No v toyote ti soucastku nikdy nebudou opravovat, tam akorad vymeni kus za novej kus! Jen co vim co mi na tom sani pribylo tak je takovej nakej kus kovu ve prostred a jinac nic nevimRampa89 píše:No tak jestli je to nakonec to sání, jak sem psal hned v první reakci, a jeslti se to dá opravit, tak to pak není zase tak strašná závada. Spíš právě vím, že toyota tvrdila, že je to neopravitelný...
Hlučný motor 1,4 VVTi
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
- los fazeros
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
osobně sem nechával měnit paroží ve 30tis km na motoru 1.6vvti,na poslední chvíli ,ještě v záruce!cena prý cca 16tis(neověřeno),každopádně se to projevovalo rezonováním pod tahem,kolem 2000 ot-min.žádný klepání tedy ani náhodou,ale je možný že se to průběhem km násobí,což by bylo logické,je tam prý klapka krátký/dlouhý sání,takže se vyšukává na hřídelce.opravit si myslím,že by neměl bejt problém,horší bude potom svařit to paroží dohromnady...železo by bylo lepší 
To sání je špatně slícované a časem se tzv."rozeschne" A je uplně jedno kolik má za sebou km.Stačí jet třeba trochu déle pod větší zátěží a nebo menší otřes,třeba dát ranku na předek.Ono nejde normálním zpusobem rozebrat natož slepit a to je příčina všech potíží,protože se prostě celé uvnitř povolí.Někdy jen drnčí,ale muže vydávat zvuk ne nepodobný chrastěním systému vvti. Jak psal Perry,umím to spravit,jen kvuli estetické stránce jsem použil větší nerezové "platle"Ale mohl bych to vylepšit a nechat na ně vyrazit T sport......
Martin Vrabec
Na volnobeh mam normalni chod. Pokud ale jedu a mam otacky mezi 2000-3000 ot/min. a plynule pridavam plyn tak se mi ozyvaji ventili. Zni tojak u traktoru. Menil jsem olej (130tiskm), tankoval jsem ruzna paliva (obycejne benzinky i u Shell). Zvuk je tam porad. Ptal jsem se nekolika automechaniku, i v servise toyoty, nikdo nevi cim to je. Moznost ze je to bud spatnej benzin, nebo pred stih, nebo kdo vi co. Motor tahne bez problemu. Koupeno v 126500km, najeto ted 132000. Dela to porad prestal jsem to resit.
Resil jsem to uz tady http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8510
Resil jsem to uz tady http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8510
Corolla E11 1999 facelift, 1.4 VVT-i, 3dv
-
ToyoCarE
par pricin pridam aj ja,, jedna mozu byt kladky,, prekontrolovat treba hlavne tu zadnu drazkovu,, dalsia ktora rada odchadza je napinacia,, teda ta na napinacom mechanizme,, dalej to moze robit kompresor klimy,, alebo v lepsom pripade vonkajsi magnet remenice,, tam sa to da poriesit tak, ze sa povoli srobik,, vytiahne sa magnet,, vo vnutri je podlozka 1,1mm tak tam sa moze vlozit este jedna,, ja som isiel az na 1,6mm a v pohode to spinalo
Druhy dovod je tazsi,,a to ten, ze ak to robi len na urcitych otackach,, tak to moze ist z kluky,, teda to moze byt ze na kluke su urobene tzv vajcia na ulozeniach ojnic,, mal som taky motor,, proste tam kde kde je uchytena ojnica sa urobili vajcia teda elipsovite sa zbrusily plosky,, dokonca na jednom motore mi zasla salka loziska za druhu. Ale to je extrem,, skus najprv tie kladky
Druhy dovod je tazsi,,a to ten, ze ak to robi len na urcitych otackach,, tak to moze ist z kluky,, teda to moze byt ze na kluke su urobene tzv vajcia na ulozeniach ojnic,, mal som taky motor,, proste tam kde kde je uchytena ojnica sa urobili vajcia teda elipsovite sa zbrusily plosky,, dokonca na jednom motore mi zasla salka loziska za druhu. Ale to je extrem,, skus najprv tie kladky
- Ne2d
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chci se zeptat, jak ti dopadl ten problém se sáním ? projevilo se to po čase více, nebo jsi to nechal opravit ? zhoršuje se to ? Mám podobný problém, při akceleraci mezi cca 2500-3000 ot. se ozývá takové chrastění, drnčení a mám podezření že to bude zmiňované sání.BlueRolla píše:..u mě se výrazně ztišil motor po přechodu na hustší olej, konkrétně 5W-50,
ale pokud to časem přijde znovu jsem připravený zkusit vyměnit sání, podle toho, co říkají kluci z fóra, to funguje (pokud se jedná o tuhle příčinu).
