Programovatelna ECU na 3S-GE
kus pravdy je natom ze ak sa clovek pusti do takej upravy motora kde ocakva 9000rpm+ tak ako je to nekonecny boj s upravami...stale to hce nejake vylepsenia a vzdy sa najdu chybicky alebo detaili ktore to chce zlepsit...noo a a ktym peniazom sa nevyjadrujem..))
no ale ten pocit zacinat tam kde ine motory koncia ...a pocut ten zvuk a citit ten vykon ))) wieme sa dloho rozpravat
no ale ten pocit zacinat tam kde ine motory koncia ...a pocut ten zvuk a citit ten vykon ))) wieme sa dloho rozpravat
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ono u atmosféry výkon získat bohužel ani jinak nejde,než otáčky nahoru. A 9000 je takový zlom za který se moc motorů 4t nedostane. A je to hlavně o tom do posledního detailů vyladit. Turbo má výhody zase jinde. Je to o tom co každý z nás preferuje. Twin cam ge motory od toyoty mají velice dobrý masivní základ a tím je klika. I bez úprav je schopna těch 9000+ vydržet. Konstrukce hlavy je též výjimečná. V podstatě tuto koncepci použil akorát cosworth. Cena úpravy no... Myslím že zde padly přibližně správně částky. Jenže výjimečnost je bohužel drahá. Na druhou stranu když budeme všichni mít stejná auta je to o ničem. A jak říká Doky je to o určitě ctižádosti dosáhnout nějaký cíl. Hrozně se mi líbí rčení že kdyby si lidi nezávideli nebo všechny ženské byly stejné stačí pro dědinu jedna baba. k vstřikování vody s metanolem a n2o. První zvyšuje oktanove číslo benzínu až na hodnotu 120-130. Umožní tím vysoké stlačení směsí a její zapálení až na hranici horní uvrati a rajský plyn zase umožní spálit větší množství benzínu jaké nedostanu do motoru ani při použití turbo.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- miguellito
- Navigátor
Inak este k tej kluke-sice bez uprav by teda vydrzala 9000+rpm- ale ako dlho?hm?myslim aj z kratkodobeho aj dlhodobeho hladiska. Niekde som videl ze sa kluka da odlahcit-zbrusit niektore casti tak ze v konecnom dosledku to ubere aj niekolko 100gramov- len ide o to ci by potom mala stale taku silu-a ci by jej to neubralo hodne na odolnosti,ale neviem ci sa to nerobi len na preplnovane motory inak nepisal si desi ze ta kluka znesie10500rpm-ci to bolo myslene na 4A motor-v corole?
mne ide o to ze tiez som si to auto nekupoval na to aby som ho po par rokoch predal...a kedze ho budem uz rozoberat a davat robit go-a pretesnovat-tak uz by som tomu pridal aj "nieco" navyse-chcel by som z tejto atmosfery mat tolko co dokaze-samozrejme po hranicu ze by jej to uz ublizovalo a velmi by klesala zivotnost.ci pri tom dosiahnem otacky 9000+ alebo len 8900-pre mna az tak dolezite nie je -to by bol uz len taky punc vynimocnosti.
Tiez som si mohol ked som ju kupoval si radsej kupit za viac prachov ine auto ,take co bud malo zere alebo do ktoreho narvem viac ludi alebo velky objem alebo nejake turbo zihadlo. ale mne sa pacila celica 5 gen. a turbo som nechcel lebo tam bych najprv musel dat len hodne vela prachov abych ju dal do povodneho stavu urco by uz bolo turbo v haji aj diferak atd atd .kdezto u tejto slo len par tisic do oprav... .Sak tych par co bolo v bazaroch hm no nic...dokonca sa tu teraz nedaleko predavala jedna Turbo 5 .gen za 37000 CZK -ale znamy ju bol pozret a ze to v nej rachotilo jak v traktore-tam by sa muselo vymenit snad vsetko a len uvedenie do serioveho stavu by zobralo dvakrat viac ako moj ciel vytiahnut tych 150kw z atmo.a tento motor uz viem v akom je priblizne stave-nie je to pre mna macka vo vreci,mam atmo tak budem stavat na super-atmo- ked si raz budem zhanat turbo -tak to bude 4x4 a turbo od vyroby .do prestavby z atmo na turbo bych zas ja nesiel-ale tuto panov chapem, prispevky a dovody som precital a aj som im porozumel
mne ide o to ze tiez som si to auto nekupoval na to aby som ho po par rokoch predal...a kedze ho budem uz rozoberat a davat robit go-a pretesnovat-tak uz by som tomu pridal aj "nieco" navyse-chcel by som z tejto atmosfery mat tolko co dokaze-samozrejme po hranicu ze by jej to uz ublizovalo a velmi by klesala zivotnost.ci pri tom dosiahnem otacky 9000+ alebo len 8900-pre mna az tak dolezite nie je -to by bol uz len taky punc vynimocnosti.
