Podle čeho odhadnout stav km u E12
Podle čeho odhadnout stav km u E12
Naskytla se mi možnost zakoupit E12 1.6 VVT-i v kombi za poměrně dobrou cenu, nicméně auto nemá úplně vyjasněnou minulost - chybí záznamy v servisce za cca 4 roky. Samozřejmě, že už jsem kontroloval VIN a také nechávám auto prohlédnout v autorizovaném servise, nicméně zajímalo by mě, podle čeho se dá u rolky zhruba odhadnou jak hodně je auto jeté, na co se zaměřit třeba v interiéru, při prohlídce, apod.
Nevím jak je to s výbavou u daného vozu, ale co můžu říct, tak u výbavy SOL s koženým volantem a tou chromovanou řadící pákou je km náběh dost poznat. Nevím, třeba je to podle člověka a agresivity jeho potu, ale otec má tu řadičku doslova vyleštěnou až na bílej plast a volant se na některých místech pomalu drolí do ruk. A to má za sebou sotva 100 tkm. Jinak klasika, dívat se aji na pedály - ty nemůžu říct přesně, otec má hliníkový z TS, ale nejspíš to tam taky půjde dost poznat.
Holomek!
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja mam presne opacnu skusenost.. auto ma 150000 km a volant ma este peknu kozenu strukturu, radiaca paka bola este pri 120000 km ako nova, potom som ju menil.
hodne zavisi od toho, ake trasy s tym clovek jazdi. preto pozri skor podvozok, brzdy (tie na e12 odchadzaju ako teple rozky), tlmice.. vela napovie aj to ci ma este auto povodne pneu, alebo nie..
hodne zavisi od toho, ake trasy s tym clovek jazdi. preto pozri skor podvozok, brzdy (tie na e12 odchadzaju ako teple rozky), tlmice.. vela napovie aj to ci ma este auto povodne pneu, alebo nie..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
spíš než počet km je důležitej opravdovej stav. Hlavně at to neni kradeny nebo s nějakým dluhem apod. s tim se nedá totiž dělat vůbec nic.
Pak je ještě důležitý at to neni po vážnější havárii.
při dobrý péči bych se nebál ani hodně km a naopak!!
btw: gumičky pedálů, volant apod. není velký problém při omlazování auta přehodit třeba z vraku... takže bacha, ... brát s rezervou..
Pak je ještě důležitý at to neni po vážnější havárii.
při dobrý péči bych se nebál ani hodně km a naopak!!
btw: gumičky pedálů, volant apod. není velký problém při omlazování auta přehodit třeba z vraku... takže bacha, ... brát s rezervou..
No co se týká toho, zda je auto kradené apod., tak jsem si objednal službu AUTOTRACER od Cebia, takže uvidím, co zjistí.
A pokud jde o ty ložiska a eventuální bouračku, tak to by měli být schopni odhalit v tom autorizovaném servise, ne?
A pokud jde o ty ložiska a eventuální bouračku, tak to by měli být schopni odhalit v tom autorizovaném servise, ne?
U mě taktéž. Najeto 145000 km - volant jen lehké opotřebení, řadička jak nová, jen "chrom" má pár škrábanečků.hanz píše:ja mam presne opacnu skusenost.. auto ma 150000 km a volant ma este peknu kozenu strukturu, radiaca paka bola este pri 120000 km ako nova, .
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003