T23 oprava kliky

vše ohledně modelové řady Celica
Pavel Liška
Věčnej rejpal

T 23 oprava kliky

Příspěvek od Pavel Liška »

Rozvody se nemusí sundat,ale to je jediné co ne.Na třetí foto motoru co nafotil zejdy je čerpadlo dobře vidět,je to ta velká matice v levo na hoře pod kterou je pružina regulátoru.Nejlepší info Ti poskytne Kenny,dělá mi "menší "opravu čeldy.
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

4:zejdy
no nechci byt urypany ale tve fotky s komentarem takto vypadal motor kdyz sem sundal viko ventilu.... me docela dostali opravdu chces tvrdit ze je to jak pises? kazdy motor i po 10tis ma byt jen nadech ale proste nikdy neni takto cisty hlinik vzdy bude vic nebo min "zlatavy" a dalsi vec pri poradnem pohledu na foto v mistech kde se bezne provozne a kstrukcne drzi olej a usazeniny ty nemas ani kapku oleje to je 1ni divna vec 2ha vec je to ze na prsach mas zevnitr malinko prave zminovanou zlatavou barvu A 3ti vec sroubek na prsach je jeden z pulky vysroubovany a druhy neni vubec a i v manualu je ze kdyz davas viko ventilu (i s beznych zkusenosti) dat na misto kde se spojuji prsa s hlavou malinko tmelu kvuli nerovnostem a ty tam nemas ani minimum zbytku tmelu a 4ta vec je ta ze opet prifotce zepredu nemuze byt ten motor takto cisty. tak nevim jestli nas chces zkouset :roll:
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

To Kenny: Rýpání mi nevadí, ale proč si myslíš, že chci někoho natahovat? A v garáži rozhodně nemám několik motorů na fotopresentaci. To je skutečně stav motoru, když jsem ho otevřel, sám jsem tomu nevěřil, protože opravdu nikde nebyla ani stopa po nějakých úsadách. Jinak šroubky jsem si postupně dával na místo, kam patří a ten zlatavý odlesk bude ve skutečnosti od halogenu, kterým jsem svítil. Žádný díl nebyl nijak zbarven. Ten motor vypadal, jako když ho vytáhli nový někde z regálu. Až na tu kliku teda. Tady máš ještě fotku hlavy a válců.
Obrázek
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

pokud se mi to povede tak ti tu posilam zaskrtle mista kde se to nejak nepodarilo umit (neni to odlesk ani od halogenu to je jasny) a pokud se fotka neukaze je to blby az tak mi to s tim vkladanim fotek proste nejde :lol: a jakto ze treba neni ani minimum oleje nikde v miste kde je pravy uhel se vzdy malicko oleje udrzi tak jak v miste okolo ventilu. a kolik ten motor ma najete?

http://klasika.ukazto.com/?img=4095863~zejdy.jpg

1UZ-FE
H.-C32
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Znovu Ti opakuju:nic jsem nemyl, to je stav po otevření motoru. Ani mne nenapadlo zjišťovat, jestli někde je nebo není zbytek oleje, byl jsem rád, že motor vypadá takhle. Když jsem auto kupoval, mělo na tachometru 79 700 km, jestli to je nebo není pravda, nevím. Faktem je, že motor i převodovka byly rozebírané, co s tím kdo dělal, rovněž nevím. Můj názor je, že někdo prorazil vanu a jel bez oleje ( byl prasklý i držák motoru ). A potom to jenom tak pošolichali, aby do toho nemuseli strkat peníze a čekali na mne - blbce, až si to koupím. Ale teď už nelituju.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Můj názor je že ten motor někdo pečlivě umyl. Rozebral jsem za těch pár let xdesítek motorů které měly najeto od 1000-500k. Žádný nevypadal takhle. A že olej nikdy nevytece všechen,vždycky někde malinko zůstane,a tam prostě nikde nic není.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Kluci, neblbněte, tohle jsou prostě fotky motoru po demontáži. Jestli ho někdo těsně před prodejem umyl, to samozřejmě nevím, mě připadal i moc čistý zvenku, oproti převodovce, která nese stopy normálního stárnutí a znečištění ten blok motoru vedle ní úplně září. Možná, že po nějaké havárii vyměnili polomotor, to já nevím. To jsem si teda nemyslel, že se rozpoutá taková diskuze. Dávám ještě další fotky, ať máte nad čím hloubat. Ale na výše uvedených skutečnostech nic nezměníte.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Pokud máte zájem, nahraju všechny fotky z demontáže na síť, všechno jsem si fotil, abych to měl jednodušší, až to budu dávat dohromady.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

To Libor: děláš jenom do Toyot nebo i jiných aut? Sháním manuál na Nissan Micra K11, nevíš, prosím, kde by se dal sehnat? Na netu jsem našel jenom placené odkazy cca 1000 Kč. Díky.
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

:cry: ze by dalsi nachytany clovek.... to je blby kdyz nekdo neco schova do auta jen tak aby prodal... ok teda budu verit zes to necistil ty protoze vidim ze i na te kocce je treba hlava uplne jak nova tak to proste asi nekdo opravdu nasolichal na prodej(79tis musi byt na motoru videt) tim mluvim samozrejme o te cistote vevnitr:)

:lol: :lol: :lol:"""""Zakopavam sekeru"""" Hauk :lol: :lol: :lol: :lol:

1UZ-FE
H.-C32
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No jestli je to tak jak říkáš tak s tebou někdo opravdu pěkně vyj...l. Ale nejsi sám. Teď když jsme vyndali motor z Lucky auta,tak já i Honza jsme přesvědčení že motor rozhodně není origo a je složen z několika různých části. Nejen popsané hadice kvůli demontáží,ale i jednotlivé zabarvení dílů od usazenin oleje.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

btw když už narážíte na Lucku, podařilo se mi sehnat blok z modelu 2006, který není repasovaný ale fungl nový :)
Odpovědět

Zpět na „Celica“