aky odtien cervenej ??? metalicky/perlet 5gen
aky odtien cervenej ??? metalicky/perlet 5gen
zdarek ..chcel bych sa spytat jednak aky je rozdiel medzi perletou a klasikou metalizou..teda okrem ceny
moja cecilka ide komplet do laku ...je rozhodnta opät červena ale horsie je to uz s odtietnom ....chcel bych poradit ..najlepsie hodit nejaky kod barvy...
nieco do toho odtienu ako ma ferari cervenu len neviem aky sposobom ziskat kod farby..dikes
moja cecilka ide komplet do laku ...je rozhodnta opät červena ale horsie je to uz s odtietnom ....chcel bych poradit ..najlepsie hodit nejaky kod barvy...
nieco do toho odtienu ako ma ferari cervenu len neviem aky sposobom ziskat kod farby..dikes
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: aky odtien cervenej ??? metalicky/perlet 5gen
řekl bych že rozdíl je hlavně ve velikosti těch třpitivejch částeček(perlet je má úplně jemný), pak v tom že perlet na slunci trochu mění odstín, prostě ta barva na pohled vypadá hodnotně a dost možná v tom jak dobře ta barva kryje(resp. kolik musíš dát vrstev aby neprosvítal podklad). na odstín si zajed kamkoliv kde mýchaj nebo aspon prodávaj barvy a daj ti tolik vzorníků že nebudeš vědět kterou, jinač myslim že když řekneš červená Ferrari tak budou vědětALFkeeper píše:zdarek ..chcel bych sa spytat jednak aky je rozdiel medzi perletou a klasikou metalizou..teda okrem ceny
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ešte by som dodal detail - hodíš tam červenú metalízu, alebo perleť a ver, že keď náhodou budeš potrebovať niečo prestriekať, budeš nadávať ako pohan, lebo trafiť metalízu alebo nedajboh perleť (a ešte červenú) je sakra problém - rozhoduje aj počet vrstiev laku a ešte aj to v akej polohe sa ten ktorý diel strieka... A páni ak mi tu budete niečo hovoriť o tom ako sa dnes dá vďaka technike a kadečomu trafiť farba na aute, tak sa choďte opýtať lakýrnikov...tí keď takéto auto vidia, tak sa im ježia všetky chlpy
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
libor12 píše:A odkdy je chilli odstín ferrari metaliza nebo perleť?
existuji stranky kde najdes vsechny odstiny vsech aut , uz jsem to kdysi daval do navodu
s tim lakovanim perleti - staci dat blbe dil pri lakovani a rozdil je na svete jak barva "steka", Rasto ma recht
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
perleť sem měl a moje řeč je: "Nikdy víc!" krásný auto na pohled, ale sral sem magy v kostkách abych to někde neodřel, protože i když sem měl namýchanej korektor ve stejnym odstínu, tak odřeniny prostě nešly zamáznout tak aby to nebylo vidět, ale na druhou stranu to co ta barva dělala na sluníčku za to možná stálo, pokud teda auto nechceš denně používat. Je to na tobě. Leštěnka nebo dailycar? (ber to druhý )
PS: ale pokud vim, tak metalíza s perlětí má lepší barevnou stálost
PS: ale pokud vim, tak metalíza s perlětí má lepší barevnou stálost
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
tak abych přiznal barvu _ original modrá byla 8G7 (podle údajů to byla střední modá perleť /mica medium momentálně je auto nacákaný z 3/4 na 8J1 tj. modrá metalíza mica dark blue- taktéž original strike ale od 92+ a ne pro Evropu... ale... původní barva i když tam bylo napsáno že je "medium" je tmavší než 8j1 a abych řek pravdu rozdíl mezi perletí a metalickým lakem je rovnej 0. 8J1 (metal original) vypadá každopádně líp, než 8G7 (perleť original)... lepší odstín... takže respektive vzato.... perleť vs metalíza je to samý... je to jen o tom, kterej odstín se ti líbí, nikdo "NIKDO" nepozná jakejkoliv rozdíl, akorát větší magor než já jinak musim uznat, že pokud bych měl celicu v červený problematicko-růžový barvě, volil bych barvu podle Marťase, která je nádherná, a nebo podle Garfiellda (a jeho bejvalý RED-oranžády) krásný barvy... naprostý originály a moc povedený.
ps: v současnosti výrobci "stříkači" opustili perleť mam ten pocit a řešej jen metal colors... je to fakt stejný, a ten co by poznal rozdíl by musel bejt z Bohnic nebo podobnýho ústavu
PS2 tak mu poraďte, ať mu to "nerůžoví" ale nejdřív by měl ukázat ten seibon teda
ps: v současnosti výrobci "stříkači" opustili perleť mam ten pocit a řešej jen metal colors... je to fakt stejný, a ten co by poznal rozdíl by musel bejt z Bohnic nebo podobnýho ústavu
PS2 tak mu poraďte, ať mu to "nerůžoví" ale nejdřív by měl ukázat ten seibon teda
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
tady barvy toy: http://ourworld.compuserve.com/homepage ... colour.htm
pekna je Freeborn red
http://www.tcpglobal.com/autocolorlibrary/
pekna je Freeborn red
http://www.tcpglobal.com/autocolorlibrary/
micron>>PS2 "tak mu poraďte, ať mu to "nerůžoví" ale nejdřív by měl ukázat ten seibon teda"
daj mi este par dni t.j. cca do konca tyzdna by mala byt uz konecne umna ..urcite budu foto akonahle dorazi stym mozes ratat na 100%...
