LED světla- denní svícení

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

napeti 12V, vykon zarovky 55W (kdyz pro zjednoduseni vezmu 60W), tak proud je cca 5A, coz je docela dost, u diod je celkove spotreba 5W (7W u tech vykonejsich), proud je cca 0.4 (0.6A) - na jednu zarovku/svitilnu, coz je 10x min - mensi prurezy dratu, mensi proudy, mensi ruseni elmg polem

otresuvzdornost, vetsi zivotnost.. a dalsi vyhody pro LED, nevyhoda cena, maly vykon (zatim)

nekolikrat se zene stalo ze zapomela zhasnout svetla a odesla, po nejake dobe nemohla nastartovat, pac baterka byla uplne kaput... coz tady se ti to muze stat taky, ale za delsi cas (odber je 10x mensi, takze teoreticky za 10x delsi dobu ?)

EU od zari zakaze prodavat zarovky E27 (klasicky zavit) s prikonem nad 80 W a matne, kdo vi kdy zakaze tyhle zarovky do auta... nahradit je jedine LED, zarivkama urcite ne - mozna za nekolik let bude LED zarivka

ty svetla vypadaji dobre, me se lidi, audi je myslim dava v novejsich modelech a vypadaji velmi dobre, toyota dava v generaci III zadni LED svetla

idealni bude az to bude klasicky od vyroby nejlepe v svetlometu

uvazoval jsem nad tim, ze bych tam ty svetla dal, ale pak jsem si to rozmyslel a rekl jsem si ze tahat nejaky dalsi extra drat a rypat se v tom semi moc nechce a tak jsem se na to vybod....
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
aczasa
Věčnej rejpal

aaaha..

Příspěvek od aczasa »

No, opět jsem neměl na mysli spotřebu el. proudu, nýbrž argumenty některých zaostalejších jedinců (a ekologů) o vyšší spotřebě paliva.

Osvětlení automobilu celý den jsem bral jako velmi dobrý a vhodný nápad, ale opět je pokažen levným čínským šmejdem a bastlením doma. :-/

Ano, moderní automobily mají integrovaná světla pro denní svícení a je to v pořádku a podle mě i pěkné (Audi, mercedes..), ale podomácku vytuněná 120ca s LED diodama je peklo. :-(

Proto to také píšu sem do tématu podomáckého montování světel. :-/ Navíc mnoho byť certifikovaných a homologovaných světel není schváleno pro provoz na silnicích v ČR. Prostě jsem si jen posteskl.

Jo a taková větší průmyslová el. sušárna má o dost vyšší spotřebu než ty závitové 100 a 80ti watové žárovky, neřku-li obecní osvětlení. Tam bych s tou ekologií a zářivkama začínal já. :-(
Back in Czech.
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

Tak trochu ve vetsim Xenon Obrázek vs Led Obrázek na cca 50 metru (kroku) umisteny dle predpisu
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
aczasa
Věčnej rejpal

hmmm...

Příspěvek od aczasa »

No a tady je teda i důkaz. :-) Ty dva snímky jasně ukazují, že xenony svítí a jsou vidět lépe než LED.. :-) Hlavně jaou na místě, kde je běžný člověk čeká a hledá a nemusí nejdříve zastavit auto, najít světla pro denní svícení a pak to teprve porovnávat. :-))))
Back in Czech.
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

pri foceni sem to videl naopak, ze Led je videt lip a nemusis nic hledat na tu vzdalenost je rozdil ve vysce osvetleni skoro 0 (nula) tedaze jako nemusis pohnout ocima abys videl jedny nebo druhy svetla
na to si zvyknes :lol:
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Salat píše:... Já se jenom divím, že ještě nikdo neprosadil, aby se do nových aut tyto světla montovaly povinně. Je už to sice sem tam vidět integrované do předních parabol, třeba u Audi, ale nevím jestli to není jenom tuning. ...
Už se stalo, všechna nová auta prodávaná v EU od roku 2011 budou muset mít zvlášť světla pro denní svícení v základní výbavě:
http://www.zavolantem.cz/clanky/eu-rozh ... ni-sviceni
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

no jo...

Příspěvek od aczasa »

Takže vyhrála zase automobilová lobby.. :-(((( Protože místo odebrání ovladače světel a zlevnění auta se prosadilo zdražení aut a přidání dalších světýlek. To je smutné. Navíc i vesměs jasná argumentace tím, že je to potřeba. :-(
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Dneska jsem si definitivně ověřil,že přídavné LED světla jsou pro mne úplně zbytečná. Nový Avik při spuštěném motoru nejde zhasnout,v každé poloze přepínače něco svítí.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

takze mas automaticke rozsveceni svetel po startu?i to se da deaktivovat,urcite.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Úplně automatické: poloha 0-svítí, poloha auto-svítí, poloha parkovačky- svítí parkovačky,ale i po vypnutí motoru. Jestli jde v poloze 0 světlo deaktivovat nějakým fíglem ,jak signalizace nezapnutých pásů ,jsem nezjistil :( Na druhou stranu to má výhodu,že vždy svítím - špatné je,že si odvykám tomu věnovat pozornost a při přesednutí do staršího vozu naběhnu si na pokutu :huh:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

To by slo asi jedine v autorizovanem servisu, kdyz ti to napichnou na diagnostiku. To me se jeste ted stava, ze mam nutkani zapnou svetla, ale vestinou kdyz uz to zapnu na parkovacky, tak si uvedomim, ze mam denni.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Radši to nechám tak jak to je a nebudu se tím trápit. Ještě mi to ti odborníci rozvrtaj a bude to svítit jak u kolotoče :wink:
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

vis proc ti sviti i po vypnuti motoru ? Ono to nejak porovnava napeti na baterii, vysvetlovali mi to v servisu, kdyz jsem si tam nechal montovat automaticke rozsviceni svetel.

kdyz prijdu rano, tak svetla nesviti, nastartuji jezdim, prijedu treba na pumpu, vypnu motor, vytahnu klicek, jdu zaplatit, prijdu do auta, otocim klicek do polohy I a svetla sviti

si zavolej do toyoty a tam ti to vysvetli, proc tomu tak je
nektere auta to maji delane, ze to berou z alternatoru, tj kdyz zacne alternator dobijet, tak se svetla rozsviti
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Ja som si zapinanie svetiel spravil sam a viem presne kedy sa mi rozsvietia.

Ked zacne dobijat alternator. :shock:

A stacilo mi na to jedno jazyckove rele za 15Kc :wink: a potiahnut jeden kablik od strany spolujazdca.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Mih
Člen Týmu

Příspěvek od Mih »

Tak dnes namontovány LED SJ 286typ2 ve specializované dílně firmy na Praze 4. Montují i xenony. Led dali vedle mlhovek do prázdné kapsy model T25 Avensis r. 2006. Cena světel s montáží cca 3k. (www.dennisviceni.cz)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“