Prosím poraďte - dešťový senzor?

vše ohledně modelové řady Avensis
chudy
Řidič

Prosím poraďte - dešťový senzor?

Příspěvek od chudy »

Ahoj všichni, mám t25 a jediné ovládání v autě, které nevím k čemu je se nachází na pravé páčce pod volantem (stěrače a ostřik oken) jedná se o otočný ovladač uložený nejblíž k volantu, je na něm šipka, a na páčce je nápis off, auto, lo, hi, možná další (nemám auto vedle počítače v 3. patře :-D), počítám, že je to nastavení stěračů, ale k čemu a jak to slouží nechápu, autě se senzorem deště je mi to podivné, prosím poraďte, díky všem.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

to koliesko sluzi na nastavenie citlivosti dazdoveho senzora aspon u mna to tak funguje napr ked len mrholi tak to na tom off nechce zotriet az ked je okno velmi mokre a ked to prepnem na hi tak to hned zotrie. Ked dam na Hi tak zotiera v rychlejsich cykloch ako ked to koliesko dam off. Tiez som este na nic viac neprisiel len na toto.
Clown Pennywise
Člen Týmu

Příspěvek od Clown Pennywise »

Je to trosku jinak. Off - sterace vypnute. Auto - zapnuty destovy senzor. Lo - cykluji pomaleji (bez senzoru). Hi - cykluji rychle (bez senzoru). Na te pacce je takovy otocny prstenec se znackou + a -. Ma 4 polohy pro citlivost destoveho senzoru. Projevi se to po nastaveni packy na "Auto". Jinak rychlost automatickeho stirani je jeste zavisla na rychlosti vozu. Vyssi rychlost - zkraceni intervalu stirani.
Avensis kombi 2.0 D4D T25 1CD-FTV 2004
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

tak u mna to teda vobec takto nefunguje.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Hmm, taky bych měl jeden dotaz.
Ta červená dioda na dálkovém ovládání centrálu má funkci signalizace (tedy že se rozsvítí při každém stisknutí tlačítka dálkového ovladače) nebo signalizuje slabou baterku ?
Auto mám už téměř 2 měsíce a té diody jsem si všimnul teprve před pár dny, takže teď nevím jestli jsem si jí jen nevšimnul nebo jestli mi odchází baterka :oops:
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Neboj se baterka neodchází, dioda indikuje vyslání signálu
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

chudy píše:Neboj se baterka neodchází, dioda indikuje vyslání signálu
Díky :)
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Amper77
Člen Týmu

Příspěvek od Amper77 »

Clown Pennywise píše:Je to trosku jinak. Off - sterace vypnute. Auto - zapnuty destovy senzor. Lo - cykluji pomaleji (bez senzoru). Hi - cykluji rychle (bez senzoru). Na te pacce je takovy otocny prstenec se znackou + a -. Ma 4 polohy pro citlivost destoveho senzoru. Projevi se to po nastaveni packy na "Auto". Jinak rychlost automatickeho stirani je jeste zavisla na rychlosti vozu. Vyssi rychlost - zkraceni intervalu stirani.
Popis odpovídá činnostem mimo "Auto". Přesněji - tehdy si stěrače dělají co chtějí. Buďto kmitají v rytmu "Lo" nebo nechají zacákat celé sklo aniž by se pohly. Zlatý cyklovač.
Jak Vám fungují dešťové senzory? Není nějaká cesta k nápravě?
Toyota Avensis 2.0 VVT-i 1AZ-FSE 06 sedan
TondoS
Řidič

Příspěvek od TondoS »

Ako mi fungujú dažďové senzory?
ked to mám prepnuté na auto, Hi alebo Lo tak úplne chaoticky, nevidím v tom žiadny rozdiel, začnú mi stierať pomaly a potom mi skoro odletia zo skla :mad: a zase spomalia, tiež tomu ovládaniu neviem prísť na chuť, veru zlatý cyklovač... :cry:
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D 93kW 2007
Obrázek
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

mam permanentne AUTO-Lo

funguji naprosto paradne, ve chvili kdy bych sam setrel setrou, dneska treba na ceste Ostrava - Praha v chumelenici na vysocine opet potvrzena 100% funkcnost
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Taky jsem s funkcí tohohle systému docela spokojenej, i když občas se chybička vloudí .... vlastně jinou trvalou polohu stěračů nepoužívám - jen zvyšuju nebo snižuju HI/LO.
Amper77
Člen Týmu

Příspěvek od Amper77 »

Takže je to různé.
Mně stačilo si na avíka jen tady postěžovat a teď jsem vezl holku a senzor fungoval (časoval) úplně perfektně. Tak snad to vydrží.
Dík za reakce.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

len pridam moju skusenost so stieracmi.. najprv som senzoru nevedel prist na chut..stieralo to kedy chcelo, citlivost nefungovala..

potom som ale vymenil stierace a spravanie sa zlepsilo o 300 percent.. zacal som to skumat.. a zistil som ze tieto nove nespliechaju pri prechadzani tolko vody ako stare...

tie ked sa vracali, tak striekli vodu rovno na senzor a tym padom si auto myslelo ze je zase zasrate sklo a.. stierali aj suche sklo..

teraz funguju uplne OK a mam druhe auto s ciklovacom a v kuse sa s nim hram a hladam optimalnu poziciu na ktoru som zvyknuty.. co sa samozrejme neda :)
Corolla Verso D-CAT 130kw
Amper77
Člen Týmu

Příspěvek od Amper77 »

Jo, to by mohlo být ono. Já jen čistil sklo nad senzorem ale stěrače mě nenapadly. Dík.
jirkal
Navigátor

Příspěvek od jirkal »

taky přidám svojí zkušenost se senzorem,najednou mi po zimě nechtěl fungovat,stěrače stíraly pořád dokola a to celkem rychle,nad senzorem přitom žádný zbytky vody nebyly , ale přišel jsem na to ,že mi spolujezdcův stěrač pouští gumu ze stírátek a ta se rozmazává po skle a tudíž i nad senzorem,bylo to tím,že spolujezdcovo stěrač byl na autě už 5let :),na skle byly vidět po setření takový šmouhy s olejovýma spektrama a pomalu se ztrácely. po výměně stěrače vše opět OK. TAKŽE PŘÍŠTĚ NEŠETŘIT A MĚNIT OBA STĚRAČE
Odpovědět

Zpět na „Avensis“