Nemáte někdo dobrý tip na alarm do Avika 2005? Přemýšlím o GT903

http://levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy/ ... gt903.html
Má Avensis CAN Bus?
Dodělával si tu někdo alarm sám? Nějaké tipy?
mysim ze sou bezdratovy teda aspon mi je nabizeli pri montazi alarmu, cidlo na vnitrni prostor, taky Jablotronsaab píše:Taky uvažuju o nějakém alarmu. Po dobrých zkušenostech s Jablotronem možná skončím u stejné značky.
Jen mi vrtá hlavou jedna věc, u starého alarmu jsem měl dráty k čidlům hlídající vnitřní prostor vedeny přes A sloupek, ale v Avensisu mám v A sloupku hlavové airbagy, tak nevím jestli to nebude problém
Pokud by byli bezdrátové, tak by to bylo super.bartp píše: mysim ze sou bezdratovy teda aspon mi je nabizeli pri montazi alarmu, cidlo na vnitrni prostor, taky Jablotron
Nad tím jestli originál ovládání nebo dodatečný ovladač jsem váhal taky, no a teď jsem tam kde jsem bylmartinac píše:Také jsem se díval po ovládání odemikání původním DO centrálu v klíči. Na jednu stranu je to výhoda mit jen jeden ovladač ale asi nedisponuje plovoucím kódem a myslím si že kdyby se případnému zloději podařilo sepnout odemikací impuls (třeba vypáčením zámku) tak by vlastně deaktivoval celý alarm protože ten je tímto přece ovládán při montáži na centrál. takže bych asi volil variantu mít na klíči další ovladač. Ale zase nevím jestli bych nemusel při odemikání používat oba protože nevím jestli se tím DO v klíč neovládá i imobilizer nebo jestli se nespíná až při vložení klíčku do zapalování.
Také zvažuji variantu nechat si alarm namontovat v "odborném" servisu ale s tím také nemám žádné zkušenosti.
Ještě chvíli počkám třeba se toto vlákno rozvine a dozvím se něco zajímavého.