Děkuji za odpověď.
Ahoj, já u sebe žádné zhoršení nepozoruju. Občas se mi zdá, že to slyším víc, občas vubec neregistruju. Žádnou výměnu sání jsem zatím neprováděl, jelikož nepozoru stálý problém. Jinak, já jsem to nikdy při akceleraci u sebe nezaznamenal, pouze při volnoběhu a spíše v nejnižších otáčkách než ve vysokých. Taky si myslím, že kdyby u mě začal ten výše popisovaný problém se sáním, tak by se o projevilo i jinak - spotřeba, občas škubání nebo vibrace - nevím. Nedokážu úplně poradit. Btw, kolik máš najeto? Měl si dělané v záruce na motoru nějaké výměny?Ne2d píše:Ahoj, chci se zeptat, jak ti dopadl ten problém se sáním ? projevilo se to po čase více, nebo jsi to nechal opravit ? zhoršuje se to ? Mám podobný problém, při akceleraci mezi cca 2500-3000 ot. se ozývá takové chrastění, drnčení a mám podezření že to bude zmiňované sání.BlueRolla píše:..u mě se výrazně ztišil motor po přechodu na hustší olej, konkrétně 5W-50,
ale pokud to časem přijde znovu jsem připravený zkusit vyměnit sání, podle toho, co říkají kluci z fóra, to funguje (pokud se jedná o tuhle příčinu).
Děkuji za odpověď.
- Ne2d
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já mám najeto 136 000 za rok cca 12 000. co bylo s autem předtím, to nevím. Je to rok 2000 a já ho mám od loňska. Psal mi místní uživatel,který tu opravu provádí, že by to sání mohlo jít vyměnit kus za kus za docela levný peníz, tak chcíli počkám a asi bych to udělat zároveň se servisem po roce. Jinak prý může být i o něco vyšší spotřeba ,ale to nemohu porovnávat. Město teď v zimě klidně 9 l mimo cca 7. Akorát mě vadí poměrně velká spotřeba oleje- tak litr na 2500-3000km. možná je to způsobeno tím,ale nevím. Já ani nevim, jak to sání vypadáBlueRolla píše:Ahoj, já u sebe žádné zhoršení nepozoruju. Občas se mi zdá, že to slyším víc, občas vubec neregistruju. Žádnou výměnu sání jsem zatím neprováděl, jelikož nepozoru stálý problém. Jinak, já jsem to nikdy při akceleraci u sebe nezaznamenal, pouze při volnoběhu a spíše v nejnižších otáčkách než ve vysokých. Taky si myslím, že kdyby u mě začal ten výše popisovaný problém se sáním, tak by se o projevilo i jinak - spotřeba, občas škubání nebo vibrace - nevím. Nedokážu úplně poradit. Btw, kolik máš najeto? Měl si dělané v záruce na motoru nějaké výměny?Ne2d píše:Ahoj, chci se zeptat, jak ti dopadl ten problém se sáním ? projevilo se to po čase více, nebo jsi to nechal opravit ? zhoršuje se to ? Mám podobný problém, při akceleraci mezi cca 2500-3000 ot. se ozývá takové chrastění, drnčení a mám podezření že to bude zmiňované sání.BlueRolla píše:..u mě se výrazně ztišil motor po přechodu na hustší olej, konkrétně 5W-50,
Děkuji za odpověď.
Tak to je zlé.Měl bys tu spotřebu oleje řešit co nejrychlejš,dokud se dá zachránit blok motoru.Máš připečené pístní kroužky-klasická závada vvti.Chce to sundat palici-hlavu motoru a kouknot jak vypadají válce.Když budou o.k. není to drahá oprava.Jo ještě něco.Jelikož tohle už zřejmě řešil předchozí majitel,stává se,že pak díky vysoké spotřebě oleje jezdil s minimální náplní.Pak odchází ojniční ložiska.Určitě je nech zkontrolovat!!Nebo mi zavolej a zkusíme to dát za rozumný peníz tady v Plzni.Ahoj Martin 603512317
Martin Vrabec
To bejvávalo.Gufírka opravdu odcházela na motorech 4A,4E...atd.U motoru VVti se jedná o konstrukční chybu toyoty.99% je velká spotřeba oleje přes zapečené kroužky díky špatně vyřešenému mazání.To by ještě nabylo tak zlé,jenže jak tam vznikne větší vule,písty se začnou ve válci naklánět,vydřou se oválně válce a pak sajonara bloku motoru.Proto se to musí řešit hned.
Martin Vrabec
- Ne2d
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No pánové ještě že je tuto forum.. pokud je to tedy tam jak píšeš, tak to je v...... A to jsem si myslel že to auto bude v pohodě..olej je problém. Samozřejmě že nějaké upozornění od předchozího majitele nehrozilo. Jinak by to neprodal. Určitě zavolám. Díky moc za info. Dojet do plzně nebude problém a teď už jenom pořešit penízeVrabčák píše:To bejvávalo.Gufírka opravdu odcházela na motorech 4A,4E...atd.U motoru VVti se jedná o konstrukční chybu toyoty.99% je velká spotřeba oleje přes zapečené kroužky díky špatně vyřešenému mazání.To by ještě nabylo tak zlé,jenže jak tam vznikne větší vule,písty se začnou ve válci naklánět,vydřou se oválně válce a pak sajonara bloku motoru.Proto se to musí řešit hned.
Uf, po přečtení tohodle tématu jsem zjistil, že investice 30 000Kč do vozu podobné hodnoty je nesmylsná.
Aktuální zpráva, 13 500Kč je cena nového sání v Tsushu HK.
Klepání vvti se u mě nejvíc projevovalo při ca 2000 - 3000ot. v táhlých kopcích, kdy byla klapka otevřená naplno, ale motoru se už moc nechtělo, takže když byl nejvíc zatíženej. Pozor, eliminovalo se to na minimum po tom, co jsme tam začal lejt Mobil1 3000 ve standartní specifikaci, takže můžu jen doporučit.
Motor mám celkově hlučnější především na volnoběh a vada sání se u mě projevuje lehkými vibracemi někde kolem 1000 - 2000ot, to jsme zjistili poslechem a přiložením ruky, fundovaná metoda
+ je to poměrně závislé od teploty vzduchu.
Jak to vypadá s tou opravou toho sání, zkoušel to někdo, hodilo by se mi to asi
Díky
Aktuální zpráva, 13 500Kč je cena nového sání v Tsushu HK.
Klepání vvti se u mě nejvíc projevovalo při ca 2000 - 3000ot. v táhlých kopcích, kdy byla klapka otevřená naplno, ale motoru se už moc nechtělo, takže když byl nejvíc zatíženej. Pozor, eliminovalo se to na minimum po tom, co jsme tam začal lejt Mobil1 3000 ve standartní specifikaci, takže můžu jen doporučit.
Motor mám celkově hlučnější především na volnoběh a vada sání se u mě projevuje lehkými vibracemi někde kolem 1000 - 2000ot, to jsme zjistili poslechem a přiložením ruky, fundovaná metoda
Jak to vypadá s tou opravou toho sání, zkoušel to někdo, hodilo by se mi to asi
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Vzheldem k těm otáčkám bych to spíš viděl na to vvti.Ne2d píše:
Ahoj, chci se zeptat, jak ti dopadl ten problém se sáním ? projevilo se to po čase více, nebo jsi to nechal opravit ? zhoršuje se to ? Mám podobný problém, při akceleraci mezi cca 2500-3000 ot. se ozývá takové chrastění, drnčení a mám podezření že to bude zmiňované sání.
Děkuji za odpověď.
Mondeo 2.0i Turnier 2004