inak dikes za vysvetlenie ostavam pri metalizi este ten spravny kod farby nejak doriesit
daj mi este par dni t.j. cca do konca tyzdna by mala byt uz konecne umna ..urcite budu foto akonahle dorazi stym mozes ratat na 100%...
inak dikes za vysvetlenie ostavam pri metalizi este ten spravny kod farby nejak doriesit
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Alf> v pohodě jako ten výběr ti nezávidim... než já bych si vybral, tak bych z těch barevných kombinací asi zcvoknul podle toho netu se to moc vybrat nedá... ty malinkatý "nemetalický" proužky absolutně neodpovídaj potom celku a jak si ta barva hraje na světle-stínu, úhlech... je to dobrý akorát na přibližný kódy... možná bych ti doporučil si vybrat třeba 5 podobných barev a pak se stavit někam kde maj k "nakouknutí už přímo předstříkaný vzorky" ale hlavně si to prohlídnout venku, ne uvnitř
Já to měl jednoduchý- lakýrník z pro mě neznámýho důvodu vyměnil 8g7 za 8j1 a nacákal 1/2 auta... líbí se mi víc, je skvělá (sice sem chtěl 8g7, ale nelituju, naopak- je to naprostej origosh tady u nás a postupně si dělám radost pěkně po částech.
Já to měl jednoduchý- lakýrník z pro mě neznámýho důvodu vyměnil 8g7 za 8j1 a nacákal 1/2 auta... líbí se mi víc, je skvělá (sice sem chtěl 8g7, ale nelituju, naopak- je to naprostej origosh tady u nás a postupně si dělám radost pěkně po částech.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ono ani ty jejich vzorniky obcas nejsou ono , nejlepsi je to videt na aute a vyzvedet samozrejme, na netu samozrejme je zobrazeni spatny pokud nemate monitor Eizo s poradnou bitovou hloubkou a barevnou korekci ja ho nemam aby jste si nemysleli
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
recht recht... no ono by to šlo, ale každá jednotlivá barva by musela bejt nafocená alespoň 3x (1x na slunci a modrým nebi, 1x na světle a šedý/zamračený obloze a 1x při západu/východu slunce) a min. 800*600 pak by si člověk moh jen doma přes gfx nakopčit barvu-kapátkem na svoje auto focený v podobných světelných podmínkách a myslim, že výsledek by byl podobnej-dobrej nejen u Eiza, stíny by program myslim moh zvládnout sám
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že by to moc nepomohlo. Bez zkalibrovanýho monitoru (ideálně S-IPS LCDčka nebo aspoň pořádnýho CRTčka) by to stejně vypadalo jinak než v originále při focení. Jo, sladit a zkalibrovat barvy je alchymie podobná výrobě zlata na dvoře Rudolfa II.micron píše:recht recht... no ono by to šlo, ...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
alchymie jojo, ještě taky nejdou ale sladit oči každej totiž vidí barvy krapet jinak... záleží to na barvě očí, já si pamatuju jak sem se hádal kdysi s bejvalkou, jestli mam mikinu zelenou, a ona tvrdila že je spíš hnědá a ani omylem nechtěla přiznat že je naprosto zelená... takže ona ta kalibrace monitoru vlastně ani nikam nevede pak sem zjistil, že dost lidí vidí jinak oranžový odstíny- někdo řekne ihned oranžová, druhej spíš žlutá, třetí červená
- Kotass
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Hodně štěstí při výběru, na vzorníku to vypadá trošku jinak než ve skutečnosti na velké ploše a chce to mít určitě i fantazii ..
Známej dovezl z lakovny kabrio a vybral si oranžovo-červenou perleť .. takhle na fotkách vypadá trošku přihřátě, ale ve skutečnosti je dost tmavší a jenom na sluníčku na hranách háže takový světlý prasátka .. ale on má auto vyloženě na letní projížďky a jinak bude v garáži, tak tam se ta perleť dá akceptovat. Pro denní používání (jak bylo zmíněno výše) rozhodně ne-e.
Známej dovezl z lakovny kabrio a vybral si oranžovo-červenou perleť .. takhle na fotkách vypadá trošku přihřátě, ale ve skutečnosti je dost tmavší a jenom na sluníčku na hranách háže takový světlý prasátka .. ale on má auto vyloženě na letní projížďky a jinak bude v garáži, tak tam se ta perleť dá akceptovat. Pro denní používání (jak bylo zmíněno výše) rozhodně ne-e.