Vrzganie spojky

vše ohledně modelové řady Avensis
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

stejny problem jak od pedalu ( tam mi kamard rikal ze je tam nejake ulozeni ze silonu a ti ze je pry vymackane a zadny mazaci prostredek to nezachrani ) a od motoru mi to jde take ale nevim co presne mate namysli ze tam mam nacpat vazelinu ? muze nekdo poskytnout foto ? diky moc
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
Emco
Člen Týmu

Příspěvek od Emco »

V pravej casti bloku motora kde je ulozeny mechanizmus spojky je prachovka s takym vetracim otvorom. V mojom pripde som tam nastriekal WDcko a vrrzganie prestalo. Ked sa znovu objavilo a nasiel som si cas, proceduru som zopakoval. Ak mas radenie rychlosti bezproblemove nevenoval by som tomu az taku pozornost. Odkedy o tom viem som najazdil cez 50 000km a nic sa nedeje.
Toyota Avensis T22, '98, 3S-FE
ELL
Člen Týmu

spojka

Příspěvek od ELL »

nějak podobně se taky chovala moje spojka po čase jsem ji dělal komplet novou...... :?
todler
Navigátor

spojka

Příspěvek od todler »

Tak jé řeším podobný problém na Yarisovi, začalo to vrzat při cca 20 000km.Za měsíc mi končí záruka a v servise se jim do toho nechce :( Co vy na to, mám to reklamovat?
http://www.youtube.com/watch?v=XqwiCobmcqI
1,3 TERRA COOL 2006
Emco
Člen Týmu

Příspěvek od Emco »

tak to je sila.. :-) podobny zvuk robi aj taa moja ale moj avik maa 290k km... :D Urcite by som to reklamoval.. toto nemoze robit skoro nove auto. Kamos riesil nieco podobne na novom Mondeu a v servise nieco premazali a zatial pokoj..
Problem je, ze v servise musia ozaj rozobrat pol motora.. Ale je to ich robota kua. A nemyslim, ze si jediny priipad..
Daj vediet ako to dopadne ak pojdes do toho..

E.
Toyota Avensis T22, '98, 3S-FE
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Pod tu prachovku sa neda streknut nejake mazivo? Ja som na spojku skusal uz kadeco ale co najviac zabralo bolo ked som odkrutil maticu co drzi tycku na ktoru tlaci spojkovy pedal, tu tycku som vytiahol z tej matice a potom som tu osku riadne vystriekal TEFLONOVYM (iny nezaberal trvalo) sprejom a riadne som s nou kruzil v tom ulozeni. Zatial je klud 3 tyzdne. pred tym 4 dni. to som pisal o vrzgani pedala, nie ako je vo videu.
todler
Navigátor

spojka

Příspěvek od todler »

Reklamoval jsem to už před rokem. Snažili se to promazat, ale naznačili, že se to bude muset rozebrat. Minulý týden jsem měl servis po 3 letech tak jsem to znova nahlásil. Říkali, že to nemá vliv na chod spojky. Jinač už jsem měl 2x rozebraný motor, výměna řemenu, měněné gufero na převodovce, výměna propálených světlometů a spoustu drobných věcí :cry: Tak teď zbývá už jenom ta spojka.
1,3 TERRA COOL 2006
snuk
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snuk »

To vrznutí při sešlápnutí spojky dělá vypínací páka ložiska, je opřená o takový čep na převodovce,přes manžetu jde nahmatat ale těžko se to promázne celé, je důležité když se mění spojka tuto část promazat.\když se tam stříkne sprej nebo něco podobného je to jen na chvíli.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“