Tiez som si mohol ked som ju kupoval si radsej kupit za viac prachov ine auto ,take co bud malo zere alebo do ktoreho narvem viac ludi alebo velky objem alebo nejake turbo zihadlo. ale mne sa pacila celica 5 gen. a turbo som nechcel lebo tam bych najprv musel dat len hodne vela prachov abych ju dal do povodneho stavu urco by uz bolo turbo v haji aj diferak atd atd .kdezto u tejto slo len par tisic do oprav... .Sak tych par co bolo v bazaroch hm no nic...dokonca sa tu teraz nedaleko predavala jedna Turbo 5 .gen za 37000 CZK -ale znamy ju bol pozret a ze to v nej rachotilo jak v traktore-tam by sa muselo vymenit snad vsetko a len uvedenie do serioveho stavu by zobralo dvakrat viac ako moj ciel vytiahnut tych 150kw z atmo.a tento motor uz viem v akom je priblizne stave-nie je to pre mna macka vo vreci,mam atmo tak budem stavat na super-atmo- ked si raz budem zhanat turbo -tak to bude 4x4 a turbo od vyroby .do prestavby z atmo na turbo bych zas ja nesiel-ale tuto panov chapem, prispevky a dovody som precital a aj som im porozumel
Dík za pochopení už jsem si myslel že mně tady někteří bucdou i přes mé vysvětlení veškerých mých důvodů budou považovat za blázna.Já jse se rozhodl asi následovně tomu bude rozumět hlavně Libor dle čísel 1.generace 2-TB/písty 3S-GE ono to jde provrtat na 84 mm / atmosféra 150hp zadokolka, 6.generace 3S-GE +T 300hp předokolka , no a na důchod bude ta 4 kola s 450 hp abys Miguelitto neřekl že šidím a měl na čem jít do hrobu ale nevím která generace padne za federaci asi 6 tá.A má zbírka známek bude kompletní .
Nějaké ty auta doma jsou.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Paradoxně největší konstrukční nevýhoda pistoveho spalovacího motoru je přeměna přímočarého pohybu na otáčívý. Z toho Ti potom plyne,který díl motoru je nejvíce mechanicky namáhan. Motor neničí otáčky ale jeho nedokonalé dynamické vyvážení a negativní setrvačné hmoty nevykonávající práci. Samozřejmě bez některých se neobejdes,ale jdou minimalizovat. I klika 3s vydrží 10500 jak nic ale musíš ji dokonale dynamicky vyvážit co nejblíže k nule. Tovární tolerance totiž činí přes 30gramů. Ojnice -/+2 gramy pist -/+ 5gramů atd. Vysoko otáčkova atmosféra je hodinařska práce na mnoho a mnoho hodin práce. Pokud se přiblížís se sladěním všech komponent co nejvíce k 0,je potom jedno kolik ten motor točí. Takže základ jsou opravdu kvalitní ložiska,vytažená klika ojnice pisty ošetřené proti vzniku mikroskopických trhlin vylestenim jejich povrchu. To je ten hlavní důvod proč se to dělá,ne lepší odvod oleje jak se mylně uvádí,ten naopak na hladkem povrchu ulpíva. Na dlouhou dobu se tvým hlavním nářadím stane váha která váží na tisíciny gramu. určitě si budeš myslet že je to nesmyslné ale ver tomu že není. Setrvačné a odstředivé síly rostou s násobkem druhé mocniny otáček. Malý příklad za všechny. Turbínové kolo leteckého motoru je složeno cca ze 150 oddělených lopatek z nichž každá váží pouhých 11gramů. Pokud motor pracuje v plném výkonu což je cca 35- 38000rpm na každou z nich působí odstřediva síla 14tun. A tlak oleje v kluznych ložiscich je kolem 500Mpa. Takže až dokonale připraviš spodek můžeš se začít věnovat tomu co v motoru vlastně udává výkon a tím je konstrukce hlavy rozvodu atd.
