T23 - osvětlení RZ

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

T23 - osvětlení RZ

Příspěvek od Enginedriver »

Zdar Celikáři,

nevíte někdo jak se dostanu k žárovkám osvětlujícím registrační značku?

Díky :wink:
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Lucinka
Řidič

Příspěvek od Lucinka »

Vim :D špatně. Musíš otevřít kufr a odstranit celý ten plast na tom zadním víku. Pak je to stejně pro malé ručičky, jelikož tam není moc místa na to tam tu žárovku dobře umístit. Přeju hodně trpělivosti...
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enginedriver »

Sakra... toho jsem se obával a plast už i zkoušel odstranit, ale když jsem viděl jakým způsobem je to tam přidělaný, tak jsem to vzdal protože bych asi měl problém to vrátit, pokud jsem teda dobře pochopil ten systém :D
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Lucinka
Řidič

Příspěvek od Lucinka »

Jj, je to tam chycený takovýma cvočkama, který se při sundávání rádi ohnou... Z tohoto důvodu jsem si nechala vyměnit žárovky nad značkou v Toyotě. Žárovka stojí asi 10 Kč, práce 300 :?
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Jj Lucinka má pravdu.Ale mám dojem,že se po sundání toho plastu na dveřích dají ty světla vytlačit ven a pak vyměnit.Hodně štěstí.
Obrázek
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

rozebrat plast, kleštičky a opatrně vyndat..chce to aby byl člověk trochu šikovnej...nechat to dělat servis a ještě k tomu autorizovanej je zbytečnost když to zvládne i kdejaký normální servisák za krabičku cigaret nebo i obyčejný chlap/žena který/á je co k čemu :)
Foost
Manager Týmu

Příspěvek od Foost »

Ahoj výměna SPZ světla je jednoduchá max. cca 5min. práce. Nedávno jsem taky měnil. Všechna práce z vnitřní strany.

1, sundáš (vyndáš) vnitřní madlo kufru (vnitřní úchyt pro zavžení kufru).Jinak nic jiného nešroubuješ.

2, pomocí plochého šroubováčku oddělíš celé plastové vnitřní víko (bednění) od pevné konstrukce

Jak? -- Tak, že od pravého, nebo levého konce toho to krytu v horní části ze strany zasuneš opatrně šroubovák a pomaličku posunováním vycvakáš celé víko(s citem neodři si lak) (celý tento plast drží jen na horní řadě nacvakávacích plastových hrotů a dolní řadě (dolní pak půjdou snadno).
Víko je sundaný.

3, Žárovky od SPZ vyndáš tak, že vyndáš celý ten konektor (žárovkovou objímku) bez odpojení kabelu z vnitřní strany. Zajištuje se polohově a tak pro vyndání musíš ten konektor jen pootočit do leva a vyndat i ze žárovkou a máš to. Pak to jen vše vrátíš a nacvakáš.

Konektor u stěrače je trochu huř přístupný ale jde to. Když to zvláli i mé pracky :lol:.
Hodně zdaru.
Odpovědět

Zpět na „Celica“