Startování YARISE
Startování YARISE
Jsem majitelem Yarise necelý půlrok, ale užil jsem si s ním své. Občas se mně nepodařilo napoprvé nastartovat. Po nějakém pokusu si ale dal říci a nastaratoval. Jednoho dne jsme ale zůstali stát na křižovatce v hustém provozu a Jarísek ne a ne nastartovat. Po mnoha marných pokusech (po odtlačení z křižovatky) stále trucoval. Ostatní elektrika byla v pořádku. Nakonec, bez vědomého odstranění závady, nastratoval, a já odjel. Při příštím startování, druhý den, se vše opakovalo. Opět ani ťuk.
Zavolal jsem na asistenční službu a tam se mne paní zeptala, zda mám v autě koberečky. Řekl jsem jí, že tam mám gumové, originální od Toyoty. Poradila mně, abych je posunul více dozadu, že pokud se dostanou až pod spojkový pedál, tak Yaris někdy nejde nastartovat... údajně je to slabost těchto vozů.
Skutečně, závada byla touto radou odstraněna. Byl jsem rád, že auto startuje, ale hořký pocit ve mně zůstal. Proč, když o tom problému v Toyotě vědí, neupozorní zákazníka při prodeji, o zmínce v příručce, kterou s novým vozem dostanete, ani nemluvě.
Máte někdo podobnou zkušenost ???
Zavolal jsem na asistenční službu a tam se mne paní zeptala, zda mám v autě koberečky. Řekl jsem jí, že tam mám gumové, originální od Toyoty. Poradila mně, abych je posunul více dozadu, že pokud se dostanou až pod spojkový pedál, tak Yaris někdy nejde nastartovat... údajně je to slabost těchto vozů.
Skutečně, závada byla touto radou odstraněna. Byl jsem rád, že auto startuje, ale hořký pocit ve mně zůstal. Proč, když o tom problému v Toyotě vědí, neupozorní zákazníka při prodeji, o zmínce v příručce, kterou s novým vozem dostanete, ani nemluvě.
Máte někdo podobnou zkušenost ???
-
- Člen Týmu
štartovanie Yarisa
Pri preberaní vozidla nás o tom predajca tak trochu zabudol informovať, takže prvý štart bol malý trapas, keďže všetci v predajni čakali, že odfrčíme a my sme ani len nenaštartovali. Ale obratom na nás už volal, že tu spojku stlačiť fakt až na doraz!! Nemyslim, že je to problém, (napr. aj náš Passat treba štartovať s plnou spojkou), ale kedže je Yaris určený prevažne ženám, aspoň ich to donúti správne štartovať. Moja ženuška nemala so štartovaním nikdy problém. 

- bruno75
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
To nie je zavada ale vlastnost novych Yarisov. Spojka pri startovani musi byt vymacknuta az na podlahu, bez toho Yaris ani len motor nepretoci. Myslim, ze je to dokonca aj v manuali napisane, takze stazovanie sa nema opodstatnenie a vyznam.
Inak myslim si, ze je to celkom dobra vec aspon sa nikomu nestane, ze nastartuje so zaradenou rychlostou a ...bum
Inak myslim si, ze je to celkom dobra vec aspon sa nikomu nestane, ze nastartuje so zaradenou rychlostou a ...bum

Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
Mně se občas u půl roku starého auta stávalo, že na otočení klíčkem (i přes plně vyšlápnutou spojku) se rozsvítily budíky a startovat auto začlo tak za 2-3 vteřiny. V servise jsem to zmínila na garančce, ale řekli mi, že to bude asi koberečkama (mám gumové). Ale dělalo to dál, koberce jsem měla div ne nahrnuté pod předmími sedadly
, pak se k tomu přidalo problematické řazení zpátečky. Dala jsem to na záruční opravu (víc mi vadila ta zpátečka než startování), vyměnili mi spojku a najednou to startuje jako víno a řadí to taky v pohodě.... Okoukni jak to řadí a jestli je problém i tam, možná to bude spojkou (u mně prý nerovnoměrné opotřebení).

