Avensis 2.0 VVT-i ,kombi, 2002 - svítí kontrolka motoru
Avensis 2.0 VVT-i ,kombi, 2002 - svítí kontrolka motoru
Dobrý den,
plánuji koupi ojeté Toyoty Avensis kombi, 08/2002, 2.0 VVT-i 110kw T22 ,
najeto cca 160000km,
absolvoval jsem z prodávajícím předběžnou jízdu a prohlídku - jsem laik ...jak má vypadat volant po 160000km ...
potom chci se svým automechanikem absolvovat podroubnou prohlídku ...
- byl jsem upozorněn na svítící kontrolku motoru - prý je to lambda sonda ( sondy ) ... co stojí tyto sondy ? prý jsou 4 v autě, opravdu je závada na sondách nebo to může být závažnější závada ...
- na co se mám zaměřit u koupě tohoto automobilu, co zkontrolovat,atd...
děkuji za odpověď,
s pozdravem Stoupik
plánuji koupi ojeté Toyoty Avensis kombi, 08/2002, 2.0 VVT-i 110kw T22 ,
najeto cca 160000km,
absolvoval jsem z prodávajícím předběžnou jízdu a prohlídku - jsem laik ...jak má vypadat volant po 160000km ...
potom chci se svým automechanikem absolvovat podroubnou prohlídku ...
- byl jsem upozorněn na svítící kontrolku motoru - prý je to lambda sonda ( sondy ) ... co stojí tyto sondy ? prý jsou 4 v autě, opravdu je závada na sondách nebo to může být závažnější závada ...
- na co se mám zaměřit u koupě tohoto automobilu, co zkontrolovat,atd...
děkuji za odpověď,
s pozdravem Stoupik
Lambda...
BuĎ je to ta první - poměr palivo vzduch. Tu bych zkusil jako první cca 5tisíc v autorizovaném servisu. Pak by to mohly být netěsnosti výfuku 3x těsnění cca 900 Kč v autorizovaném servisu. Pokud by to ukazovalo na poslední - horký odpadní kyslík, tak je to v prdeli a na 90 procent je to kaťák - cca 14 tisíc v autorizovaném servisu. .
Tak asi tak nějak.

Back in Czech.
o.k. velice dekuji,
v pondeli auto jeste podrobne prohlidne automechanik,
je to bohuzel bez servisky, v technicaku jsou 3 majitele i se stavajicim ...
majitel ma k tomu pekny balik faktur o opravach a prohlidkach...tak prostuduju ...a poreferuji ...
jeste otazka k volantu, je pekne vylesteny ...na tacho je 152000km, coz mi prijde nejak malo na to jak vypada volant,
mame v rodine 3x Yaris, najeto taky okolo 150000km ale volant vypada o dost lepe ...
v pondeli auto jeste podrobne prohlidne automechanik,
je to bohuzel bez servisky, v technicaku jsou 3 majitele i se stavajicim ...
majitel ma k tomu pekny balik faktur o opravach a prohlidkach...tak prostuduju ...a poreferuji ...
jeste otazka k volantu, je pekne vylesteny ...na tacho je 152000km, coz mi prijde nejak malo na to jak vypada volant,
mame v rodine 3x Yaris, najeto taky okolo 150000km ale volant vypada o dost lepe ...
faktury o opravách
Jak může někdo dávat k autu faktury o opravách? :-/ Já tomu fakt nerozumím. BuĎ tvrdím, že je auto v pořádku a je super a spolehlivé, nebo rovnou řeknu, že je to šlupka a stály mě opravy víc než nákup. Rozhodně bych auto s kontrolkou motoru nebral a s kupou faktur taky ne. Kdo ví, jestli si prodávající jen nenechal koupit díly a stejně je na auto nedal.
Tfůůůůj tohle že se dělá i u toyot?
))) Smutné (mimo Supry - ta je tragická apriori).

