Technicka otazka: brzdova kvapalina + rucna brzda

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
feronovak
Řidič

Technicka otazka: brzdova kvapalina + rucna brzda

Příspěvek od feronovak »

Dal som auto po nakupe ku mechanikovi kde mi vymenil olej a vsetky filtre ale nejako pozabudol na vymenu brzdovej kvapaliny ... Takze otazka znie ci ju viem vymenit/doliat sam alebo s tym musim spat do servisu.

Ohladom rucnej, ma slaby zaber a vo velkom kopci auto neudrzi a pomaly ide dole ... Kolko trva oprava rucnej a ake su zhruba ceny za opravu?

Dik
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Brzdovku je najlepsie menit s odsavackou, vymenis si ju aj sam ale musis mat este pomocnika. Brzdovku dolejes do nadobky na brzdovu kvapalinu, ktora sa nachadza pod kapotou.

Rucnu brzdu staci vacsinou dostelovat robota tak na hodinku, ak mas zodrate pakne tak nove ta vydu do 40 eur.
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Na tvojom mieste by som vymenil brzdovy kvapalinu a potom skusil ci este treba riesit problem s rucnou brzdou. Nedavno tu chlapik poriesil volu rucnej brzdy na Avensis Verso prave vymenou brzdovej kvapaliny (tie bubliny su svine)
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
aczasa
Věčnej rejpal

ruční brzda...

Příspěvek od aczasa »

Hmm.... Myslím si, že ruční brzda i u Ave verso je mechanická a vedená ocelovými lanky. Ta mohou zareznout a natáhnout se. :-( Když budeš něco kontrolovat a měnit, tak postupuj asi takhle...... Okometrická kontrola brzdových kotoučů a destiček (případně výměna). Odvzdušnění brzd (i s výměnou B.K.) a nakonec kontrola lanek ruční brzdy a případná výměna. :-)
Back in Czech.
pheliss
Člen Týmu

Příspěvek od pheliss »

Když už jsme u té brzdovky, neví někdo náhodou nějakou specifikaci nebo nějaké označení která tam patří??Taky se jí chystám vyměnit, ale bohužel nevím, kterou koupit...Díky
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

pheliss píše:Když už jsme u té brzdovky, neví někdo náhodou nějakou specifikaci nebo nějaké označení která tam patří??Taky se jí chystám vyměnit, ale bohužel nevím, kterou koupit...Díky
Zdravím.
Býva to uvedené na nádržke do ktorej to chceš naliať.
Podla mňa , ak tam dáš DOT-4 a viac, nič nemôžeš pokaziť.
Dôležitý je bod varu, čím vyšší, tým lepšie.
Na značke až tak nezáleží. :D
NazdááááááááááááááááR :banana: :banana: :banana:
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
pheliss
Člen Týmu

Příspěvek od pheliss »

Dobrá, já myslel že je dobrý dávat nějakou znčku, ale když je to jedno tak OK..Díky
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
aczasa
Věčnej rejpal

jen pozor...

Příspěvek od aczasa »

Jen pozor...... DOT3 a DOT4 jdou míchat v klidu. Mají podobné vlastnosti, složení a tak všechno. Ale DOT5.1 nelze s těmito mísit. Teda ne že bych to zkoušel, ale říkají to. :-) Tak to je jedinné omezení. Jinak třeba já mám pro Averso mám sice psanou DOT3, ale leju DOT4.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“