tomko píše:muco, je sice napisane ze sa musis riadit podla predpisov daneho statu- tzn. rychlost,atd. je to logike ale co sa tyka povinnej vybavy sa mylis. ved si predstav ze posdes do spanielska. to by si mal plny kufor povinnej vybavy.
Ano,mal... A myslíš,že by sa nad tebou policajti zľutovali??-..To vieš...
Neberiem ti tvoj názor a už vôbec nikoho nechcem presviedčať..Každý máte obč.preukazy...ale kolega pred 2 týždňami išiel na dovolenku niekde do Bulharska.Neviem v ktorom státe je hasiaci prístroj v pov.výbave,ale viem,že zháňal od nás,kto by mu požičal...
P.S. Sám sa spýtal na na DI,či musí mať ten hasičák(neche sa mu kupovať).Policajt mu povedal,bohužial,ano...
Takže-je to na každom z nás
Apropo...pamätáte si to fopa s tou kartičkou prvej pomoci čo kontrolovali žilinskí policajti u českých turistov ?Dávali im pokuty,že to nemajú,lebo je to u nás už vraj povinné-na prvej stránke som to spomínal...
Pri tom dobre vedeli,že to povinne ešte nie je,ale turisti to až tak nevedia,tak využili "neznalosť" turistov.
Týmto chcem len povedať,že keby naša povinna vybava neplatila pre zahr.turistov,tak to nekontrolujú...Logické...
A tak je to aj v opačnom prípade
Nechce sa mi hladať ten zákon-priznám sa..ale viem ,že aj na tejto sránke sa dá toho dosť vyčítať-nie len pre motoristov. Spomínajú aj povinnu vybavu v sekcii "Info pre motoristov" -konkrétne je to v NK...
http://www.fjordy.sk/turisticke-informacie/
A keď si to len z iného uhla pohladu zoberieš-s porovnaním cudzich vodičov a našich..Keby povinna vybava v tej danej krajine pre cudzincov neplatila-nebola by to diskriminácia???
Zober si príklad na reflexných vestách.-Predstav si,že by v čechách tieto vesty povinné nemali a prišiel by sem na slovensko český turista.Dostal by obyčajný defekt a on by si nemusel dať vestu,lebo v jeho rodnej krajine to povinné nemajú. Ešte by to bolo zaujímavejšie,keby sa pri ňom zastavila policia a chcela by ho doj...prečo nemá refl.vestu..No v zápätí by zistil,že je to cudzinec a už vidím,ako mu povie :..
"SORRY- ty nie si slovák-ty nemusíš mať vestu,lebo ty nie si ohrozený,teba vidieť už z dialky-kludne si to dorob-v pohode...
Tak to by som sa ja osobne nasr..,Prečo nemusia mať zahraniční hostia vestu a mi ano ???????????
To akože jeho lepšie vidno ako mňa????
Alebo prečo musíš mať v Rakusku so sebou reťaze v zime??!!!! Veď u nás to povinné nie je....Alebo: tiež pokial si chcel ísť do Rakúska s dieťaťom-pokial sme nemali povinné autosedačky pre dieťa,prečo by si mal kupovať sedačku,keď to u nás povinne nie je (alebo teda vtedy nebolo)..A tam sa ťa policajt nespýtal odkial si a či v tvojej vlasti máte v pov.výbave tieto sedačky..atd
Uffff-ale som sa rozpísal