NOS - nitrous express

vše ohledně modelové řady Celica
celicaGT2

Příspěvek od celicaGT2 »

velice zajímavý,leč drahá blbost. Ale jen tak pro info,počítám že do tý láhve se vejde 5 kg NO2 a a jak dlouho to vydrží? Tedy kolik sekund teoreticky na jedno zmáčknutí :) A je pravda že jedno z mnoha pravidel při používaní NOSu je,že se to musí vždy zmáčknout když je plyn na podlaze a max.15sekund v jednom kuse?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Výdrž náplně se odvíjí od požadovaného nárůstu výkonu. Třeba při 30hp+ ti 5kg vydrží na 45min. Dnešní systémy už pracují trochu jinak. Ty pouze systém aktivujes,ten má snímání tps a když je naplno otevřená tak se začne vstřikovat dusík. Po ubráni se automaticky vypne. Tohle řešení umožňuje systém použít už při rozjížděni. Délkou použití nejsi nijak omezen. Jen objemem tlakové láhve.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

celicaGT2 - mam tu navíc autogení lahve-ty jsou velké dost pokud ti 5kg nebude stačit :lol: :lol: :lol:
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
celicaGT2

Příspěvek od celicaGT2 »

toro-tak to víš že bych to chtěl vyzkoušet,celica vypadá na víc než jak ve skutečnosti je výkonná a 50 hp by se mi párkrát hodilo,ale zas nemám odvahu tam dát napevno turbo,což by mě sice pak už výkonem stačilo,ale je to jednak drahé a pak razantně stoupne i spotřeba při vyšším zatížení. Tohle (NOS) je zdá se mi ideální,ale bohužel chybí mi money a ke všemu momentálně je nemám ani jak sehnat,a půjčovat si je nebudu,to spíš bych chtěl wilwood brzdy :) tolik věcí bych chtěl,asi začnu rozprodávat orgány,jsou málo jetý,tak by mohly mít nějakou cenu :)

libor12-díky za odpověď,byť se mnou žádný kšefty nebudou,ale pokud to bude ještě i příští rok realizovatelné,tak to bych si už mohl koupit
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

celicaGT2 píše:toro-tak to víš že bych to chtěl vyzkoušet,celica vypadá na víc než jak ve skutečnosti je výkonná a 50 hp by se mi párkrát hodilo,ale zas nemám odvahu tam dát napevno turbo,což by mě sice pak už výkonem stačilo,ale je to jednak drahé a pak razantně stoupne i spotřeba při vyšším zatížení. Tohle (NOS) je zdá se mi ideální,ale bohužel chybí mi money a ke všemu momentálně je nemám ani jak sehnat,a půjčovat si je nebudu,to spíš bych chtěl wilwood brzdy :) tolik věcí bych chtěl,asi začnu rozprodávat orgány,jsou málo jetý,tak by mohly mít nějakou cenu :)

libor12-díky za odpověď,byť se mnou žádný kšefty nebudou
plně tě chápu a rozumim ti... řekl bych že je víc jedinců, co si to chtějí zkusit (včetně mě :oops: ) s tím autogenem jsem jen rejpal... Poněkud pro něj už nemam využití a pronic za nic v něm mam peníze :x (po pravdě jsem slíbil že pujde z baráku)
Wilwood... to bych slintal!!! :woot:
Naposledy upravil(a) Toro dne ned 19.07.2009, 10:36, celkem upraveno 1 x.
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

On ale ono je mylně se domnívat že s nos nestoupne spotřeba :) oxid sám o sobě nevytváří vůbec nic. Ten výkon odpovídá dodanému palivu jemuž umožní shořet. V principu je jedno jak tam ten kyslík dostaneš,jestli ve stlačeném vzduchu pomocí turbo nebo rozkladem n2o. Každopádně ten kit já vidím jako třešničku na dortu. Ta poslední věc když jsi všechny tradiční metody zvýšení výkonu vyčerpal. Na druhou stranu poměr výkon/cena je u toho kitu jasná výhoda. A 800dolarů není žádná tragédie. To je spíš to že skoro tu samou sumu chce ups za přepravu a je jedno jestli jeden nebo 5ks.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

NOS-nitrous express

Příspěvek od Pavel Liška »

Pokud to správně chápu, zvolím kolik chci navýšit výkon.Zajímalo by mně jestli lze nastavení regulovat při jízdě s použitím nos.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Navýšení výkonu volíš použitím velikosti trysek ve směsovaci. Potom už žádná regulace není. Posun výkonu není skokovy,chová se to normálně,jen toho výkonu je tam víc. :)
celicaGT2

Příspěvek od celicaGT2 »

