Teplota u 3SGE
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no tak to koukám. Těch 115kw motorů jsem viděl cca 20 možná 25 a neměl ho ani jeden. Že ho mají turbo tak to ano,ale na atmo jsem ho opravdu neviděl. Mám tu 4 schémata ecu pro 3s 115kw a ani jedna nemá výstup pro čidlo klepání. Takže vycházím z toho co mám k dispozici.gabko24 píše:uz som pri troch 3s-ge 2gen.. teda z 5gen celdy 115kw videl knock senzor!
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
no neviem neviem... kedze ja som ho mal.. pri go sme ho zlomili... je tam take piezoelektricke cudo, cico.... zlepil som to.. zlozili sme motor... nastartujem, vsetko okej, kustok plyn a kontrolka motora a trhanie... diagnostika a chybovy kod odpovedajuci klepaciemu senzoru.... v Toyote za 5tisic...no kupil som anglicku celdu a odtial som si to prehodil.... a hned to islo bez problemov...
je to umiestnene pod sanim... zo smeru od priecky medzi kabinou a motorom na bloku, cca medzi druhym tretim valcom. nasrobovane.
je to umiestnene pod sanim... zo smeru od priecky medzi kabinou a motorom na bloku, cca medzi druhym tretim valcom. nasrobovane.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
IS 300
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je ovšem prdel nejprdelovatější... Takže pár 3sge ho má a některý ne... cooože? Tak to by se mělo dát teda nějak obejít, ne? Jako dneska sem jel do toyoty- ke freyovi bez toho čidla- to se vezlo jako spolujezdec !auto necukalo!, a chovalo se celkem slušně- tišší chod než když chlemtala vodu. Jediný co sem si všim, že je trošku línější, tedy když na to dupnu, jede furt na " zelenou economy, orange se nerozsvítí", respektive jede v nouzovým režimu, jak mi bylo sděleno v servisu. a tobě to cukalo? Gabko?
Co tam jako maj ty co knock nemaj? jako nic? zhola nic? nebo gumovej špunt? jako v umyvadle? to maj teda i jinou ECU? what a...
Co tam jako maj ty co knock nemaj? jako nic? zhola nic? nebo gumovej špunt? jako v umyvadle? to maj teda i jinou ECU? what a...
Naposledy upravil(a) micron dne pon 04.05.2009, 23:03, celkem upraveno 1 x.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Počínající detonace (pro motor špatně) mají specifickou frekvenci. Cca 6400Hz. Na to čidlo reaguje tak že ten piezoelektrický krystal začne vyrábět napětí a jednotka dle toho začne upravovat předstih. Nicméně zkus hledat nějakou náhradu. Ty čidla fungují na stejném principu i frekvenci. Mohlo by tam teoreticky jít z felicie v ceně cca 600kč. Důležité je aby bylo opravdu pečlivě připevněné k bloku a taky jeho vývody aby souhlasily.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
no mna to hodilo do nudzoveho rezimu a uz sa stym nedalo jazdit.... po restarte RJ pohodicka po nastartovani... kontrolka zhasnuta... no plyn trosku a uz to slo opat do nudzoveho.... a neslo to auto, vynechaval motor...
feliciu som chcel skusit tiez, no nakoniec sme zohnali... a problem skoncil.
feliciu som chcel skusit tiez, no nakoniec sme zohnali... a problem skoncil.
IS 300
IS 300
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mno na ráno už sem se objednal na 2 vrakoviště, že se mi tam podivaj... tak snad se najde. Když ne, tak bych každopádně klidně testnul tu felcku. Nemáte někde fotku z nějakýho katalogu? To by mi bodlo. myslim že v kelly, interu atd. tam ten knock nenajdu ani na felicii/fabii atd. + který motory to maj na tuty? chce to fotky.
jediný co sem našel je tenhle "promo" sHELL pdf.
http://www.shell.com/static/cz-cz/downl ... _fuels.pdf
"některé motory mají čidla klepání, která upravují okamžik zážehu...tyto motory se dokáží přizpůsobit i benzinu s nižším oktan. Nr. mic"RON"úm....blá blá blá
tak nakonec po studiu katalogů sem dospěl k názoru, že felicie asi otřesový čidlo nemá... ale zato ho má fabie a oktávie. a vypadá takhle:
ovšem jak bych z týhle "fajfky" udělal tohle:
http://s11.directupload.net/images/090504/p35tnxk5.jpg
http://s11b.directupload.net/images/090504/gd6u4dz3.jpg
tak to opravdu asi těžko... je to vůbec možný? neni to přeci jen snímač toho tlaku oleje??? něco mi tu nehraje... Gabko, pamatuješ si že opravdu to čidlo klepání vypadalo jako na těch fotkách?
jediný co sem našel je tenhle "promo" sHELL pdf.
http://www.shell.com/static/cz-cz/downl ... _fuels.pdf
"některé motory mají čidla klepání, která upravují okamžik zážehu...tyto motory se dokáží přizpůsobit i benzinu s nižším oktan. Nr. mic"RON"úm....blá blá blá
tak nakonec po studiu katalogů sem dospěl k názoru, že felicie asi otřesový čidlo nemá... ale zato ho má fabie a oktávie. a vypadá takhle:
ovšem jak bych z týhle "fajfky" udělal tohle:
http://s11.directupload.net/images/090504/p35tnxk5.jpg
http://s11b.directupload.net/images/090504/gd6u4dz3.jpg
tak to opravdu asi těžko... je to vůbec možný? neni to přeci jen snímač toho tlaku oleje??? něco mi tu nehraje... Gabko, pamatuješ si že opravdu to čidlo klepání vypadalo jako na těch fotkách?
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
micron, pozri si blok motora, kam srobujes ten knock.... je to zablendovane... takze merac tlaku oleja to nieje... rozober to a hned zistis, ze je to piezoelektricka suciastka.... na 1000percent je to knock senzor! zato polozim ruku do ohna. Lenulka mi pisala na sk fore, ze ma, kontaktuj ju.
IS 300
IS 300
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
ejchuchu.... tak v Hradešíně maj. cena 500,- podle popisu to bude přesně ono. Navíc je možný, že by seděl i z RAV4 (nemá ale kulatej konektor, to byse muselo nabastlit asi nějak.
Každopádně děkuju moc Gabko, za echo u sousedů Já už z toho fakt asi "vyrostu" člověk furt zjišťuje prapodivný novinky u celic- to snad neni možný. Pořád se i po tak dlouhý době je co se učit koukám. Ještě že existuje tohle forum YES!
Každopádně děkuju moc Gabko, za echo u sousedů Já už z toho fakt asi "vyrostu" člověk furt zjišťuje prapodivný novinky u celic- to snad neni možný. Pořád se i po tak dlouhý době je co se učit koukám. Ještě že existuje tohle forum YES!
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
dva dny a dva lidi schanej knock senzor ( avenger ) , to jsou veci
edit: prohledaj jsem "analy" a nasel Toyota 02002-0373 senzor z 5S-FE 1994 , mam i s konektorem
pro Libora:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1993_T ... l?hl=89615
edit: prohledaj jsem "analy" a nasel Toyota 02002-0373 senzor z 5S-FE 1994 , mam i s konektorem
pro Libora:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1993_T ... l?hl=89615
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
PavoB> Avenger taky? Tak toho sem si nevšim vůbec, Jestli má šroub a takovej váleček s oranžovým kolečkem a konektorem uvnitř, bude stejnej 5sfe jako na 3SGE
Tak celicka jede krásně, už pěkně na plnej kotel. Mimo lepšího a tiššího chodu mam pocit, že když dupnu na plyn, stejnou intenzitou jako dřív, tak se mi rozsvícela ta orange kontrolka economy ihned po celkem jemným stlačení pedálu, ale teď až po mnohem vyšším tlaku na pedál. že by ekonomičtěji omládla? Jo je to fakt svižnější mrška. paráááda
Teď zní pěkně rozzuřeně- profukuje mi vlnovec na laufu- a jako zní to docela hooodně hutně, skoro jako V8. To už bude jen sranda detail... a bude tichoučko.
Tak celicka jede krásně, už pěkně na plnej kotel. Mimo lepšího a tiššího chodu mam pocit, že když dupnu na plyn, stejnou intenzitou jako dřív, tak se mi rozsvícela ta orange kontrolka economy ihned po celkem jemným stlačení pedálu, ale teď až po mnohem vyšším tlaku na pedál. že by ekonomičtěji omládla? Jo je to fakt svižnější mrška. paráááda
Teď zní pěkně rozzuřeně- profukuje mi vlnovec na laufu- a jako zní to docela hooodně hutně, skoro jako V8. To už bude jen sranda detail... a bude tichoučko.
jojo koukám že máme s micronem stejný úvod, také těsnění a při výměně (nechápu jak) odešel knock..4 roky fungoval bez problémů a najednou nefunguje.. no ale ty si měl více štěstí, mě právě toyota za plynem nejde po složení vůbec víz nově založené téma...check the engine sice zmizela ale nejede to stejně..