autoelektrika E9 liftback
autoelektrika E9 liftback
Tak moc jsem se těšil, až bude mé auto úplně v pořádku, ale plány mi zkřížil jakýsi skřítek.
Můj problém je vybitá baterie po 4dnech stání.
Baterie je nová, odběr v klidu žádný, alternátor dobíjí dobře.
Předcházela tomu:
1) montáž rádia a repráků (prý to tím není)
2) zasvinění motoru od oleje, když jsem zapomněl víčko od oleje našroubovat.
Děkuji za každý námět k odhalení toho zloducha!
Za dopadení odměna jistá!
Můj problém je vybitá baterie po 4dnech stání.
Předcházela tomu:
1) montáž rádia a repráků (prý to tím není)
2) zasvinění motoru od oleje, když jsem zapomněl víčko od oleje našroubovat.
Děkuji za každý námět k odhalení toho zloducha!
Za dopadení odměna jistá!
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: autoelektrika E9 liftback
IMHO tyto dve veci dohromady jsou blbost. Pokud mas dostatek casu, odpoj to radio z napajeni a nech auto zase statred_lisak píše: Můj problém je vybitá baterie po 4dnech stání.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Re: autoelektrika E9 liftback
Já vím, jsem z toho taky dost špatnej. Autům moc nerozumím, tak jediné, čím se můžu řídit je selský rozum a ten teď selhává...Beaver píše:IMHO tyto dve veci dohromady jsou blbost. Pokud mas dostatek casu, odpoj to radio z napajeni a nech auto zase statred_lisak píše: Můj problém je vybitá baterie po 4dnech stání.
Baterie je nová, odběr v klidu žádný, alternátor dobíjí dobře.Schvalne jestli se vybije baterka. Kazdopadne by to chtelo overit jestli jsou natazeny spravne a dobre draty a neni tam nekde nejakej zakernej zkrat nebo neco podobneho.
A co presne ma byt to odpojeni baterky?
Jestli to ma baterku kompletne odpojit, tak
1) pres ten vypinac pujde vsechen odber, takze treba pri startovani dost velky proud -- vypinac tomu nesmi klast odpor, jinak by to taky nemuselo startovat; proto taky od baterky vedou tak tluste kably, ze
2) po vypnuti to resetuje ECU, radio, hodiny...
Pokud to ma odpojit jenom neco (to, co tu baterku vybiji
tak uz ten vypinac nepotrebujes, protoze mas problem vyresen.
Ale je to jen amatersky nazor, muj jediny pokus s autoelektrikou byla oprava ostrikovace a ta se vyresila ocistenim kontaktu na cerpadylku
Jestli to ma baterku kompletne odpojit, tak
1) pres ten vypinac pujde vsechen odber, takze treba pri startovani dost velky proud -- vypinac tomu nesmi klast odpor, jinak by to taky nemuselo startovat; proto taky od baterky vedou tak tluste kably, ze

2) po vypnuti to resetuje ECU, radio, hodiny...
Pokud to ma odpojit jenom neco (to, co tu baterku vybiji

Ale je to jen amatersky nazor, muj jediny pokus s autoelektrikou byla oprava ostrikovace a ta se vyresila ocistenim kontaktu na cerpadylku

Podívej se na kontakty startéru a alternátoru. Prohlidni ukostření AKU, vše řádně očisti. Pak nech otevřený dveře, ale zamči je. Ampérmetrem za pojeným do seríe sleduj klidový odběr a postupně odpojuj autorádio a další přidané spotřebiče. Pak zkus dát novou aku, ta musím být 100% nabitá, jinak je klid. odběr zkreslený.
TELEFON: 776 039 772
E-MAIL: petrklimek@atlas.cz
Toyota Corolla E9 liftback 1,3XLi, 75PS - černá
Toyota Corolla Tercel 4WD 1,6XLi, 105PS - bílá
Toyota Carina E liftback 1,6XLi, 116PS - černá
E-MAIL: petrklimek@atlas.cz
Toyota Corolla E9 liftback 1,3XLi, 75PS - černá
Toyota Corolla Tercel 4WD 1,6XLi, 105PS - bílá
Toyota Carina E liftback 1,6XLi, 116PS - černá
Tedy mám něco nového do diskuze... Odběr jsem si nechal opět změřit před Vánoci odborníky elektrikáři a nic... Závadou bude pravděpodobně autorádio. Na Vánoce, když jsem zapnul rádio, tak mi to vymlátilo dvě pojistky ve skříňce u motoru. Samozřejmě nefunguje rádio, dále pak vnitřní osvětlení, kontrolka otevřených dveří a možná ještě něco, ale zatím jsem to neobjevil. Dal jsem tam nové pojistky a opět to samé. Další pokus jsem nezkoušel. Mám však snad mírně pozitivní zprávu, že vybíjení baterky přestalo, na druhou stranu trávím hodiny jízdy v tichosti (samozřejmě, motor jde slyšet až až...) Další řešení nechám na jaro, teď to opravdu nestíhám..