Startování YARISE
No,myslím si tiež,že je to skôr baterkou,ale auto som kupoval pred 9 mesiacmi...(aj keď to bolo vyrobené v r. 2007-staré zásoby...)Pravdou je však aj to,že 90% jazdenia mám po meste,takže možno sa niet čomu čudovať.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
hmm, mne to yaris tuto zimu spravil zatial dvakrat, trikrat? . Naozaj v tom neviem najst suvislost..ze preco.
Avsak v lete sa mi nestalo nikdy, ze by nenastartoval. Takze prvy cinitel budu mrazy..ale, napr. ked je minus 10 tak nastartoval v pohode, no o taky tyzden, ked boli iba minus 4, skapal. Jednoducho zvacsa startuje, ale niekedy vidim ako motor "bojuje" aby otacky nespadli. Snazim sa vsak pridrzat kluc v startovacej polohe dlhsie.. O ziadnom tukesy nemoze byt ani slova.
Tiez som si nevsimla, ze by yarisu vadilo, ked stoji v zime 2-3 dni. Jednoducho neviem cim to je, ale minuly rok v servise nenasli nic. Samoska, lebo nastartoval. Nikdy sa to totiz nestane, ked uz v ten den jazdim. Vzdy iba rano. (asi tiez nerad vstava, tak ako jeho majitlka..
No jednak ma to nie prilis tesi. Yaris ma necele dva roky..
A este mi trochu vrta v hlave spojka/ci prevodovka?.. z jednotky na dvojku tam dost casto citim ze ide cez zuby..jednoducho nie je to take ciste, aj ked nohu na spojke tlacim tak, ze mam dojem, ze ju vytlacim mimo auta:-)
Avsak v lete sa mi nestalo nikdy, ze by nenastartoval. Takze prvy cinitel budu mrazy..ale, napr. ked je minus 10 tak nastartoval v pohode, no o taky tyzden, ked boli iba minus 4, skapal. Jednoducho zvacsa startuje, ale niekedy vidim ako motor "bojuje" aby otacky nespadli. Snazim sa vsak pridrzat kluc v startovacej polohe dlhsie.. O ziadnom tukesy nemoze byt ani slova.
Tiez som si nevsimla, ze by yarisu vadilo, ked stoji v zime 2-3 dni. Jednoducho neviem cim to je, ale minuly rok v servise nenasli nic. Samoska, lebo nastartoval. Nikdy sa to totiz nestane, ked uz v ten den jazdim. Vzdy iba rano. (asi tiez nerad vstava, tak ako jeho majitlka..

No jednak ma to nie prilis tesi. Yaris ma necele dva roky..
A este mi trochu vrta v hlave spojka/ci prevodovka?.. z jednotky na dvojku tam dost casto citim ze ide cez zuby..jednoducho nie je to take ciste, aj ked nohu na spojke tlacim tak, ze mam dojem, ze ju vytlacim mimo auta:-)
Neboj sa,ta spojka sa rieši skoro všade,ale v krátkosti-tá dvojka ide hlavne keď je studené auto predpokladám. Ak ano,je to normálne,len jemne a opatrne tu dvojku tam zaradiť. Si dáma,takže slovo "jemne" ti nie je určite neznáme

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Dvojka robi problemy aj mne. Riesim to tak, ze sa snazim radit z jednotky do dvojky cez neutral: Jedna - neutral - dva. Vtedy to ide lepsie.
U mna ale vobec nehra rolu to, ci je auto zahriate alebo nie. Dvojka ide cez zuby stale.
Mil : este k startovaniu. Myslis, ze pomoze, ked nechas klucik v zapalovani dlhsie? Neviem, ako jednotkove Yarisy, ale dvojkove startuju tak, ze raz otocis klucikom, pustis ho a motor toci, pokym sa nechyti. Cize je jedno, ci klucik drzis v polohe dva, alebo nie.
U mna ale vobec nehra rolu to, ci je auto zahriate alebo nie. Dvojka ide cez zuby stale.
Mil : este k startovaniu. Myslis, ze pomoze, ked nechas klucik v zapalovani dlhsie? Neviem, ako jednotkove Yarisy, ale dvojkove startuju tak, ze raz otocis klucikom, pustis ho a motor toci, pokym sa nechyti. Cize je jedno, ci klucik drzis v polohe dva, alebo nie.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
mas nove auto? nova fotka..borland píše:Dvojka robi problemy aj mne. Riesim to tak, ze sa snazim radit z jednotky do dvojky cez neutral: Jedna - neutral - dva. Vtedy to ide lepsie.
inak ja neviem ale asi som jediny kt nema problemy s radenim

-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
startování
Mám yarise rv.2003, tzn. už 6let. Akumulátor je od novoty (měnil jsem snad jen svíčky a brzd.destičky) a nikdy se mi nestalo, že bych nenastartoval, a to jsem na horách v zimě skoro pořád. teploty -20 žádný problém. Ještě jednou musím ocenit ten AKU, 6 let a pohoda. Takže tak...
Ano, pozname to - na druhy den po kupe nam yaris nesiel nastartovat - tak najprv prekvapenie, potom horuckovite premyslanie co robit - ze ci zavolat asistencnu sluzbu alebo este nieco poskusat, a potom som si spomenul, ze kolega ma yarisa, tak mu volam a on hned otazka mas koberceky? ja ze hej - a on - tak ten spod vodica posun dozadu...
Včera som v podvečer isiel do mesta (asi po 5 hod.státia) a ked som nastartoval,v zápätí na to aj zdochol.na druhý krát to ale naskočilo Zatial sa mi to stalo len včera prvý krát,takže som to bral akože to bola náhoda,no Mio ma trochu nastrašil,keď to spomenul v teme vod.pumpa,kde mu to urobilo nie raz...
Kto mal alebo aj má podobný problém?
O tom koberčeku a "čidle" pri vymáčknutí spojky viem -a toto vylučujem,pretože po nastartovaní cca 1-2 sek.držal...
Kto mal alebo aj má podobný problém?
O tom koberčeku a "čidle" pri vymáčknutí spojky viem -a toto vylučujem,pretože po nastartovaní cca 1-2 sek.držal...
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid