Takže nedávno jsem se tu radil s Liborem a spol ohledně té lambdy atd, to se vše vyřešilo, auto jelo jako z praku, ale asi tam s tím někdo lítal za studena jako dobytek a hned jak jsem to přivezl domů, hadice s kapalinou přetlakované a chcaly a hlava zkroucená a olej šel logicky ven. ok šlo se na sundání - hlava se srovnala, dalo se silnější těsnění a složilo se dohromady, výsledkem je že auto nechce startovat - otáčky kuckají kolem 500 a nechce za plynem, kdykoliv lehce přišlápnu plyn tak oranžová eko kontrolka a spadnou otáčky. co se to zahřeje už jde vytáčet ale je tam cítit při prudším přidání že se udusí. Měnil se tam knock sensor , který to měl údajně způsobit ale je to stejné. Prostě to nemá takový výkon jako to mělo. Chyby tam předtím žádné nebyly a teď je tam 12 - RPM signal, opět 21 - lambda i když ta už byla zcela ok (podle mě v tom by mohla být opět zrada výkonu a nechutností jít za plynem) a nově 51 což vůbec netuším - jě to nějaký switch signál klimatizace/TPS netuším..
Není možné že byly rozvody přesazeny o zuby a že tohle vše způsobuje? nebo čím by to mohlo být? zítra to tam nasrán vezu znovu ale už smýšlím jen pesimisticky a hlavně psychicky na to už nemám..Jediné co měli udělat je rozebrat a složit zpět a ne že mi způsobí další závady, auto je v horším stavu než jsem ho tam dával.
Ještě jedna věc které jsem si všiml, nevím jestli to s tím má co dělat ale když jsem zkoušel akceleraci, tak na druhý stupeň jsem dosáhl jen 80-85km/h (převodově by to mělo být až 96km/h což dříve dalo bez problémů) a musel řadit a trojiku do 130 a to se mi zdá tedy hodně málo..
Prosím vás moc o pomoc čím by to vše mohlo být, rozebírala se prakticky jen hlava takže vše okolo toho co je možné tam takhle posrat, že to dělá takovou neplechu už jsem bezradný s tímhle jednáním
Neschopnost mechaniků nezná mezí, opět pomoc :(
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mno to je to, proč sem dneska nemoh spát... furt sem si přemílal v hlavě, jestli ten knock vyřeší ten problem, a nebo ne... Hrůůůza naprosto chápu. Je to depresivita- psycho skoro srovnatelný se státnicema, tak sem si to dal na neostro... v červnu bude natlakovaná prozměnu moje palice neeee
No ale k problému. Může bejt taky ten dnešní knock senzor vadnej. Chtělo by to ještě jeden na vyzkoušení- já sem přesvědčenej, že by ti ho v Hradešíně pujčili, pak bys jim ho vrátil a vrátili by ti peníze... Je možný, že třeba neni úplně stejný? Nebo je taky vadný. (O tom ale docela pochybuju, protože cokoli jsem kupoval tam, nebo u kolegů, tak vždycky fachalo a fachá výtečně, ale třeba mam jen štěstí)
Rozvody, tam by to mohlo taky bejt "zakopaný"
Nebo mě napadla ta klima. Já sem klimu dááávno vyhodil. Je možný, že ten motor klimy je v řiti-zadřenej a brzdí, blokuje celý auto??? Fungovala/funguje klima vůbec?
Nejsem mechanik, ale jen si tipuju.
No ale k problému. Může bejt taky ten dnešní knock senzor vadnej. Chtělo by to ještě jeden na vyzkoušení- já sem přesvědčenej, že by ti ho v Hradešíně pujčili, pak bys jim ho vrátil a vrátili by ti peníze... Je možný, že třeba neni úplně stejný? Nebo je taky vadný. (O tom ale docela pochybuju, protože cokoli jsem kupoval tam, nebo u kolegů, tak vždycky fachalo a fachá výtečně, ale třeba mam jen štěstí)
Rozvody, tam by to mohlo taky bejt "zakopaný"
Nebo mě napadla ta klima. Já sem klimu dááávno vyhodil. Je možný, že ten motor klimy je v řiti-zadřenej a brzdí, blokuje celý auto??? Fungovala/funguje klima vůbec?
Nejsem mechanik, ale jen si tipuju.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak a teď si ohřeji trochu polévky. to máš z toho že nejezdís k nám. Všechny uvedené chyby jsou způsobené špatnou montáží. Začnu od konce chyba 51. Tps není v poloze 0 při diagnostice,pravděpodobně po tom co vznikla chyba 12 nemá signál hu 1válce,tak si trochu pomohl aby to nastartoval. Většinou se poškodí demontáží a montáží rozdělovace. No je toho víc,ale pomalu přestávám mít chuť řešit chyby někoho kdo si říká automechanik a dostane za to zaplaceno a já ne.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ono je hlavne smutny, ze musis potom do servisu chodit rikat "mechanikum" jak to maji opravit a slozit aby to neposrali.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
No ale vážně, fakt nechápu proč tam nejezdíš. Já jsem s nemocnicí v Dobříši naprosto spokojená, i když to nemám taky úplně nejblíž. Fakt smutný, jak dokáže někdo zničit auto a říká tomu "oprava" Bych po nich chtěla vrátit peníze za tu jejich opravu a ještě bych je nechala uhradit opravu v Dobříši...
si to neber VŮBEC osobně!! to je návrh možná pro někoho dalšího, kdo se z toho vlákna může poučit...avenger píše:nemám čas něco takového řešit, mám spoustu jiných starostí a lna to ítat po čr s autem nemám opravdu čas
Proto ti sem přece taky lidi píšou rady... to nepíšou jen a jen kvůli Tobě, ale pro spoustu dalších s podobnym problemem!!
dobrej servisů neni moc, já sám jezdim když je potřeba 100km - a jezdil bych i dál -(samozřejmě ne s maličkostma) a projetý benzín i čas se IMHO vyplatí!!