16

uz mam na vsech autech novy :twisted:

JInak ja jsem strasne hodnej clovek akorat kdyz me nekdo zazene do kouta jsem jak potkan. Prokousu se ven i pres pancir.
V tomhle pripade jsem nic neudelal. A ono se to sem ani nehodi rozebirat, ale kdyz to shrnu jde o praci :wink: pro nektery lidi je uz moje pritomnost dost neprijemna a naopak pro nektery je uklidnujici :twisted:

fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Tak hlavně, že se nikomu nic nestalo :wink: Ale je fakt, že taky gumy nekontroluju před jízdou, tak možná začnu, je to hnus, co jsou dneska lidi schopný udělat někomu jinýmu :roll:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Odpovědět

Zpět na „Kola + pneu - technika“