- miguellito
- Navigátor
Vsak preto maju mazdy Wankel -a take brutal otacky ,
no sak ja vem ze "najdolezitejsia" bude kluka preto sa pytam na to zbrusenie tych zotrvacnych hmot na kluke-tym by sa znizily aj tlaky na loziska nie? len ci to tej kluke viac neublizi ako pomoze-sak teraz nie som isty,ale asi z tej stranky co mas v popise ,:jdm.cz tam bol odkaz na nejaku celicu-kde si ten clovek daval tu kluku vyvazit-zaroven aj odlahcit-nejakej firme-ktora ma na to nejaky specialny stroj-ze sa to donho len vlozi, nastavi sa v pocitaci a potom aj tomu stroju to trva niekolko hodin on tomu za jazdy asi aj snima hmotnost a zaroven asi laserom aj premeriava tvar-oboje s co najmensou odchylkou.len teraz neviem ci to bolo niekde v cechach robene alebo to posielal "von".
inak tie loziska som v ponuke nikde nevidel-ku novej kluke ich snad dodavaju-ale kedze budem chciet pouzit tuto-tak fakt nevem kde ich samostatne zozeniem-ale predavat sa to bude asi aj tak, len na "obycajnu"atmosferu, takze ked ja budem mat vylepsenu,skor by asi bolo dobre aspon tie loziska dat kvalitnejsie vyrobit nie?
Este k tym piestom,tak bude stacit pouzit stavajuce,a dat ich len vyvazit a vylestit a dat nove kruzky?ale zas nechcem az mi to vydrzi len nejakych par desiatok tisic km. nebolo by dobre kupit "obycajne" ale nove piesty na 3SGE aj s kruzkami a dat ich vyvazit a vylestit?
inak v tom katalogu Piper cams-je pri celice uvedena jedna cena 200libier a druha 400libier to je cena za jednu hriadel si myslim-ale nechapem co je verzia "Repro" a "Blank"? tam je cosi pisane ze treba este nejak doupravit tu jednu z nich ci co.....
no sak ja vem ze "najdolezitejsia" bude kluka preto sa pytam na to zbrusenie tych zotrvacnych hmot na kluke-tym by sa znizily aj tlaky na loziska nie? len ci to tej kluke viac neublizi ako pomoze-sak teraz nie som isty,ale asi z tej stranky co mas v popise ,:jdm.cz tam bol odkaz na nejaku celicu-kde si ten clovek daval tu kluku vyvazit-zaroven aj odlahcit-nejakej firme-ktora ma na to nejaky specialny stroj-ze sa to donho len vlozi, nastavi sa v pocitaci a potom aj tomu stroju to trva niekolko hodin on tomu za jazdy asi aj snima hmotnost a zaroven asi laserom aj premeriava tvar-oboje s co najmensou odchylkou.len teraz neviem ci to bolo niekde v cechach robene alebo to posielal "von".
inak tie loziska som v ponuke nikde nevidel-ku novej kluke ich snad dodavaju-ale kedze budem chciet pouzit tuto-tak fakt nevem kde ich samostatne zozeniem-ale predavat sa to bude asi aj tak, len na "obycajnu"atmosferu, takze ked ja budem mat vylepsenu,skor by asi bolo dobre aspon tie loziska dat kvalitnejsie vyrobit nie?
Este k tym piestom,tak bude stacit pouzit stavajuce,a dat ich len vyvazit a vylestit a dat nove kruzky?ale zas nechcem az mi to vydrzi len nejakych par desiatok tisic km. nebolo by dobre kupit "obycajne" ale nove piesty na 3SGE aj s kruzkami a dat ich vyvazit a vylestit?
inak v tom katalogu Piper cams-je pri celice uvedena jedna cena 200libier a druha 400libier to je cena za jednu hriadel si myslim-ale nechapem co je verzia "Repro" a "Blank"? tam je cosi pisane ze treba este nejak doupravit tu jednu z nich ci co.....
Naposledy upravil(a) miguellito dne ned 19.04.2009, 09:49, celkem upraveno 1 x.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ložiska není problém dodat , na odlehčenou kliku jsou již doporučována ACL ARcing nebo Clevite ( vyšší řada - ale ty nepoužíváme ) .
S ACL Racing jsme spokojeni a ení duvod menit mužeme dodat na ruzne vozy a ruzné rozmery kliky.
Musíš si uvedomit že i když kliku odlehcují atd tak nemení prumer čepu...
S ACL Racing jsme spokojeni a ení duvod menit mužeme dodat na ruzne vozy a ruzné rozmery kliky.
Musíš si uvedomit že i když kliku odlehcují atd tak nemení prumer čepu...
