Převodový olej
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ja se chystam menit taky, nekde kolem 200tkm. Pravdepodobne zkusim olej Valvoline SynPower Gear Oil TDL 75W/90. Uz jen proto, ze ma uvedeno pouziti GL-3, GL-4, GL-5 se mi to vyplati, nebudu si muset lamat hlavu jestli je spravnej 
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ani ne, zvlášť když spousta lidí jezdí s olejem původním 200 tisíc nebo i více, mnoho let... 
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
no ved prave to. Ja tiez vsade pocuvam o "celozivotnych" naplniach a tak dalej. Ale kolko je to vlastne ? 10 rokov? 15? alebo je to myslene na kilometre na zivotnost auta? a ta je potom aka? v polsku napriklad jazdia cariny so 400 az 600t km. Zeby nikdy nemenili olej v prevodovke?
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
R18A2Carina AT190L 1992 JP
4AFEex.Carina AT191L 1996 UK
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
presne receno, nase Camry ma 420tisic a nepamatuju se ze by se menil , ale hlavne tam musi byt , u bratrovo Camry pomalu vykapal a pak se zkur. lozisko a zacla vypadavat petkajosuk píše:pro výrobce aut je to, co je zhruba po 5letech nebo 200tis.km už něco jako posmrtný život autajarson píše:Ja tiez vsade pocuvam o "celozivotnych" naplniach..... proto ten výraz doživotní
takze ja osobne bych ho menil po 100tisicich , ale kontoloval jestli nekde nekape
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Převodák neni tolik namáhanej teplotně ale zase na větsí tlaky.Díky tomu si ponechává své vlestnosti déle než motorák. V zásadě platí že je nutné aby v almaře byl alespon nějaky olej,i když má přejeto ale aby byl. Trochu háklivější jsou hypo. Nicmíně u starsích aut je dobry olej,po koupi nebo po cca 50 000 km zkontrolovat na množství a je stli nejni jako sříbřenka na roury od kamen,v motoru používám mogul a ten pujde během 15 000 km i do převodovky. GL 4. Jen pak vyberu teplotni rozsah. Ale mám na to ještě 2 roky...bude to třetí nápln co v autě bude od jeho narození.
ex E 9
Co to je za blbost, kupovat převodový olej podle výkonové charakteristiky API GL. Máte kupovat podle vizkozity oleje SAE třeba 75W90, API GL 4 nebo 5 je jen výkonová kvalitativní charakteristika. API GL 5 je spíš u polosyntetik. API GL4 je většinou u syntetik. Minerální olej lépe maže, ale syntetika je většinou řidší,klade nižší odpor, hůř maže(horší na opotřebení a zátěž), je čistá-rozpouští nečistoty. Syntetika je taky hodně drahá 1l tak za 500,-, kdežto polosyntetika je tak za 200,-.Pandy píše:Já jsem zavolal do několika značkových prodejců a servisů. A jaký je výsledek? V jednom servisu ani nevěděli co to GL-4 a GL-5 je:-), v jednom případě mě řekli, že do mého auta na to nezáleží (mohou být oba)a ve zbývajících 3 doporučili GL-4. Takže to vyhrál GL-4. Není nad odborníky!
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
převodový olej
Nevím co si mám myslet,dal jsem do převodovky předepsaný 75w-90 a jak teplota venku klesala tak šlo čím dál hůř řadit.V jednom obchodě s autodíly mi řekli,že podobné problémy měli s pežoty a tak tam dali 75w-80.Po spoustě jakoby rad jsem to vyzkoušel a ono to fakčí.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
převodový olej
Jedná se o ESSO BV 75w-80 Premium Quality Cear Oil,plně odpovídá oleji typu Peugot S A.B71-2330.
Re: převodový olej
Většinou stačí u nového auta vyměnit po zhruba 30 tis. olej(obsahuje špony po záběhu), pak tam nalít , to, co tam má být. Na Seatu-16let s více jak 150tis. km se u převodovky neměnil olej v převodovce asi nikdy, a protože to teklo, přetěsnil jsem ji. Pak jsem tam nalil nový. Řazení se nepatrně zlepšilo, ale stále to nebylo ono. Od liqui molly existuje taková přísada MoS2 v tubičce (pozor jen pro nesamosvorné diferenciály). Teď to tam padá samo. Zpočátku z toho šly divný zvuky, pokles tření je značný, po pár kilometrech se to ustálilo. Asi to nacpu i do toyoty.Pavel Liška píše:Nevím co si mám myslet,dal jsem do převodovky předepsaný 75w-90 a jak teplota venku klesala tak šlo čím dál hůř řadit.V jednom obchodě s autodíly mi řekli,že podobné problémy měli s pežoty a tak tam dali 75w-80.Po spoustě jakoby rad jsem to vyzkoušel a ono to fakčí.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
převodový olej
Traxon 75w-90 petro-canada plná syntetika,přesnější údaje nevím dal jsem jej pryč.