E10 divný chrčení v motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
NOD32CZE
Navigátor

E10 divný chrčení v motoru

Příspěvek od NOD32CZE »

Ahoj všem, mám jeden problém při rozjedu na dvojku a při přidání plynu jsou trochu slyšet ventily o to by ani tak nešlo jenže do toho zvuku se přidá takový zvláští chroupání...Hodně se to projevuje při zařazení dvojky a rozjezdu do zatáčky když tomu přišlápnu plyn tak se to chrčení se občas projevý...Občas se to projevuje i na rovině...Jako by tam bylo něco uvolněnýho...Nechal jsem si změřit vůli ventilu a všechno je v normách...Nevíte někdo co by to mohlo býti???

Jen pro info nedávno jsem prodělal technickou takže auto je po celkové kontrole v servisu tam nic nenašli.Divný :?
?
Obrázek
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Podle toho rozjezdu do zatáčky to vypadá na homokinetický kloub -- ale mělo by být jedno, jestli se rozjíždíš na 1 nebo 2.
NOD32CZE
Navigátor

Příspěvek od NOD32CZE »

gramo píše:Podle toho rozjezdu do zatáčky to vypadá na homokinetický kloub -- ale mělo by být jedno, jestli se rozjíždíš na 1 nebo 2.
Mno nevim ale zdá se mi to ve zvuku motoru a a to jen když do tý zatáčky přidám na tu dvojku...
?
Obrázek
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Souhlas s Gramem, teoreticky by to mohlo být ještě nějaký ložisko v převodovce, když teda říkáš, že to dělá jenom na 2. A není možný že to jenom na ostatní rychlosti neslyšíš? I když na tu 1 by si to slyšet měl, kdyby to byl homokyneťák.
Holomek!
NOD32CZE
Navigátor

Příspěvek od NOD32CZE »

Rampa89 píše:Souhlas s Gramem, teoreticky by to mohlo být ještě nějaký ložisko v převodovce, když teda říkáš, že to dělá jenom na 2. A není možný že to jenom na ostatní rychlosti neslyšíš? I když na tu 1 by si to slyšet měl, kdyby to byl homokyneťák.
I když to dělá občas může býti načnutý???Ono to právě dělá při nižších otáčká i někdy na rovině a jde to stěma stím zvukem s ventelama...Tak nevim Mám hlučnější rozjezd zdá se mi...
?
Obrázek
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tak jako první se podívej, jestli ti tam něco jenom nerezonuje, nechrastí, jestli tam nemáš něco volnýho. Nedávno tady v jiným topicu bylo správě napsaný, že často rezonuje kryt katalyzátoru. Tak možná je to jenom banalita...
Holomek!
NOD32CZE
Navigátor

Příspěvek od NOD32CZE »

Rampa89 píše:Tak jako první se podívej, jestli ti tam něco jenom nerezonuje, nechrastí, jestli tam nemáš něco volnýho. Nedávno tady v jiným topicu bylo správě napsaný, že často rezonuje kryt katalyzátoru. Tak možná je to jenom banalita...
Mno teďka pojedu na výměnu oleje do servisu, tak se jen chci zeptat na další věc kterou by mohli prověřit...

Nemůže být něco uvolněnýho ve spojkovým systému někde tam..Ono se to projevuje doopravdy občas při 1 a 2 při rozjedech na nižší otáčky je to takový jako chvění jako kdyby se mělo něco rozpadnout...Pojedu na SK a nechtěl bych někde vyset...

Předem ještě jednou díky... :wink:
?
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zkus se podívat na výfuku k vlnovci. Tam je taková objímka, u které občas ureznou šrouby a pak to drnčí. Já z toho měl špatné sny, protože jsem fakt nemohl najít příčinu. Dva nové šroubky to vyřešily. Kryt katalyzátoru je něco podobného, jenom není přišroubovaný.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
NOD32CZE
Navigátor

Příspěvek od NOD32CZE »

Jimmi píše:Zkus se podívat na výfuku k vlnovci. Tam je taková objímka, u které občas ureznou šrouby a pak to drnčí. Já z toho měl špatné sny, protože jsem fakt nemohl najít příčinu. Dva nové šroubky to vyřešily. Kryt katalyzátoru je něco podobného, jenom není přišroubovaný.
Vcera jsem se dival a zkoušel jsem brzdy ono to klidně může být brzdama protože v servise mi tenkrát řekli že kotouče mám trochu víc jetý a destičky by taky potřebovali vyměnit..
?
Obrázek
mr.fatal
Člen Týmu

Příspěvek od mr.fatal »

Ja mam taky takovej problem.Kdyz se rozjizdim na 2 z nizkych otacek tak mi to klepe jak nejakej Zetor...Myslim ,ze to jde z prevodovky.Nekdy sa mi i obtizne radi.Myslim,ze to muze byt lozisko.Ale vyndavat a rozdelavat prevodovku se mi moc nechce... :?
NOD32CZE
Navigátor

Příspěvek od NOD32CZE »

mr.fatal píše:Ja mam taky takovej problem.Kdyz se rozjizdim na 2 z nizkych otacek tak mi to klepe jak nejakej Zetor...Myslim ,ze to jde z prevodovky.Nekdy sa mi i obtizne radi.Myslim,ze to muze byt lozisko.Ale vyndavat a rozdelavat prevodovku se mi moc nechce... :?
Mno to mě pravě řadit jde dobře ani mě nevypadávají rychlosti...Spíš si myslim že můj problém jde od brzd...Dneska tam akorád jedu tak uvidim jestli to daj do kupy...
?
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Brzdy většinou nechrčej'.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Kdyz uz je rec o ty prevodovce tak moje rollka ktery uz zacinam rikat puzzle
zacina zlobit i s prevodovkou. Driv hucela jen na 1 ted uz i na dva spatne se nandava spatecka a treba po dalnici kdyz je tam petka a polozim ruku na radicku tak to dost vibruje a pazvukuje :lol: rychlosti dou dobre nandavat a nevyskakujou jen ta spatecka a ze to dela bordel a mam pocit ze ve vysich rychlostech proste vibruje. No pomalu se zacinam stotznovat s myslenkou, ze koupim nakej pekac za par kacek a rollka se odstavi a zacne se komplet renovovat vcetne swapu na 4a-ge :) kdyby nebyla ctyrkolka tak bych si nebyl jistej jestli do ni budu hrnout penize. Jenze je to bomba auto a proste srdcovka mam ji rad :oops: :D
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Kudle, kontroloval jsi silentbloky motoru a převodovky....?
VAZ 2103 1500/49kW bílá
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

No to se priznam sem nekontroloval je to mozny, ze by to bylo to ono?
Jo este taky ja menil manzetu na poloose a lozisko v kole tak me napada este esli sem neco neposral, kdyz sem nandaval nebo vyndaval poloosu. Ja to ale delal hooodne opatrne a s asistenci dost zkusenyho cloveka tak nevim no. Na ty silace urco kouknu dik za tip :D
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Odpovědět

Zpět na „Corolla“