Hlučný motor 1,4 VVTi
Hlučný motor 1,4 VVTi
Milí Toyoťáci. Mám možnost za dobrou cenu koupit Corollu 2001 1,4 VVTi naj 177t km. Má to však jeden zádrhel a tím je hlučnější motor. Hluk je to jako kdyby něco rezonovalo a klapalo někde v prostoru sání do motoru. Těžko se to popisuje. Dalo by se to i trochu přirovnat k zvuku motoru TDI. Sundal jsem i plastový kryt nad hlavou a z hlavy ten zvuk nevychází. Dělalo to teplé i studené. Auto jede dobře a uvnitř to není slyšet. Pročítal jsem i věci o problémech s spotřebou oleje, nicméně majitel říká, že se to jeho vozu netýká.
Já vím, že se takto těžko radí, musím se však brzo rozhodnout.
Hledal jsem tady něco o tomto problému a nic nenašel a proto se ptám, jestli se s něčím podobným někdo nesetkal? Případně co by to mohlo být?
Díky!
Hledal jsem tady něco o tomto problému a nic nenašel a proto se ptám, jestli se s něčím podobným někdo nesetkal? Případně co by to mohlo být?
Díky!
Je to jenom jako možná příčina, ale vím, že u E11 bývaly problémy s rezonujícím parožím sání, u těch prvních motorů VVTi, měnilo se to v záruce, protože to bylo jako plastový díl prý neopravitelný. Osobně sem se s tím nikdy nesetkal, ale je dost možný, že je to právě tohle... Tak snad vrakoviště jako nejschůdnější cesta na vyzkoušení a možnou opravu.
Holomek!
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
regulace na vačce je otázkou cca 4,5tis ventil cca 3tis ( odhad ) práce u druhého případu cca 45minut- 1hod, v prvním případe musí dolu rozvody atd.. proste celkem fuska.. pokud bude zájem mužeme to udelat..Kami píše:Díky za odpovědi.Idaho píše:traktorový zvuk mají obe 1.8 VVti celdy u nás a v obou případech je to vadny VVTi člen vačky nebo ventil vvti..
Idaho: Jak je to finančně náročná oprava? Dík.
Re: Hlučný motor 1,4 VVTi
Zdravím všechny,Kami píše:Milí Toyoťáci. Mám možnost za dobrou cenu koupit Corollu 2001 1,4 VVTi naj 177t km. Má to však jeden zádrhel a tím je hlučnější motor. Hluk je to jako kdyby něco rezonovalo a klapalo někde v prostoru sání do motoru. Těžko se to popisuje. Dalo by se to i trochu přirovnat k zvuku motoru TDI. Sundal jsem i plastový kryt nad hlavou a z hlavy ten zvuk nevychází. Dělalo to teplé i studené. Auto jede dobře a uvnitř to není slyšet. Pročítal jsem i věci o problémech s spotřebou oleje, nicméně majitel říká, že se to jeho vozu netýká.
Díky!
docela by mě zajímalo, jestli se ti ten problém s klapáním nakonec podařilo pořešit nebo jsi šel od toho. Mám taky 2OO1, 1.4VVTi, před rokem, když jsem ji kupoval měla 183tis. km, klapání podobné dieslu(ne úplně jako cvakání ventilů) jsem začal registrovat kolem 200tis. Přesně jak říkáš, za studena i zahřátý. Olej se neztrácí ani kapka, motor táhne naprosto OK. Zkoušel jsem nabrat nádrž benzínu V-Power racing, zvuk byl pak sametovější, ale klapání na pozadí zůstalo. Napadá mě osobně zkusit ještě vyměnit olej za jinou značku. Do opravy VVti se mi zatím nechce. Ptal jsem se na to zatím jen v jednom servise a tam vubec nevěděli, zvuk se jím zdál OK.
Já jsem taky zaznamenal na mé Corolce takový zvuk. Na můj dotaz co může být příčinou, tak mě v servisu odpověděli, že se jedná o vstřik. jednotku a že je to normální
Takže jezdím, motor táhne, olej to nebaští téměř vůbec... Trochu pochybnosti ale mám stále. Jak může vstřik. jednotka vydávat takový zvuk (ťukání)???
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Re: Hlučný motor 1,4 VVTi
Poptával jsem se všude možně. např. v servisu Toyoty mi řekli, že to pravděpodobně bude samotné sání. Údajně se s touto závadou setkali. Prostě prý drnčí. Je to prý nerozebratelný kus. Závada na VVTi by to podle nich neměla být, protože by se prý rozsvítila kontrolka motoru.BlueRolla píše:Zdravím všechny,Kami píše:Milí Toyoťáci. Mám možnost za dobrou cenu koupit Corollu 2001 1,4 VVTi naj 177t km. Má to však jeden zádrhel a tím je hlučnější motor. Hluk je to jako kdyby něco rezonovalo a klapalo někde v prostoru sání do motoru. Těžko se to popisuje. Dalo by se to i trochu přirovnat k zvuku motoru TDI. Sundal jsem i plastový kryt nad hlavou a z hlavy ten zvuk nevychází. Dělalo to teplé i studené. Auto jede dobře a uvnitř to není slyšet. Pročítal jsem i věci o problémech s spotřebou oleje, nicméně majitel říká, že se to jeho vozu netýká.