Jasný,je mi jasný že to po dobu aktivace NOSu bude žrát víc ale zas ne furt jako v případě turba. Příklad ze 120 km/h budu chtít akcelerovat rychle do 180km/h,aktivuju NOS a po tu dobu akcelerace mi to bude žrát dejme tomu 20l/100 ale při 180km/h to vypnu a spotřeba klesne na 14l/100,což v případě turba je nereálné.
Ale aby si každej nemyslel, že jezdím na spotřebu,jezdím furt kolem 10l/100,jen prostě nechci platit víc než je nutný.
Sice je možný,že bych to použil 2* a pak už ne,jak se mi stalo u nových blbinek už hodněkrát,ale dokud to člověk nevyzkouší,tak nemůže vědět jestli to je užitečné. Chtělo by to nejprve u někoho vyzkoušet,rozhodně kdybych do toho šel, tak aby to stálo za to,takže do tý +75hp verze. Nějakých +30hp za 20t je vyhození peněz.
Aspoň by to chtělo natočit video s pohledem na budíky před a po úpravě, aby měl člověk aspoň představu,nebo nejlépe se svézt.
Hlásím se k předváděcí jízdě :D
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Já jsem se již přihlásil taky na zkušebnou jízdu , sice NOS dávat nemíním ale zajímá mně to před a po jakej to je pocit an atmosféře.Jinak s tím turbem máš pravdu je to neporovnatelně větší položka rádově......, auto když takhle dáš udělat se mění na ne zcela použitelné ohledně spotřeby na denní dojíždítko do práce :lol: proto mám Focuse ať se nezruinuju.Mimochodem dávat tak drahé brzdy i když jsou naprosto vynikající mi přijde trochu drahej špáš Jama našel tohle http://www.atsservis.eu/?run=1&item=24004 tak se na to koukni možná ti to přijde vhodný.
Nějaké ty auta doma jsou.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ten kit je pořád stejný. Regulace výkonu se provádí výměnou trysek. Ten samy kit můžeš použít třeba pro 200hp + jen musíš dokoupit odpovídající velikost trysek. Cca 10dolarů kus. Pokud se rozhodnu to dovézt tak určitě vás svezu,jen to nebude tak znatelné jako klasické 4age. Přeci jen tam odhadem je cca 200hp. Na posledním videu které jsem točil toho moc vidět nebylo. Zkoušel jsem na neutrál vytočit motor k omezovači. Byla vidět jen ručička na volnoběh cca 1800 a pak až za značkou 9000. Podle datalogeru čas byl cca 0.6s
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja se chci projet i bez Nosu :wink: musim za vama nekdy zajet
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
celicaGT2

Příspěvek od celicaGT2 »

Tak ty brzdy vypadají velmi nadějně,4 pístky jsou dostačující,jen najít ještě vhodné větší kotouče,ale se obávám že budu s cenou tam kde je kit od wilwoodu. Jinak na kolik by vyšlo takový turbíčko s navýšením těch +75hp? 50t ?
Ohledně té projížďky je to na pytel s tím,že to dáš už na docela výkonný auto,chtělo by to na obyč. 2.0 celicu,nebo supru atmosferu,ale to zas asi takovej blázínek tady nikdo nebude,asi to budu muset zkusit jako první :wink: . A co se týče instalačky,jak dlouho by trvala?

edit:jak to tak po sobě zas čtu,tak to vypadá jak kdybych měl těch 20t,sice mohl bych na debetní kartě jít do mínusu,ale kdo by to splácel? :) A pak to chce už pořešit i ty brzdy,bože,já se z toho zblázním
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

celicaGT2 píše:J Příklad ze 120 km/h budu chtít akcelerovat rychle do 180km/h,aktivuju NOS a po tu dobu akcelerace mi to bude žrát dejme tomu 20l/100 ale při 180km/h to vypnu a spotřeba klesne na 14l/100,což v případě turba je nereálné.
ale kdepak, v případe turbíny bude spotřeba při "udržovačce" stejná jako u tvé NA.

NA i NonNA auto žere v kontinuálním režimu uplne stejně ( no dejme tomu +-10% ) pouze při akceleraci kdy je třeba vyšší výkon spotřeba citelne stoupne..
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Asi tě sklamu ale dávat turbo v provedení které již má mít nějakej náběh a atd.obnáší výdaje podstatně vyšší ono dát jen turbo není tak nákladné ale to kolem navyšuje cenu stavbu výrazným způsobem když chceš ať to auto fakt jezdí a uje spolehlivé atd.Klidně se poraď s Liborem nebo Idahem mají v tom jak já absolutně jasno a pokuď nemáš připravené finance respektive balík financí tak o turbu nyní neuvažuj.Ten NOS je cestou na krátkodobé zvýšení výkonu a za ,,málo" financí zajímavé svezení,turbo například v mém projektu je nastaveno v parametrech dost exkluzivních vzhledem k tomu že jsem požadoval absolutní výkonovou rezervu a vysokým km náběh a to taky hraje význam v ceně která se tím pádem vytváří.NOS je slušná hračka v profi provedení která nebude takovou ránou do peneženky a pro hraní zajímavá.Ohledně kotoruču které můžou být 330 mm kontaktuj IDAH určitě budeš překvapen tím co dokáže nabídnout.I já proto ustoupil od Wilw., a dalších věhlasných značek GT2.Jsem rád že jsem ti dal inspiraci na tohleto je fórum.ještě do mně chvíli rejpi Libore a naláduju NOS do TA22 :lol: a proženu Vám faldy i s ní.
Nějaké ty auta doma jsou.
Odpovědět

Zpět na „Celica“