Alarm

vše ohledně modelové řady Avensis
KiWiN
Člen Týmu

Alarm

Příspěvek od KiWiN »

Zdravím.
Nemáte někdo dobrý tip na alarm do Avika 2005? Přemýšlím o GT903 :D
http://levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy/ ... gt903.html
Má Avensis CAN Bus?
Dodělával si tu někdo alarm sám? Nějaké tipy?
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Taky uvažuju o nějakém alarmu. Po dobrých zkušenostech s Jablotronem možná skončím u stejné značky.
Jen mi vrtá hlavou jedna věc, u starého alarmu jsem měl dráty k čidlům hlídající vnitřní prostor vedeny přes A sloupek, ale v Avensisu mám v A sloupku hlavové airbagy, tak nevím jestli to nebude problém :?
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
KiWiN
Člen Týmu

Alarm

Příspěvek od KiWiN »

Z těch airbagů nemám strach. Před 2 dny jsem kuchal handsfree a měl jsem tam taženou anténu. Jsou jen nacvaklé a vede k nim hadička... Každopádně dbát opatrnosti při demontáži.
Zatím tenhle alarm je můj favorit.... má docela i přijetelnou cenu. Nevím jak je to s originálama?? Mají již připravené dráty? Nebo musí vše také táhat?
Co ten CAN bus?
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Díky za info.
"Originál" prý stojí kolem 11.000,- Kč (ptal jsem se při koupi auta) a tuším, že tam dealeři Toyoty montují alarmy Meta System.
S tím CAN-Bus nevím, zkusím se poptat :)
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tak CAN-Bus podle všeho nemá :(
Má jej až nový Yaris (2006), RAV4 (2006), Auris (2007), Corolla sedan (2007) a zřejmě i nový Avensis.
Obrázek
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

saab píše:Taky uvažuju o nějakém alarmu. Po dobrých zkušenostech s Jablotronem možná skončím u stejné značky.
Jen mi vrtá hlavou jedna věc, u starého alarmu jsem měl dráty k čidlům hlídající vnitřní prostor vedeny přes A sloupek, ale v Avensisu mám v A sloupku hlavové airbagy, tak nevím jestli to nebude problém :?
mysim ze sou bezdratovy teda aspon mi je nabizeli pri montazi alarmu, cidlo na vnitrni prostor, taky Jablotron
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
martinac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinac »

Zdravim všechny,
zrovna řeším podobný problém. Nedávno jsem se stal majitelem avika a přemýšlim o montáži alarmu. Do dvou předchozích aut jsem si montoval Jablotron CA-320 Akcent http://levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy/ ... kcent.html a vždycky jsem byl spokojen takže bych asi zase zvolil tento. Ale jak zde již bylo řečeno taky mám obavu s demontáže auta. Nejde mi jen o ty pytle ve sloupku ale také jsem si všiml že auto reaguje zvlášť na otevření předních a zadních dveří takže pokud bych chtěl hlídat oboje dveře a nechtěl přitom tyto dva obvody propoji (Alarm má pouze jedem vstup na dveře) muselo by se to řešit přes diody. Také jsem se díval po ovládání odemikání původním DO centrálu v klíči. Na jednu stranu je to výhoda mit jen jeden ovladač ale asi nedisponuje plovoucím kódem a myslím si že kdyby se případnému zloději podařilo sepnout odemikací impuls (třeba vypáčením zámku) tak by vlastně deaktivoval celý alarm protože ten je tímto přece ovládán při montáži na centrál. takže bych asi volil variantu mít na klíči další ovladač. Ale zase nevím jestli bych nemusel při odemikání používat oba protože nevím jestli se tím DO v klíč neovládá i imobilizer nebo jestli se nespíná až při vložení klíčku do zapalování.
Také zvažuji variantu nechat si alarm namontovat v "odborném" servisu ale s tím také nemám žádné zkušenosti.
Ještě chvíli počkám třeba se toto vlákno rozvine a dozvím se něco zajímavého.