Díky!
docela by mě zajímalo, jestli se ti ten problém s klapáním nakonec podařilo pořešit nebo jsi šel od toho. Mám taky 2OO1, 1.4VVTi, před rokem, když jsem ji kupoval měla 183tis. km, klapání podobné dieslu(ne úplně jako cvakání ventilů) jsem začal registrovat kolem 200tis. Přesně jak říkáš, za studena i zahřátý. Olej se neztrácí ani kapka, motor táhne naprosto OK. Zkoušel jsem nabrat nádrž benzínu V-Power racing, zvuk byl pak sametovější, ale klapání na pozadí zůstalo. Napadá mě osobně zkusit ještě vyměnit olej za jinou značku. Do opravy VVti se mi zatím nechce. Ptal jsem se na to zatím jen v jednom servise a tam vubec nevěděli, zvuk se jím zdál OK.
Byl jsem rozhodnut přesto to auto koupit, ale nakonec jsem k prodávajícímu neměl důvěru. Na netu má inzeráty pod více jmény a vzhledem k tomu, že jsem loni udělal velmi špatnou (a drahou) zkušenost s jedním podvodníkem, tak jsem do toho raději nešel. Možná chyba pro mě, možná jsem si ušetřil nervy a prachy.
Každopádně sháním dál... .
No tak to držím taky palce
, najit E11 VVti se 100% motorem je u nás asi pořád dost o štěstí, sám jsem myslel že doložená servisní historie je zaruka a teď mám po roce z benzíňáka TDI.
..Každopádně, najít servis, kde tomu budou trochu rozumět bude asi těžší, než bylo najít si první babu
..Takže jestli máte tip (na ten servis, někde v Čechách), budu rád..
..Každopádně, najít servis, kde tomu budou trochu rozumět bude asi těžší, než bylo najít si první babu
To znamená, že po výměně jednoho nebo druhého už to nedělá - nezačlo znovu klapat? no more tractorIdaho píše:traktorový zvuk mají obe 1.8 VVti celdy u nás a v obou případech je to vadny VVTi člen vačky nebo ventil vvti..
Zajímal by mě tvůj názor- jestli by to nemohl být taky vadný regulátor hustoty oleje v čerpadle, jak tady taky kdosi navrhoval?
Díky
To saní jde spravit, vim o jednom cloveku co to dela, vyjde to na litr stim ze jemu das to svoje a on ti da uz opraveny, mam ho a zmeni to zvuk toho auta, me to klepalo taky dost, spis cvrkalo. Taky mi drncelo. Neptejte se mi jak to delaj jelikos sami to nevim a oni to taky nepovi jelikos je to pry stalo dost penez nez na to prisli.Kami píše: Poptával jsem se všude možně. např. v servisu Toyoty mi řekli, že to pravděpodobně bude samotné sání. Údajně se s touto závadou setkali. Prostě prý drnčí. Je to prý nerozebratelný kus.
Pravda tady v CR neni moc velka sance narazit na dobry motor vvt-i, ale v nemecku jich je hodne stim ze kolikrat tu vadu tam priznaj a ta cena je pomerne nizka a kdyz to privezes a das to do kupy tak do 20tis to mas opraveny a vis ze ten motor bude opraven. Sam sem ten problem mel a vyslo me to na 15tis.BlueRolla píše:No tak to držím taky palce, najit E11 VVti se 100% motorem je u nás asi pořád dost o štěstí, sám jsem myslel že doložená servisní historie je zaruka a teď mám po roce z benzíňáka TDI.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
No tak jestli je to nakonec to sání, jak sem psal hned v první reakci, a jeslti se to dá opravit, tak to pak není zase tak strašná závada. Spíš právě vím, že toyota tvrdila, že je to neopravitelný...
Jinak mám kamaráda, kterej na motorce, díky prasklým(!) přepážkám mezi válcema, utopil 1/3 ceny motorky v opravě a ta cena té motorky se pohybovala docela vysoko nad 100 tisícema kč. Českýmu soudnictví moc nevěří a tak než by čekal kdoví jak dlouho na rozsudek a nakonec třeba stejně z prodejce nedostal peníze, tak se rozhodl pro opravu, takže k poučení je to velice dobrý příklad.
Jinak mám kamaráda, kterej na motorce, díky prasklým(!) přepážkám mezi válcema, utopil 1/3 ceny motorky v opravě a ta cena té motorky se pohybovala docela vysoko nad 100 tisícema kč. Českýmu soudnictví moc nevěří a tak než by čekal kdoví jak dlouho na rozsudek a nakonec třeba stejně z prodejce nedostal peníze, tak se rozhodl pro opravu, takže k poučení je to velice dobrý příklad.
Holomek!