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zpet k ViPEC objednávce :
Kdo co potřebujete ( třeba jen vstřiky atd ) takl mi to sem vypiste at mohu poslat finální poptávku :
Malpasso :
V44
4x Vstřik
1x Trigger
1xModul
4xcívka
1x halluv snímač
1xboost control valve
Doky :
V44
4x vstřik
1xTrigger
1x Modul
4x cívka
1x halluv snímač
1x boost control valve
1x Knock amplifier
Rasto SK
1xV44
4x vstřiky
......
pokud sem na neco zapomnel tak prosím pište, takto to odeslu Rayovi v pondelí dopoledne..
Kdo co potřebujete ( třeba jen vstřiky atd ) takl mi to sem vypiste at mohu poslat finální poptávku :
Malpasso :
V44
4x Vstřik
1x Trigger
1xModul
4xcívka
1x halluv snímač
1xboost control valve
Doky :
V44
4x vstřik
1xTrigger
1x Modul
4x cívka
1x halluv snímač
1x boost control valve
1x Knock amplifier
Rasto SK
1xV44
4x vstřiky
......
pokud sem na neco zapomnel tak prosím pište, takto to odeslu Rayovi v pondelí dopoledne..
- miguellito
- Navigátor
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
neboj, vím o tom, práve sem procházel resty z týdne a zjistil jsem že mi EBC stále neodpovedelo, takže zítra je budu urgovat... mylsím na tebe.miguellito píše: sak to chapem- ze z capu sa nezbrusuje-a kolko vyjdu tie loziska? a sorry za OT. ale stale mi nejak nechodi od teba ta ponuka na tie EBC
ACL Racing vycházejí v rozemzí 3,5 -7 tis dle motoru ( samozřejme závisí na poctu válcu, typu motoru atd... )
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Honza Ti může ložiska dodat. Pisty můžeš ponechat sériové 3sge ale udělal bych vybrus válců,ne jen kroužky. Ojnice sériové bych nahradil eagle do 350hp s 3/8 bolts,sada cca 300$ tím bych uzavřel spodek. Výhoda je v tom,že v klidu můžeš pak přejít na turbo bez dalších zásahu. Piper cam za tu levnější cenu nabízí úpravu stávajících. Jak jsem již psal,není to ono. Tu úpravu Ti poskytne i engitec. Nejde jen o úpravu stupňů ale i o úpravu zdvihu a ten se na původních změnit nedá. Když něco budeš hledat na netu v shopech nebo ebay tak 3sge,gte jsou identické díly.
Naposledy upravil(a) libor12 dne ned 19.04.2009, 11:08, celkem upraveno 1 x.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Libore když už tu říkáš i ceny, musíš tem lidem taky říct že je to bez poštovného za 300USD je určite mít nebudelibor12 píše:Honza Ti může ložiska dodat. Pisty můžeš ponechat sériové ale udělal bych vybrus válců,ne jen kroužky. Ojnice sériové bych nahradil eagle do 350hp s 3/8 bolts,sada cca 300$ tím bych uzavřel spodek. Výhoda je v tom,že v klidu můžeš pak přejít na turbo bez dalších zásahu.
s poštovným je to kolem 350-400USDů ( samozřejem +clo a DPH když je.. )
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A proto mam tak rad radove setivalce (potazmo jeste motory Lamborghini V12). Nicmene dluzno dodat, ze i vysoke otacky si vyberou svoji dan, preci jenom cim vice otacek, tim vice pracovnich cyklu krouzek versus stena valce, cili je na miste se venovat poradne i mazani motoru.libor12 píše:...Motor neničí otáčky ale jeho nedokonalé dynamické vyvážení a negativní setrvačné hmoty nevykonávající práci...
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
po brzdach buduci mesiac, potom po tlmicoch a pruzinach treba nieco spravit s motorom... nevravim, ze je to slabe, ale dnes ma taaaak tlacil jeden Tiguan TSI, ze sila.. predbehnut nevladal, ale lepil sa jak hovado sproste... som mal nervy.. tak som potukal po brzde, tak sa spamatal, a pustil som ho... nuz 2.0turbo proti mojej atmosfere.... iked Tiguan je tazsi... no treba viac vykonu, to je fakt.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Rasto SKIdaho píše:zpet k ViPEC objednávce :
Rasto SK
1xV44
4x vstřiky
1xV44
4x vstřiky
1xThrottle Position Sensor
Budem síce asi v hlbokom prúsere s paniazmi, ale idem do toho aby som chlapom nenarobil probémy...Doky soráč že som schaosil a vyplašil Teba aj ostatných... Pokračujeme normálne v tom, čo sme sa dohodli v piatok...
Idaho potrebujem nejaké doplňujúce údaje k prevodu peňazí - všetko máš v SZ...
EDIT
A chlapi nezabudnite že tie veci potrebujem na 4A-GE - týka sa hlavne vstrekov...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61