Prosím poraďte - dešťový senzor?
Prosím poraďte - dešťový senzor?
Ahoj všichni, mám t25 a jediné ovládání v autě, které nevím k čemu je se nachází na pravé páčce pod volantem (stěrače a ostřik oken) jedná se o otočný ovladač uložený nejblíž k volantu, je na něm šipka, a na páčce je nápis off, auto, lo, hi, možná další (nemám auto vedle počítače v 3. patře
), počítám, že je to nastavení stěračů, ale k čemu a jak to slouží nechápu, autě se senzorem deště je mi to podivné, prosím poraďte, díky všem.

to koliesko sluzi na nastavenie citlivosti dazdoveho senzora aspon u mna to tak funguje napr ked len mrholi tak to na tom off nechce zotriet az ked je okno velmi mokre a ked to prepnem na hi tak to hned zotrie. Ked dam na Hi tak zotiera v rychlejsich cykloch ako ked to koliesko dam off. Tiez som este na nic viac neprisiel len na toto.
- Clown Pennywise
- Člen Týmu
Je to trosku jinak. Off - sterace vypnute. Auto - zapnuty destovy senzor. Lo - cykluji pomaleji (bez senzoru). Hi - cykluji rychle (bez senzoru). Na te pacce je takovy otocny prstenec se znackou + a -. Ma 4 polohy pro citlivost destoveho senzoru. Projevi se to po nastaveni packy na "Auto". Jinak rychlost automatickeho stirani je jeste zavisla na rychlosti vozu. Vyssi rychlost - zkraceni intervalu stirani.
Avensis kombi 2.0 D4D T25 1CD-FTV 2004
Hmm, taky bych měl jeden dotaz.
Ta červená dioda na dálkovém ovládání centrálu má funkci signalizace (tedy že se rozsvítí při každém stisknutí tlačítka dálkového ovladače) nebo signalizuje slabou baterku ?
Auto mám už téměř 2 měsíce a té diody jsem si všimnul teprve před pár dny, takže teď nevím jestli jsem si jí jen nevšimnul nebo jestli mi odchází baterka
Ta červená dioda na dálkovém ovládání centrálu má funkci signalizace (tedy že se rozsvítí při každém stisknutí tlačítka dálkového ovladače) nebo signalizuje slabou baterku ?
Auto mám už téměř 2 měsíce a té diody jsem si všimnul teprve před pár dny, takže teď nevím jestli jsem si jí jen nevšimnul nebo jestli mi odchází baterka

Popis odpovídá činnostem mimo "Auto". Přesněji - tehdy si stěrače dělají co chtějí. Buďto kmitají v rytmu "Lo" nebo nechají zacákat celé sklo aniž by se pohly. Zlatý cyklovač.Clown Pennywise píše:Je to trosku jinak. Off - sterace vypnute. Auto - zapnuty destovy senzor. Lo - cykluji pomaleji (bez senzoru). Hi - cykluji rychle (bez senzoru). Na te pacce je takovy otocny prstenec se znackou + a -. Ma 4 polohy pro citlivost destoveho senzoru. Projevi se to po nastaveni packy na "Auto". Jinak rychlost automatickeho stirani je jeste zavisla na rychlosti vozu. Vyssi rychlost - zkraceni intervalu stirani.
Jak Vám fungují dešťové senzory? Není nějaká cesta k nápravě?
Toyota Avensis 2.0 VVT-i 1AZ-FSE 06 sedan
len pridam moju skusenost so stieracmi.. najprv som senzoru nevedel prist na chut..stieralo to kedy chcelo, citlivost nefungovala..
potom som ale vymenil stierace a spravanie sa zlepsilo o 300 percent.. zacal som to skumat.. a zistil som ze tieto nove nespliechaju pri prechadzani tolko vody ako stare...
tie ked sa vracali, tak striekli vodu rovno na senzor a tym padom si auto myslelo ze je zase zasrate sklo a.. stierali aj suche sklo..
teraz funguju uplne OK a mam druhe auto s ciklovacom a v kuse sa s nim hram a hladam optimalnu poziciu na ktoru som zvyknuty.. co sa samozrejme neda
potom som ale vymenil stierace a spravanie sa zlepsilo o 300 percent.. zacal som to skumat.. a zistil som ze tieto nove nespliechaju pri prechadzani tolko vody ako stare...
tie ked sa vracali, tak striekli vodu rovno na senzor a tym padom si auto myslelo ze je zase zasrate sklo a.. stierali aj suche sklo..
teraz funguju uplne OK a mam druhe auto s ciklovacom a v kuse sa s nim hram a hladam optimalnu poziciu na ktoru som zvyknuty.. co sa samozrejme neda

Corolla Verso D-CAT 130kw
taky přidám svojí zkušenost se senzorem,najednou mi po zimě nechtěl fungovat,stěrače stíraly pořád dokola a to celkem rychle,nad senzorem přitom žádný zbytky vody nebyly , ale přišel jsem na to ,že mi spolujezdcův stěrač pouští gumu ze stírátek a ta se rozmazává po skle a tudíž i nad senzorem,bylo to tím,že spolujezdcovo stěrač byl na autě už 5let
,na skle byly vidět po setření takový šmouhy s olejovýma spektrama a pomalu se ztrácely. po výměně stěrače vše opět OK. TAKŽE PŘÍŠTĚ NEŠETŘIT A MĚNIT OBA STĚRAČE