celica-vysoký volnoběh

vše ohledně modelové řady Celica
Kubrt
Věčnej rejpal

Re: celica-vysoky volnobeh

Příspěvek od Kubrt »

Paulie píše:S tím štělováním tlaku paliva, to nebude ono, protože ecu počítá s konstantním tlakem a záleží pouze na času, po který se vstřikuje palivo.
Samozdrejme a kdo udela konstatni tlak? Nerikam ze je to 100% ono ale jen me to napadlo ze by to mohlo byt tohle.

http://www.familycar.com/store/?Ntt=toy ... r&oes=true
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

A ten regulátor se dá štelovat? ....ja myslel, že je to natvrdo daný předpětím pružiny v něm....u mýho motoru to teda nejde, já ho jen jednou odpojil :D od sání a pak to při akceleraci kouřilo (hodně paliva), co se dělo s volnoběhem nevím nemám otáčkoměr :oops: , ale poslechově se nic nezměnilo....
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

:D No ja jen badam a uz se zacinam tesit co to je. Neni tam ale treba je verze se sroubkem. Odkaz je jen for example.Ja to tam taky nemam. Treba tam ma Micron dostelung :lol: Tak pak co by to mohlo byt? :wink: Cim jinym by kde mohl stelovat otacky?

EDIT: EGR :idea: :?:

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

nějak to vyfotim z blízka... :lol: zajímalo by mě, jestli to maj i některý T20 GT? Tady sem našel 1 motor 3S-GE T18 co to má taky...
http://pics2.autobazar.eu/328/1094721_8.jpg
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Dawe24
Řidič

celica-vysoký volnoběh

Příspěvek od Dawe24 »

a ještě mě napadlo jestly se nemusí nějak nastavit regulátor tlaku paliva protože když jsem měnil vstřiky tak jsem ho vyšrouboval a nebo rozdělovač měl by v něm být Hallův snímač na otáčky.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Měnil vstřik znamená co? O stejné hodnotě nebo nějaké jiné?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Dawe24
Řidič

celica-vysoky volnobeh

Příspěvek od Dawe24 »

Vstřiky jsem vyndal,nechal jsem je vyčistit ultrazvukem a dal jsem je zpátky,Přitom jsem vyčistil škrtící klapku plus jsem tam dal nový těsnění,pod sání jsem dal taky nový těsnění a nad sáním jak jsou klapky tak je taky nový těsnění,nakonec jsem tam ten šroubek našel jak psal Micron ale nechci s tím moc hýbat abych to nerozšteloval a víte někdo co se s tím šroubkem přesně seřizuje?
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Pokračování UFO story alias dědeček hříbeček.
Obrázek
Obrázek
Zahřál se motor a
Točil jsem točil... na obě strany... a zjistil jsem: mam to nastavený skoro na doraz, takže nebyl problem štelovat to pak do původní pozice 8).... takže utáhnout to skoro nešlo (+cca 20stupňů) pak sem s tim točil na opačnou stranu, chilli povoloval asi min o 2x-3x 360 stupňů a ono NIC :lol: otáčky držej fest...což nechápu, protože sem si byl jistej, že kdysi to s těma otáčkama hejbalo (je taky ale možný, že hříbeček ufonek reaguje jen při startech... tzn, když ještě motor neni zahřátej- což byl možná případ, kdy se mi to kdysi povedlo...

Do ufona/hříbečka vedou celkem 4 hadice... více viz videa:
http://www.load.to/e6DDwVFeAX/ufo_zblizka.AVI
http://www.load.to/ZXU576yt6R/pokra_%EF ... %C3%AD.AVI
http://www.load.to/64dnrCYkpW/drzacek.AVI

K čemu tedy hříbeček je? a k čemu byl ten držáček? ten by se dal využít jako držáček paňáčků do kokpitu :bigups:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Vypada to na EGR-xx a je me jedno jestli to ma sroubek nebo ne. :D

Ale desinformace, ze si tim steloval otacky dobry dobry + pro tebe :twisted:

Obrázek

Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

neni to na stelovani otacek ve kterych sepne ACIS ( na obrazku T-VIS ) ????? :) nevim hadam odboku , bratr to tam nema urcite na celde
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

je to regulace podtlaku pro tvis
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

co že to je? :blink: :lol: a jak to, že se to dá štelovat?

tady Nek, jak prodává celdu, to má taky http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/2/2386 ... C10415.JPG
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Funkce acis i tvis je zde už popsaná. Sám jsi práci Brunnera ohodnotil jako velmi zdařilou. :) za určitých okolností je možné že pokud jsi s tím šroubkem otáčel docházelo ke zvyšování či snižování otáček. :) ale jinak volnoběh se seřizuje pouze na škrtici klapce s vyřazenou ecu pomocí diagnostického konektoru. Tak jako předstih. Jsou v ní dva vzduchové kanály. Jeden je uzavírán elektromagnetickým ventilem (na tomto je ten šroub kterým se otáčky seřizují) a druhý který otevírá až tepla voda z motoru. Je to z toho důvodu že ke studenému startu se používá více paliva a méně vzduchu. AFR někde kolem 9:1.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> díky, díky za info... takže to souvisí s AcisEM. Jak je teda možný, že některý 3sge v 5. gen celica tam hříbek nemaj? co tam je místo toho tedy? k čemu to tedy vůbec je? když se ten motor obejde i bez ufa? to nechápu... ten kolík tam na mě čučí od doby co sem kupoval auto a jakoby mi řikal: pojď si zatočit a prozkoumej mě... tak se ho snažim pochopit a pořád nic :lol:
ObrázekObrázekObrázek
Dawe24
Řidič

celica-vysoký volnoběh

Příspěvek od Dawe24 »

tak jsem zjistil čím to je že mám vyšší otáčky,nechal jsem si tam namontovat Piggy Back Apexi AFC Neo a auto fakt jede super akorád jsem tam něco jinak nastavil a mám na volnoběh vyšší otáčky a mírně houpou tak to zkusím dát podle návodu dohromady.
Odpovědět

Zpět na „Celica“