Back in Czech.
Zdar jak svina,
hned jak jsem uvidel tema o svitici kontrolce motoru nemohl jsem se nepodivat. Jsem majitelem avensise r.v.2001 typ D4 VVTi a kontrolka motoru mi sviti uspesne jiz temer dva roky. Mozna si reknete co jsem to za blba ze to tak necham. Ale. Krome povinne vymeny oleje po 15tis. km a liti benzinu do nadrze auto ode me za 55tis. km co jsem zatim ujel nechtelo zadnou opravu. Proste nic. Auto jsem kupoval kdyz melo nalitany 98tis. ale verte tomu u nas
.
A proc mi sviti kontrolka motoru? Diagnoza zni: "snizena funkcnost katalyzatoru". To jest verdikt z prodejny Lexus Toyota v Brne (u Globusu). Diagnostiku jsem mel prosim zcela zdarma i pres to, ze jsem si u nich nikdy nic nekoupil. Tuto prodejnu a servis muzu jen doporucit. Jednotku me sice vyresetovali ale druhej den to zaclo sviti znova. Rekli me, ze na to muzu ujet (nez to zase zacne sviti) 20km anebo taky 1mil. km. Ja si proste myslim ze diky pancovani benzinu v cechach dostavaji auta pekne na prdel a nektery katy to treba nevydrzi. Kamarad mel na sluzebni corolle stejnej problem ale jemu zaplatil novej kat jeho zamestnavatel
. Ja si novej rozhodne kupovat nebudu. Aspon zatim ne. Auto tahne bezvadne, na dvojku si obcas hrabnu a tech 150k co je pod kapotou zesmesni kdejaky nemecky auto.
.
Jinak jezdim s tim jak mesto tak dalky (hlavne Nemecko (brno<->frankfurt n. m.) a auto si nemuzu vynachvalit. Ve 160ti na to slapnu a auto krasne zrychluje k 200km bez problemu. Proste krasa.
A kdyby se nahodou nekdo divil proc pri urcite teplote vody kolisaji otacky a pohybuji se na hranici 600ot/min tak vezte ze je to normalni. Ptal jsem se na to ve zminovanem servisu a u tehle motoru je to normalni.
Tak se mejte.
hned jak jsem uvidel tema o svitici kontrolce motoru nemohl jsem se nepodivat. Jsem majitelem avensise r.v.2001 typ D4 VVTi a kontrolka motoru mi sviti uspesne jiz temer dva roky. Mozna si reknete co jsem to za blba ze to tak necham. Ale. Krome povinne vymeny oleje po 15tis. km a liti benzinu do nadrze auto ode me za 55tis. km co jsem zatim ujel nechtelo zadnou opravu. Proste nic. Auto jsem kupoval kdyz melo nalitany 98tis. ale verte tomu u nas

A proc mi sviti kontrolka motoru? Diagnoza zni: "snizena funkcnost katalyzatoru". To jest verdikt z prodejny Lexus Toyota v Brne (u Globusu). Diagnostiku jsem mel prosim zcela zdarma i pres to, ze jsem si u nich nikdy nic nekoupil. Tuto prodejnu a servis muzu jen doporucit. Jednotku me sice vyresetovali ale druhej den to zaclo sviti znova. Rekli me, ze na to muzu ujet (nez to zase zacne sviti) 20km anebo taky 1mil. km. Ja si proste myslim ze diky pancovani benzinu v cechach dostavaji auta pekne na prdel a nektery katy to treba nevydrzi. Kamarad mel na sluzebni corolle stejnej problem ale jemu zaplatil novej kat jeho zamestnavatel

Jinak jezdim s tim jak mesto tak dalky (hlavne Nemecko (brno<->frankfurt n. m.) a auto si nemuzu vynachvalit. Ve 160ti na to slapnu a auto krasne zrychluje k 200km bez problemu. Proste krasa.
A kdyby se nahodou nekdo divil proc pri urcite teplote vody kolisaji otacky a pohybuji se na hranici 600ot/min tak vezte ze je to normalni. Ptal jsem se na to ve zminovanem servisu a u tehle motoru je to normalni.
Tak se mejte.
chyba motoru...
Jest tak. P0420 a podobné jsou "snížená funkce katalyzátoru". Nebo benzín/vzduch poměr, nebo horký vzduch ve zplodinách čidlo a nebo prasklé výfukové potrubí.... Tak mi taky svítí.
Ale teď jsem dal obě čidla nová, tak už jen ten kaťák za 14....
(((

Back in Czech.
Schade-věř mi, že kolísání otáček není normální a příčinou bývá vzduchová klapka,někdy pomůže jen vyčištění od karbonu, ale většinou se klapka mění.Co se týče ježdění s rozsvícenou kontrolkou diagnostiky, tak tomu fakt nerozumím, buď není auto tvoje, nebo máš dalších dvacet aut na zahradě a nejezdíš dále mež jeden km od místa,kde vyjíždíš......
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Mám Ave. verso..
Mám sice motod D4, ale v avensisu verso. Nevím nakolik je rozdíl v čidlech a sondách..... Měnil jsem První lambdu (poměr palivo - vzduch ve splodinách - těsně před katem) a poslední lambdu (obsah horkého kyslíku ve zplodinách - za katem).
Back in Czech.