Ahoj Cariňáci

Jsem taky myslím už druhým měsícem majitel Carinky. Mam Toyotu Carinu II liftback 5dv. 2.0 GLI (89kW/121HP). R.v. 90 a nalítano měla 247.000km teď už teda má o 3000km víc

zaokrouhlil jsem to

. Dostal jsem jí od otcové přítelkyně, protože si odemne kupovala nové autíčko (jsem prodejce, ale jiných JAPONCŮ). Jsem sní nesmírně spokojený, ale už tak nějak koukám po opravách. Má taky oťukané nárazníky + promáčklé dveře od řidiče (ne moc) když někdo v ostravě neuměl parkovat a nechal jí to tam jako dáreček. Jen co bude čas a potřebné věci jako tmel, plnič, lak apod. jdu na to !!! Nikdy sem to nedělal ale strašně se na to těším, jak jinak se to má člověk naučit ne? A lepší něco zpackat na starém autě a přiučit se si říkám. Musím koupit 2x zadní tlumiče (už jsou totálně hotové) výjdou na cca 3.500,- OD monroe s parametry přímo pro carinku s 30% slevou přes RALL. Pak jsem našel že je ročepířené plynové lanko a drží takřka na "jednom chlupu" a tu je docela problém protože v Toyotě mi řekli že originál i s bovdenem a mechanismem výjde na 2.500,- + práce. A to nepřipadá v úvahu, takže uvažuju jestli ho zkrátit nebo co stím. Jestli máte někdo zkušenost sem sní díky

A když ještě chviličku pod tou kapotou zůstanu, tak jsem našel že mam naprasklou hadici od vzduchového filtru, naštěstí je to u objímky nakonci kolínka a protože už mám koupenej novej kůželovej filtr a musím jí zkrátit a navařit na něj ŘJ tak to hned vyřeším. Jinak raďte na co bych se měl zaměřit chladič je zatim OK (funguje, nekape, ale nevěřím mu moc

vypadá už divně). Preventivně vyměním olej, svíčky a rozvody budou muset počkat až budou peníze

Poslední věc kterou jsem zatím objevil, že když jedu rychleji 100km/h a trochu víc a začínám brzdit tak začne trocha škubat volant a auto není zrovna nejstabilnější, tzn. zvlněné nebo špatné kotouče, takže časem taky výměna. Jinak na autě ještě než jsem jej dostal byla vyměněná baterka, stř. a zadní výfuková část, a brzdy (tak to sem z toho jelen, jestli je neměnila právě jen vzadu....) Ale autíčko mám strašně rád je pohodlné, krásně se řídí a nemám mu co vytknout, jsem připravenej do auta nejaké ty peníze strčit protože se mi i líbí a chtěl bych z něho udělat krásne auto, protože jak se o carinách říka jsou to držáky jako blázen a 250.000km je nic pokud udělám víceméně běžné opravy. Po práci přihodím FOTO. P.S.: na konec ten jeden dotaz, nevíte jestli sednou (alespoň přední) světla z Ečka na II ?? popř i některé díly protože většina jich je fakt na Ečko

Díky