P.S. na tom webu "levné alarmy" nejsou až zas tak moc levní :lol:
TOYOTA Avensis 2.0 D-4D Combi (2004)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

bartp píše: mysim ze sou bezdratovy teda aspon mi je nabizeli pri montazi alarmu, cidlo na vnitrni prostor, taky Jablotron
Pokud by byli bezdrátové, tak by to bylo super.
martinac píše:Také jsem se díval po ovládání odemikání původním DO centrálu v klíči. Na jednu stranu je to výhoda mit jen jeden ovladač ale asi nedisponuje plovoucím kódem a myslím si že kdyby se případnému zloději podařilo sepnout odemikací impuls (třeba vypáčením zámku) tak by vlastně deaktivoval celý alarm protože ten je tímto přece ovládán při montáži na centrál. takže bych asi volil variantu mít na klíči další ovladač. Ale zase nevím jestli bych nemusel při odemikání používat oba protože nevím jestli se tím DO v klíč neovládá i imobilizer nebo jestli se nespíná až při vložení klíčku do zapalování.
Také zvažuji variantu nechat si alarm namontovat v "odborném" servisu ale s tím také nemám žádné zkušenosti.
Ještě chvíli počkám třeba se toto vlákno rozvine a dozvím se něco zajímavého.
Nad tím jestli originál ovládání nebo dodatečný ovladač jsem váhal taky, no a teď jsem tam kde jsem byl :lol: Taky jsem měl Akcent-320 a byl jsem spokojen. Montovali mi jej před cca 8 lety ve V&V Brno (autorizovaná montážní firma Jablotronu) a byl jsem spokojen, takže to tam asi nechám zase.
Obrázek
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

no ja to mam ovladani alarmu pres origo klic a mysim ze je jedno jestli ti zlodej odemkne na dalku auto nebo odblokuje alarm
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

IMHO oddělené systemy alarmu a centralu jsou lepší!!!

pokud je mikrospínač ve dveřích řidiče, který se sepne po otočení klíčku ve dveřích, tak bohužel i nová auta stále lze (někdy sice třeba krkolomně zohýbaným drátem) ale prostě LZE vyháčkovat!!! Pokud se tím zárověn vypíná alarm je to škoda!
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

alarm se mi vypina dalkovym ovladanim na klici, jinak kdyz odemknu kilcem v zamku a otevru tak to uz houka
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tak první várka informací k alarmům, kontaktoval jsem dovozce alarmů Meta System:

doporučený alarm je HPB-TOP PLIP, výbavou odpovídá HPB 4,5 (využívá dálkový ovladač auta):
http://www.casystem.cz/produkty/popis/hpb-funkce.html

Speciálně pro Avensis lze dokoupit modul "M AV" (453,- Kč s DPH) jehož funkcí je, že se alarm při vylomení zámku nebo objevení tlačítka nedeaktivuje, alarm lze deaktivovat pouze dálkovým ovladačem.

Taky lze dokoupit za 506,- Kč modul na automatické zavírání oken, které však lze spolu s ultrazvukovým čidlem deaktivovat.

Pak lze dokoupit dle potřeby i další moduly jako náklonové čidlo, GSM pager apod., tady je oficiální ceník:
http://www.casystem.cz/ceniky/alarmy.pdf

Jo a tady je popis "originálního" autoalarmu montovaného v Toyotě:
http://www.toyota.cz/Images/alarm.pdf
Obrázek
KiWiN
Člen Týmu

Alarm

Příspěvek od KiWiN »

Máte někdo zkušenosti s alarmem od fi. Magicar M 870 AS nebo fi. Kopel KR8000 (nový model) ?? Co bude asi lepší? Někde jsem četl, že Magicar je poruchový..... Ale????
cartmanxv
Člen Týmu

Příspěvek od cartmanxv »

Mám od "levnealarmy.cz" GT 902, nechal jsem si ho namontovat v Praze a zatím naprostá spokojenost. Ta GT 903 má jen bezdrátově ovládanou sirénu, jinak jsou ty alarmy stejné.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,2007
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Pokud byste se chtěli kouknout jak se alarm montuje, tak na stránkách Toyoty je podrobný popis jak se montuje originální autoalarm, třeba se to hodí i montážní firmě neoriginálu:

http://techdoc.toyota-europe.com/

Proklikat se přes Majitel - Montážní příručky příslušenství - Search AIM - Avensis - T25 - FMC 03/2003 (nebo jiná) - Installation manual - Vehicle Security System
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“