spotřeba paliva
spotřeba
Zdravim pánové,
tak já se taky přidám se svou T22 2001, D4D 81 kW.
1) palubní počítač rozhodně kecá, mě teda opačně než vám, mě ukazuje víc než je skutečná spotřeba, cca o 0,4 l/100 Km. Měřím podle nádrže, ale jedno měření nic moc neříká. Vždy záleží, jak moc se vám tam podaří docmrndat do plné hladiny, ale orientačně je ro rozhodně lepší jak PC. Čím víc měření, tím přesnější údaj.
2) tohle auto mám teď v květnu právě rok, moc sem s ním pravda nenajezdil, ale co už. Jezdím převážně popjížděčky do práce do města 15 km, nějaký popojížděčky po okolí a na hlavních tazích, sem tam delší vejlet. Po dálnici nejezdim. Tankuju cca po 800-900 km vždy do plné, používám aditivum. Nejsem žádnej šnek, ale ani žádnej střelec.
Celoroční prům. spotřeba: na 467,8 litrů nafty jsem ujel 8145 km, tj. průměrná spotřeba 5,74 l/100 km
Nejnižší spotřeba na nádrž byla v 5,44 l/100 km v květnu
Nejvyšší spotřeba na nádrž byla v letošních tuhých lednových mrazích 6,96 l/100 km
tak já se taky přidám se svou T22 2001, D4D 81 kW.
1) palubní počítač rozhodně kecá, mě teda opačně než vám, mě ukazuje víc než je skutečná spotřeba, cca o 0,4 l/100 Km. Měřím podle nádrže, ale jedno měření nic moc neříká. Vždy záleží, jak moc se vám tam podaří docmrndat do plné hladiny, ale orientačně je ro rozhodně lepší jak PC. Čím víc měření, tím přesnější údaj.
2) tohle auto mám teď v květnu právě rok, moc sem s ním pravda nenajezdil, ale co už. Jezdím převážně popjížděčky do práce do města 15 km, nějaký popojížděčky po okolí a na hlavních tazích, sem tam delší vejlet. Po dálnici nejezdim. Tankuju cca po 800-900 km vždy do plné, používám aditivum. Nejsem žádnej šnek, ale ani žádnej střelec.
Celoroční prům. spotřeba: na 467,8 litrů nafty jsem ujel 8145 km, tj. průměrná spotřeba 5,74 l/100 km
Nejnižší spotřeba na nádrž byla v 5,44 l/100 km v květnu
Nejvyšší spotřeba na nádrž byla v letošních tuhých lednových mrazích 6,96 l/100 km
Ave 2001, D4D 2.0
kombinace dalnice, mesto, ale i cesta nekolikrat na jested (hezke serpentynky) spotreba 7.7 litru (ne podle pocitace, ale natankovano/ujeto) ale vcera sem si tu jizdu uzivatel - 180km/h po dalnici do liberce, na par usecich i 200km/h, a ten kdo mi bude tvrdi ze vena 2.2 130kw neni sportovni auto, tak to ho vyvedu z omylu
- cena za tuhle jizdu bylo 270km na pul nadrze (no nejvice to zralo snad kdyz jsem jel do toho jestedu)

Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
Pro Martyho
Ahoj,
rozhoduju se mezi koupí Corolly E11 1.3 a 1.6, obě s automatem. Potřebuju to auto jen do města, na rozjezdy od semaforů v normě, na dálnice vůbec ne. Má 1.6 smysl? Jakou máte spotřebu s 1.6 ve městě?
Dík za názory.
rozhoduju se mezi koupí Corolly E11 1.3 a 1.6, obě s automatem. Potřebuju to auto jen do města, na rozjezdy od semaforů v normě, na dálnice vůbec ne. Má 1.6 smysl? Jakou máte spotřebu s 1.6 ve městě?
Dík za názory.
-
- Navigátor
Přidávám svou T27 - první nádrž. Ujeto 830Km a dotankováno 54,12l : 6,52 na 100Km. Většinou klidná jízda po okreskách, ale žádná brzda provozu ani brzda plyn. Jízdy 20-30Km kombinované městem. Údaj na PP je 7,0 - takže kecá,ale opačně. Nejvíce kecá indikace rezervy - na rozsvícenou kontrolku jsem ještě najel 90Km,ale bylo to dost stresující. Těď už vím,že na rezervu zvládnu i 150Km. Valvematic maká jak slibuje Toyota v reklamě a po několika tKm to bude ještě lepší(aspoň doufám).
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kontrolka rezervy..
Na čerstvě rozsvícenou kontrolku rezervy paliva ujedu s Borůvkou asi cca 120 - 150 km. Ještě se mi nestalo, že bych auto musel odstavit po 100km. Vždy s autem si to zkusím a mám sebou 20L kanystr plný.
Také je zajímavé, že do ještě jedoucího auta (ale již dost prázdné nádrže) se mi zatím nikdy nevešlo těch 62L benzínu jak píší v papírech. :-/ Jednou jsem teda tankoval 61,52L ,ale ještě jsem neměl ani pocit, že by se mi trhalo palivo v přívodech a Borůvka nechtěla jet.
)))

Back in Czech.
no jo..
Tak já to dělám taky tak. Vynuluji trip A, vynuluji průměrnou rychlost a průměrnou spotřebu. Tankuji vžy až po okraj nádrže.
Ale všechna počítadla počítají a zasekávání jsem nepozoroval. Takže rozhodně nejlepší orientace je podle PP a Trip A.
Trip B nechávám na nulování při výměnách oleje a total jsem línej nulovat. :-DDDD

Back in Czech.
Re: Spotřeba paliva
Moje beruška si drží dlouhodobě průměr okolo 5,4 - 5,6 L/100 km.. Hodně Praha, mimo město okolo 100, dálnice do 150km/hod, včetně klima.. Jinak doporučuji kontrolu počítače testem "plná nádrž - 100km - plná nádrž", protože zkušenost je taková, že počítadlo trochu přikrášluje spotřebu..
Ave 2,0 D4D 2003+ 340.000 km od nuly.. ;o)
je mi líto takového chlubílka...
netuším, co je k chlubení na tom, že jedeš po R10 200km/h... Možná, až ti takovej frajírek zabije někoho na silnici, přejde tě to chlubení a příjde stud... Ale třeba jsem sám, kdo si to tady myslí...lampacz píše:kombinace dalnice, mesto, ale i cesta nekolikrat na jested (hezke serpentynky) spotreba 7.7 litru (ne podle pocitace, ale natankovano/ujeto) ale vcera sem si tu jizdu uzivatel - 180km/h po dalnici do liberce, na par usecich i 200km/h, a ten kdo mi bude tvrdi ze vena 2.2 130kw neni sportovni auto, tak to ho vyvedu z omylu- cena za tuhle jizdu bylo 270km na pul nadrze (no nejvice to zralo snad kdyz jsem jel do toho jestedu)
Ave 2,0 D4D 2003+ 340.000 km od nuly.. ;o)