Benzín mi voní 
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6

Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
tak na tomto som sa zasmiala..lebo mi to pripomenulo kupu yarisa:-) Koberceky som si dokupila pri prebrati auta, a sikovna dealerka ich tam sice ochotne dala, ale naopak:-) Takze po rozluceni, zazelani vsetkeho dobreho som nastupila do auta a ..nic:-) Neslo nastartovat:-) Dealerka medzi dverami pozerala a pozerala...a ja tiez:-)
Nastastie "chybu" spravne desifrovala:-)
Takze na taketo nenastartovanie sa nezabuda:-) No ale pamatam si, ze v jednom starsom aute sa mi stavalo pravidelne, ze som zasuvala koberec pod pedale..
Boli vsak opotrebovane a nekvalitne..
Nastastie "chybu" spravne desifrovala:-)
Takze na taketo nenastartovanie sa nezabuda:-) No ale pamatam si, ze v jednom starsom aute sa mi stavalo pravidelne, ze som zasuvala koberec pod pedale..

Zajímavé startování
U svého yarise jsem si všiml, že při startovní stačí autu oznámit že chci startovat, a nastartuje sám.
Prostě a jednoduše jen ťuknu do klíčku na polohu start, a on už sám dostartuje - dotočí startér tak dlouho, dokud motor nejede. Možná je to nějaká příprava na verzi lux, kde je startování tlačítkam, nebo nějaká specální feature yarisů NG.
Dělá to někomu yaruna taky ? Pokd ano, jaký model a jaká výbava to je.
Prostě a jednoduše jen ťuknu do klíčku na polohu start, a on už sám dostartuje - dotočí startér tak dlouho, dokud motor nejede. Možná je to nějaká příprava na verzi lux, kde je startování tlačítkam, nebo nějaká specální feature yarisů NG.
Dělá to někomu yaruna taky ? Pokd ano, jaký model a jaká výbava to je.
Yaruna 2007/ 1.3 MMT SOL / Blue Mica + aut. spínání světel + park. asistent (Max 190 Km/h)
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Re: Zajímavé startování
Dělá to i moje verze. Při pozorném přečtení manuálu, to tam je napsané.Jakub01 píše:Dělá to někomu yaruna taky ? Pokd ano, jaký model a jaká výbava to je.
Akorát mám teďka problémy nastartovat jiné auto, pokud na to zapomenu.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
startování v zimě (v mrazu)
lepší téma jsem pro tento příspěvek nenašel...
Tak nám tady předpovídají až 20 st. mrazy. Yarise mám od ledna 2008 - tudíž žádnou "pořádnou" zimu ještě nezažil. Zítra jedu na hory, a proto se ptám, jaké máte zkušenosti se startováním v mrazu? Na co bacha?
Tak nám tady předpovídají až 20 st. mrazy. Yarise mám od ledna 2008 - tudíž žádnou "pořádnou" zimu ještě nezažil. Zítra jedu na hory, a proto se ptám, jaké máte zkušenosti se startováním v mrazu? Na co bacha?
Yaris BaseCool 1litr (skoro...)
Re: startování v zimě (v mrazu)
uvnitř yarise snad na nic!vajdan píše:Na co bacha?

Nezabudni hlavne napísať ty prvé dojmy zo štartovania pri -20..vajdan píše:lepší téma jsem pro tento příspěvek nenašel...
My tu zatial také axtrémy nemáme

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
no zatim stoji chudak zmrzly pred chatou...mam strach ho jen tak nastartovat...pry to neni dobre... v patek jedu domu, tak doufam, ze se rozjede...- 25 je zatim jen v noci...muco píše:
Nezabudni hlavne napísať ty prvé dojmy zo štartovania pri -20..
Yaris BaseCool 1litr (skoro...)
Ale zasa kôli tomu sa pokaziť nemôže...keď ho len raz natočíš-len tak-či žije ...vajdan píše:no zatim stoji chudak zmrzly pred chatou...mam strach ho jen tak nastartovat...pry to neni dobre... .muco píše:
Nezabudni hlavne napísať ty prvé dojmy zo štartovania pri -20..
Ja čo som zbadal dnes (bolo len -10) pri startovaní,že ťažšie točí baterka,ale nie na úkor dlžky .Nastartuje hneď ,len je pomalší v točení(ale zasa- je zima) Nastartoval však tak isto,ako keby nemrzlo(zatial)

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid