Made in Czech Republic

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
chudy
Řidič

Made in Czech Republic

Příspěvek od chudy »

Ahoj všem,
včera, když jsem rozebíral palubku Avensise T25 r.v.2004, tak mě napadlo téma:
Co jste našli na našich "japonských" vozech vyrobeného v ČR nsbo SR?
Já jsem zatím objevil originál radio na CD a kazetu (údajně Panasonic)made in Czech republic. A co Vy? Našli jste něco?
aczasa
Věčnej rejpal

japonsko..

Příspěvek od aczasa »

Tak hlavně to nejsou japonské vozy. :-) Třeba já mám Borůvku made by Toyota engeneering and manufacture Europe. :-) Takže tam bude dost EU věcí, ale až mě zarazilo, kolik toho tam je z japonska. :-) Startér Denso, ECU denso, svíčky Denso..... :-) Ale made in ČR či SR nic. :-)
Back in Czech.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

chudy: jojo, Toyota bere OEM rádia od Panasonicu a ty se vyrábí v Pardubicích. :-)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já tam mám Made in Czech republic jen utěrku na okna. A to je dost možná ještě Czechoslovakia 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Co třeba klíče od auta od firmy Valeo? Ty jsou taky od nás.
chudy
Řidič

Re: japonsko..

Příspěvek od chudy »

aczasa píše:Tak hlavně to nejsou japonské vozy. :-) Třeba já mám Borůvku made by Toyota engeneering and manufacture Europe. :-) Takže tam bude dost EU věcí, ale až mě zarazilo, kolik toho tam je z japonska. :-) Startér Denso, ECU denso, svíčky Denso..... :-) Ale made in ČR či SR nic. :-)
To, že to nejsou japonská auta je mi jasné, proto ty uvozovky. Sám mám auto složeno v Belgii
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: japonsko..

Příspěvek od Tequilla »

chudy píše:
aczasa píše:Tak hlavně to nejsou japonské vozy. :-) Třeba já mám Borůvku made by Toyota engeneering and manufacture Europe. :-) Takže tam bude dost EU věcí, ale až mě zarazilo, kolik toho tam je z japonska. :-) Startér Denso, ECU denso, svíčky Denso..... :-) Ale made in ČR či SR nic. :-)
To, že to nejsou japonská auta je mi jasné, proto ty uvozovky. Sám mám auto složeno v Belgii
Mám pocit, že v Belgii je jen evropská centrála Toyoty a většina z nás má napsáno výrobce právě tu Belgii. Ve skutečnosti se ale auta montují ve Francii, Anglii, Maďarsku, Turecku, atd.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Našel jsem dnes nové díly, displej palubního počítace made in Pardubice a slyšel jsem od známého o firmě Denso v Liberci- chladiče, klimatizace a údajně i vstřiky nafty.
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

Taky bezpečnostní pásy jsou některé z ČR
Minulost : Yaris Ts, Celica GTS
Současnost : Lexus IS-F Obrázek
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

nevim jak vy ale já našel i výrobce tokiko světlometů v Čr ale když sem se ptal tak je stejně dováží z Belgie to jaksi nemůžu pochopit :shock:
Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

camry97 píše:nevim jak vy ale já našel i výrobce tokiko světlometů v Čr ale když sem se ptal tak je stejně dováží z Belgie to jaksi nemůžu pochopit :shock:
Vyrobim u nás odvezu na sklad a potom to prodám s veškerou dopravou do Čech znova, "normální" obchodní logika. Na druhou stranu by bylo nepříjemné, kdyby jsi si světla kupoval v zemi, kde se nevyrábějí za např. za 3 000,- a v zemi původu za 1 200,-, je to nevýhodné pro veliké státy, které nemají potřebu vyrábět s levnou pracovní silou ( Německo, FR, ANG. v podstatě všechny vyspělé státy) a ty mají tu moc ovlivnit obchodní ceny, protože vlastní kapitál a určují politiku a směr. Je to můj názor.
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

můj názor zase je že kdybych chtěl koupit světlomet který se vyrábí u nás vozil z Belgie to je absolutní tupost :evil:
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

camry97 píše:můj názor zase je že kdybych chtěl koupit světlomet který se vyrábí u nás vozil z Belgie to je absolutní tupost :evil:
souhlasím s tebou, že je to tupost, ale pro obchodníka je to výhodné, vyšší cena znamená vyšší marže.
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

tak tak obchodnici se nažerou a já mám v peněžence vyluftováno na pul roku ale to asi nejonom já radši už mlčim nebo se neudržim :) made in czech radsi nekupovat ale ono to vynde nastejno :? tak kdyby chtěl někdo vědět odkaď by měl mít originál světla tak zde: http://www.koito-czech.cz/
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“