Dal som auto po nakupe ku mechanikovi kde mi vymenil olej a vsetky filtre ale nejako pozabudol na vymenu brzdovej kvapaliny ... Takze otazka znie ci ju viem vymenit/doliat sam alebo s tym musim spat do servisu.
Ohladom rucnej, ma slaby zaber a vo velkom kopci auto neudrzi a pomaly ide dole ... Kolko trva oprava rucnej a ake su zhruba ceny za opravu?
Dik
Technicka otazka: brzdova kvapalina + rucna brzda
ruční brzda...
Hmm.... Myslím si, že ruční brzda i u Ave verso je mechanická a vedená ocelovými lanky. Ta mohou zareznout a natáhnout se.
Když budeš něco kontrolovat a měnit, tak postupuj asi takhle...... Okometrická kontrola brzdových kotoučů a destiček (případně výměna). Odvzdušnění brzd (i s výměnou B.K.) a nakonec kontrola lanek ruční brzdy a případná výměna. 

Back in Czech.
Zdravím.pheliss píše:Když už jsme u té brzdovky, neví někdo náhodou nějakou specifikaci nebo nějaké označení která tam patří??Taky se jí chystám vyměnit, ale bohužel nevím, kterou koupit...Díky
Býva to uvedené na nádržke do ktorej to chceš naliať.
Podla mňa , ak tam dáš DOT-4 a viac, nič nemôžeš pokaziť.
Dôležitý je bod varu, čím vyšší, tým lepšie.
Na značke až tak nezáleží.

NazdááááááááááááááááR

Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
jen pozor...
Jen pozor...... DOT3 a DOT4 jdou míchat v klidu. Mají podobné vlastnosti, složení a tak všechno. Ale DOT5.1 nelze s těmito mísit. Teda ne že bych to zkoušel, ale říkají to.
Tak to je jedinné omezení. Jinak třeba já mám pro Averso mám sice psanou DOT3, ale leju DOT4.

Back in Czech.