nechce startovat.. :( - už zase ! :-! - už zase vyřešeno :)

vše ohledně modelové řady Celica
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

teď sem na řadě já... zase pro změnu 8) starter točí, baterka šlehá ale neee neee a neeee dál ani prt... vlastně se opakuje po dloooouhý době- 1. sraz toy klubu tak tam se mi stalo to samý... a od tý doby nic... jenže měl jsem to v servisu jiným, než tam, kam jezdim teď , tudíž nebylo nikdy zjištěno co tohle způsobilo kdysi a teď po dlouhý době--- ale to se tentokrát rozlouskne kuuuua po dlouhýýýý době stejnej kix jako na 1. srazu... to bylo NAPOSLED!!!! :twisted:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tak celi zase po noční relaxaci startuje jako kdyby nic :shock: je to teda hooodně vtipná záležitost. Nelze tudíž identifikovat problem... tak zase za pár let, nebo fakt nevim... čáry máry... Může blbnout buďto žhavící krabička- černá nebo ta stříbrná 123 denso a nebo čerpadlo. Jak je ale možný, že se to "samoopraví" čert ví. :oha:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

nejlepší nápady mam ve vaně plný vařící vody s pěnou... a po hodině a půl v tropech bez kyslíku a 2 pivkách 2 cíčkách mě to trklo... :twisted:

stejně jako před pár lety na 1. srazu sem letěl po dálnici a to letiště bylo blízko... teď sem letěl opět po dálnici 140-180km/h a kousek od dálnice to nechtělo naskočit... po dálnici moc nejezdim, skoro vůbec.

z toho by mělo plynout to, že se motor pořádně zahřeje... to teplo jde směrem do zadu motoru... a tam jsou ty 2 skříňky jedna je černá z plastu a druhá z hliníku denso 123. V servisu mi říkal co která dělá, ale teď si to nepamatuju... že by problem moh bejt tam. Což by odpovídalo... protože neni možný přeci, že druhej den to naskočí jedna báseň- prostě se to zchladilo v noci. jedna z těch skříněk...

Která? když tak uvažuju logicky... stříbrná je z hliníku, a ten má chladit/ stejně jako pasivní chladiče na microprocesory a paměti. JOJ ale asi to neuchladí... něco mi řiká že by tohle mohlo bejt BINGO.

čim by jste doporučili to odstínít? Hliníkovou folií na vaření? udělat kolem krabiček- krabičky prostě vakuum? termo izolační páskou? že bych jí vlastně potách i všechny kabely co vedou do starteru? JOJ :woot: a nebo esteticky zajímavější řešení ... měděnej pořádnej pasivní chladič na procesory od thermaltake/arctic cooling 8) hmmmmm a nebo to pocákat hasícím přístrojem? nebo mít mini mrazák v autě a naházet tam led? :-)
ObrázekObrázekObrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

popis prosim ta podrobne (nejak som to asi prehliadol) co sa deje, ked nestartuje.. postup.... podla mna je blbost, ze sa tam cosi prehreje.. este sa mi to nestalo a dialnice som uz zazil v teple az az.... hm... a co tak vymenit tie kravinky? len neviem, preco prave tie podozrievas.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

mno občas se mi stane, že slyšim jen zvuk čerpadla a starter se ani nehne- to ale neni tenhle případ. Na to mam svuj krásnej žlutej stratovací drát :-)

Jenže jak na prvním srazu kdysi, tak v ten čtvrtek... jel sem krásně po dálnici... dokonce sem i poslouchal motůrek víc než muziku... šlape líp po tom novým těsnění pod hlavou a pročištění+novej olej... jako šicí stroj :-) konečně už ani necejtim spálenej olej v kabině :-)... projedu pár vesniček a parkuju, zamykám auto a pak ne a ne nastartovat. Ovšem starter točí, baterka nabitá-šlehá o 106. ale ne a ne to chytit. Tam sem to testoval asi hodinu... pak sem si zavolal odtah... tady v Praze před servisem jsme to ještě zkoušeli... a nechytilo to... protože byl večer, auto čekalo do rána... no a pak k tomu šéfik přišel a nastartovalo to na 1. pokus, jako by se nechumelilo.

řekl mi, že to může blbnout čerpadlo, nebo ta cívka, nebo zapalovací krabka... prostě ta stříbrná denso, nebo ta vedle černá. Ale pozor, rozbitý bejt nemůžou... protože to prostě zase fachá jakoby nic... proto podezřívám právě to, že jediný co se přez noc stalo, že to vychladlo. Nebo fakt nevim, nadpřirozená síla? teplota ukazovala vždycky normálně... těsně pod 1/2, jenže ta neukazuje zrovna tam, kde bych to potřeboval změřit.

No asi si vemu digi teploměr a budu měřit teplotu :-) po letu na dálnici a normální projížďce po Praze. TEST?
ObrázekObrázekObrázek
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Mno me to obcas dela rollce podobny veci. Proste nekdy otocim klickem vsecko se rozsviti a pak chci startovat a ani tuk, tak na potreti to de a parkrat se mi dokonce stalo, ze sem zacal startovat motor chytnul ale starter neprestal startovat- myslel sem ze se jen nevratil ale vyndal sem klic ze zapalovani a starter bezel dokud sem neodpojil baterku :lol: :lol: a pak zas pohodicka. Ja z toho ale vynim baterku, nevim jak to dokaze, ale po procisteni kontaktu to vzdycky prestane.
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

kudl píše:Mno me to obcas dela rollce podobny veci. Proste nekdy otocim klickem vsecko se rozsviti a pak chci startovat a ani tuk, tak na potreti to de
něco podobnýho se mi stalo několikrát za sebou když jsem v zimě blbnul na lětišti a zdechnul mi motor, startér prostě ani ťuk, vždycky ale pomohlo zkusit s autem trochu cuknout přez kvalt(převalit motor) a hned to zase šlo, nebo zkoušet startovat a třeba až po osmý se to povedlo, ale tohle se mi stalo i u minulý celdy
Naposledy upravil(a) garfielld dne pon 22.06.2009, 15:48, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Garfield: to je fakt me se to delo hlavne po vejletech do krusnejch hor v zime:-D, me se v jedny zaveji natlacil snih do celyho motorovyho prostoru...
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

tak je to tu zase.. :( kód 43 - slabej resp. žádnej signál(STA) při startování, auto sice nastartuju, ale musim cca 10s točit, když sem zase zkusil kablík na startéru tak žádný zlepšení a nevim po čem kouknout, tak kdyby někdo věděl tak budu rád
PS: to jak mi nechtěla startovat na srazu bylo vážně jen baterkou, kapacitu sice docela ještě měla(cc 17Ah), ale byl KO jeden článek takže měla kolem 10V, díky Dacanovi sem teda sehnal jinou, takže mu ještě jednou děkuju :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

taky se pridavam, sice uz startuje, ale je to jako kdyz startuje skoda 120, garf mi ji nakazil, tak zitra jde zase pod kudlu :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Garf: vyměn rozdělovac.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Dacan
Manager Týmu

Příspěvek od Dacan »

garf:neni zac,kdyz bude necopotreba,ozvi se.
ex 1,6 sti 1992
corolla e11 1,6 gt (81kw)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

libor12 píše:Garf: vyměn rozdělovac.
proč zrovna rozdělovač? když auto nadlábnu tak jede jak má, jen ten start je mizernej díky tomu STA signálu, kterej právě nevim odkud jde ?

Ja_ma: a zkoušel si co vyblikaj kódy ?
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Odpověď proto Ti asi stačit nebude co? :) já Ti to vysvětlím,ale někdy jindy. Zkrátka ho vyměn a uvidíš. Pokud žádný nemáš tak prijed něco se tu najde.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

libor12 píše:Odpověď proto Ti asi stačit nebude co? :) já Ti to vysvětlím,ale někdy jindy. Zkrátka ho vyměn a uvidíš. Pokud žádný nemáš tak prijed něco se tu najde.
máš pravdu, ta mi stačit nebude, páč to může říct každej a hlavně ani jinej nemám, ale tak můžu na něj mrknout a vyčistit ho
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“