Bobrova Carina E

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Bobrova Carina E

Příspěvek od Bobr8 »

Ahoj,
jsem tu nový - tak malé info a představení.Jmenuju se Jirka.Koupil jsem zánovní Carinu E Liftback 1,6 benzin,rok 1995.Najeto 395000.Zatím jsem spokojen-veliký rodinný pohodlný auťák.Proběhla výměna chladiče, čepů,oleje a svíček.Má trošku oťukané nárazníky.Jinak krom ABS vše funkční.Proběhlo vyčištění(ještě umýt motor), chci vyměnit kola za hliníková.
Zatím jen dvě fotky...časem přidám.

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Bobr8 dne sob 28.04.2012, 07:34, celkem upraveno 8 x.
Toyota Carina E Liftback,1995,1,6/85kW,408000km
http://bobr8.rajce.idnes.cz/
Obrázek
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

:thumbsup: vítej,...věřím že budeš spokojen i když už má tolik nalítáno,... :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no , my ostatni "stocení" máme mozno tiez tolko, len o tom nevieme :D
Ale vyzera pekne, len co je pravda.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Proběhl přepis, bez problémů a čekání.Objednal jsem se přes internet na den a hodinu - za dvacet minut bylo hotovo.
Vyměnil jsem kola....hned jí to sluší víc!
Po výplatě jí čeká mytí motoru,nové zadní "kosti" a kabely ke svíčkám.
Jak bude chvíle volná, spravím oťukané nárazníky a musím sundat nálepku ze střechy.

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Paráda, moc pěkná kočka! Liftback je prostě nej.

Kolik ti to papká benzínu a oleje? Jak je na tom ten metalický lak po letech?

Přeju ať moc dobře slouží. Kdepak moc najeto - je akorát pěkně zajetá :-) ještě toho má před sebou hodně.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

To Marty:co se týče spotřeby, zatím nevím, ujel jsem s ní tak 300 km a hladina oleje je stále na stejném místě na měrce.Spotřebu benzínu až po výplatě - dotankuju plnou a uvidíme.Předchozí majitel tvrdil 7,5-8 při jízdě na "zelený světýlko"...tak uvidíme.Vzhledem k tomu že jezdím převážně po městě, v hustém provozu, to bude spíš víc.Uvidíme, sám jsem na to zvědav.
Jinak šlape pěkně...musím "zaklepat" na dřevo.
Lak je v pohodě, lesklý, počínající rez na spodních lemech dveří a kolem malého blinkru na pravém blatníku.Ten je měněn po havárce, takže není pozink.Oťukané nárazníky - na nich je lak popraskaný.Časem je shodím, vybrousím a přelakuji.Na střeše je ochranná nálepka - byl to taxík - aby se od majáku napoškrábal lak.Už je steřelá, láme se, postupně ji sundám nahřátím fénem.Už jsem začal - jde to špatně.Pak to očistím benzínem a rozleštím tempem.

Kolegové, nechcete taky udělat nějaké fotky a udělat si každý svůj příspěvek s galerií?Ať máme na co koukat a porovnávat, obdivovat! :woot:
Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Na fotky můžeš mrknout do mojí galerie, na druhé a třetí stránce mám fotky své ex Cariny :)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
chuli
Člen Týmu

Příspěvek od chuli »

zdravim Te a preji mnoho stastnych kilometru s tvoji carinkou :) jsem tu uz mesic nebyl a koukam ze pribyvaji novy majitele tohohle vozu,jinak ctu povetsinou chvalu na spolehlivost,no ja mam 96 rok vyroby prede mnou 2 majitele oba duchodci 175tis najeto bohuzel po berline,to se podepsalo na spojce a cepech...no a auto mam pul roku a resil jsem vstrik nefunkcni a ted mi zacal tect chladic,takze jsem trochu zklamanej :? ale jinak se s ni jezdi pekne,je to pohodlny a prostorny atd...tak snad budes mit vic stesti nez ja,zdravi chuli
TOYOTA CARINA 1.8 COMBI 7A-FE
CB-10 CHULI
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Díky za přivítání.
Ten chladič je asi všeobecná bolest tohoto typu.Já ho taky měnil, nahoře vedle víčka byla prasklina.Nedržel tlak a nechladilo to.Soused má taky Carinu a měl úplně stejnou závadu.
No a teď při STK jsem měnil čepy na pravé straně.Teď mně čekají zadní stabilizátory - "kosti" a zjistil jsem dvě dírky ve středním díle výfuku.Doufám že to půjde zavařit.
Jo a nefunkční ABS se taky objevuje docela často - u mne je špatné pravé přední čidlo.Nové stojí moc - to spravovat (zatím) nebudu.

Obrázek
Obrázek
Tommy K7
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Taky taky :) + jeden dotaz.

Příspěvek od Tommy K7 »

Ahoj Cariňáci 8) Jsem taky myslím už druhým měsícem majitel Carinky. Mam Toyotu Carinu II liftback 5dv. 2.0 GLI (89kW/121HP). R.v. 90 a nalítano měla 247.000km teď už teda má o 3000km víc :D zaokrouhlil jsem to :D :D . Dostal jsem jí od otcové přítelkyně, protože si odemne kupovala nové autíčko (jsem prodejce, ale jiných JAPONCŮ). Jsem sní nesmírně spokojený, ale už tak nějak koukám po opravách. Má taky oťukané nárazníky + promáčklé dveře od řidiče (ne moc) když někdo v ostravě neuměl parkovat a nechal jí to tam jako dáreček. Jen co bude čas a potřebné věci jako tmel, plnič, lak apod. jdu na to !!! Nikdy sem to nedělal ale strašně se na to těším, jak jinak se to má člověk naučit ne? A lepší něco zpackat na starém autě a přiučit se si říkám. Musím koupit 2x zadní tlumiče (už jsou totálně hotové) výjdou na cca 3.500,- OD monroe s parametry přímo pro carinku s 30% slevou přes RALL. Pak jsem našel že je ročepířené plynové lanko a drží takřka na "jednom chlupu" a tu je docela problém protože v Toyotě mi řekli že originál i s bovdenem a mechanismem výjde na 2.500,- + práce. A to nepřipadá v úvahu, takže uvažuju jestli ho zkrátit nebo co stím. Jestli máte někdo zkušenost sem sní díky :wink: A když ještě chviličku pod tou kapotou zůstanu, tak jsem našel že mam naprasklou hadici od vzduchového filtru, naštěstí je to u objímky nakonci kolínka a protože už mám koupenej novej kůželovej filtr a musím jí zkrátit a navařit na něj ŘJ tak to hned vyřeším. Jinak raďte na co bych se měl zaměřit chladič je zatim OK (funguje, nekape, ale nevěřím mu moc :D :( vypadá už divně). Preventivně vyměním olej, svíčky a rozvody budou muset počkat až budou peníze :? Poslední věc kterou jsem zatím objevil, že když jedu rychleji 100km/h a trochu víc a začínám brzdit tak začne trocha škubat volant a auto není zrovna nejstabilnější, tzn. zvlněné nebo špatné kotouče, takže časem taky výměna. Jinak na autě ještě než jsem jej dostal byla vyměněná baterka, stř. a zadní výfuková část, a brzdy (tak to sem z toho jelen, jestli je neměnila právě jen vzadu....) Ale autíčko mám strašně rád je pohodlné, krásně se řídí a nemám mu co vytknout, jsem připravenej do auta nejaké ty peníze strčit protože se mi i líbí a chtěl bych z něho udělat krásne auto, protože jak se o carinách říka jsou to držáky jako blázen a 250.000km je nic pokud udělám víceméně běžné opravy. Po práci přihodím FOTO. P.S.: na konec ten jeden dotaz, nevíte jestli sednou (alespoň přední) světla z Ečka na II ?? popř i některé díly protože většina jich je fakt na Ečko :( Díky
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Tak tu mám dvě fotky z další etapy odstraňování nálepky na střeše.Jde to špatně.Nahřívám to fenem a plastovou škrabkou po kouskách odstraňuji.Lepidlo jde dolů benzínem.Nálepka je tvrdá a láme se.Vždycky tak po 1 hodině práce mě to přestane bavit.Ještě tak tři seance a je to dole.Lak snad seškrabáváním neutrpí, samozřejmě pod nálepkou má trochu jiný odstín.Další etapa bude tedy rozleštění.Že tam něco bylo bude vidět ale pořád lepší než černá nálepka.

Obrázek

Obrázek
Obrázek
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Super "PRACE" co to tam majitel nalepil?...to byla nějaká reklama, nebo je pod nálepkou díra do střechy? :lol: :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Nee, Carinka byla TAXI, měla to být ochrana proti poškrábání laku.Na tom místě byl majáček na magnet.
Obrázek
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Tommy K7:
Ty světla rozhodně nesednou, ale kdybys potřeboval věci na Carinu 2, něco málo mám, stačí říct.
:wink:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Jelikož nějaký zmetek ukradl ze zadní kapoty znak a na netu jsem o něj jaksi nezavadil, rozhodl jsem se ho vyrobit svépomocí.
Půjčil jsem si od kamaráda originál (má taky Carinu), zalil ho do gumy (Lukopren) a poté nalitím pryskyřice (třeba Epoxy) vyrobil kopii.Po nastříkání barvou a bezbarv.lakem to bude super.Pak to přilepím epoxydovým lepidlem na kapotu.
Tuhle technologii používám při stavbě modýlků, když potřebuji rozmnožit nějakou součástku a vida hodí se to i u velkého "modelu".

Na obrázku je formička z gumy a odlitek/kopie.

Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Carina“