Brzdy

vše ohledně modelové řady Avensis
Stevens79
Člen Týmu

Brzdy

Příspěvek od Stevens79 »

Chci se vas zeptat na zkusenosti s brzdami u Avensise. Mam pocit, ze brzdy u meho Avensise jsou sice vcelku ucinne ale musi se hodne proslapnout pro vetsi ucinek - navic mam pocit, ze brzo zabira ABS. U Skodovek nebo VW byl nastup brzdneho ucinku okamzity. Je to normalni u Toyoty?
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Ano je to normalni daji se lepe davkovat a ABS spina az na hrane .
Mas tam i brzdovy assistent .
C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
Petr N.
Navigátor

D o t a z ? ? ?

Příspěvek od Petr N. »

Už jsem to jednou psal, ale asi do špatné rubryky. Tak tedy, když rychle sešlápnu brzdový pedál začně mi vybrovat volant....!!? Čím by to asi tak mohlo být..?? :idea: Poradí někdo...??
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Moze to byt tym zez su zle zodrate brzdove kotuce. Ja som si ich dal vysustruzit (500Sk) kedze boli este dost tucne a ide to ako nove. Myslim ze na mojom to bude tym ze loziska uz maju jemnu volu a onedlho odidu.

R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Souhlasím s Rastym, ale podle mých zkušeností se na tomto podepisuje i nevyváženost hlavně předních kol.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Petr N.
Navigátor

a to je normální....??????

Příspěvek od Petr N. »

Je to normální...?? U 03 s poctivejma 48.000 Km ? ? ? :mad:
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Nevyvazenost sposobuje trasenie volantu pri vyssich rychlostiach bez brzdenia...
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Karel Danda
Řidič

Re: a to je normální....??????

Petr N. píše:Je to normální...?? U 03 s poctivejma 48.000 Km ? ? ? :mad:
Tak sundej přední kola a podívej se na brzd. kotuče, jak jsou na tom. Já mám r.v. 2002, poctivých 74 000 km a už jsou taky pěkně orezlé, zralé na přesoustružení. Podle mé teorie toto nastává u tzv. ekonomických řidičů, kteří málo brzdí a tudíž destičky nestačí "vyleštit" kotouče tak jako u řidičů, kteří jezdí stylem brzda plyn .
Petr N.
Navigátor

Příspěvek od Petr N. »

Přesně jak píšeš je to tak...!!!! Už se na tom pracuje... Ale prý to vypadá raději na nové... Tak uvidíme...??? Jinak mi můj mechanik říkal, že na tak těžké auto jsou ty brzdy dost poddimenzované. On má Passata a prý jsou u nich o 5 cm větší kotouče...!!!!! A jak jinak spokojenost..??? Nebo nejaké větší problémy se objevily...??
Karel Danda
Řidič

Nic zásadního. Povolená matice u odbočky plus pólu u baterie, což způsobovalo při jízdě v noci pohasínání hlavních světel při blikání, brždění nebo puštěných stěračích. dále mi štve zatékání v kufru do levé kapsy pod podlahou (na nářadí), vypadá to, že to jde okolo zadního světla. Na to je třeba ale sundat tapecírunk, do čehož se mi zatím nechtělo a zatím je naštěstí sucho. To je tak zatím vše.
Petr N.
Navigátor

Příspěvek od Petr N. »

Tak jsem nechal stočit ty kotouče brzd a si představ, že asi po tisíci km to začalo dělat znovu. Prý je to tím, že každý materiál má "pamět" a tudíž se to vrátilo zase do původního stavu. Dali jsme tam tedy new kotouče a s nima i destičky a je to zase ok :banana: Jen je mi trochu divný, že destičky, které jsme tam dávali, měli na stranách takové výběžky, které jsme museli rozbruskou upálit protože by tam jinak nešly.. Nevím co je to za značku, ale sháněl to kámoš mechanik.. a říkal, že to normálně na všechny auta pasuje. Že ta Toyota musí mít všechno extra.. :wacko:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: a to je normální....??????

Příspěvek od Idaho »

Petr N. píše:Je to normální...?? U 03 s poctivejma 48.000 Km ? ? ? :mad:
ano je pokud kotouče zajíždelo prase, nebo byly měkké desky, rychle se sjeli a nekdo je pozde vyměnil.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Netusim jak to ma passat ale Avensis facelift ma 2 pistkove brzdice v predu . A k destickam urcite bych tam nedaval desky z kterych musim neco odbrusovat .
C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Porsacek píše:Netusim jak to ma passat ale Avensis facelift ma 2 pistkove brzdice v predu . A k destickam urcite bych tam nedaval desky z kterych musim neco odbrusovat .
a co bys chtel odbrušovat z destiček??
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Petr N. píše:Tak jsem nechal stočit ty kotouče brzd a si představ, že asi po tisíci km to začalo dělat znovu. Prý je to tím, že každý materiál má "pamět" a tudíž se to vrátilo zase do původního stavu. Dali jsme tam tedy new kotouče a s nima i destičky a je to zase ok :banana: Jen je mi trochu divný, že destičky, které jsme tam dávali, měli na stranách takové výběžky, které jsme museli rozbruskou upálit protože by tam jinak nešly.. Nevím co je to za značku, ale sháněl to kámoš mechanik.. a říkal, že to normálně na všechny auta pasuje. Že ta Toyota musí mít všechno extra.. :wacko:
pokud se neco muselo řezat tak to nebyly desky pro tento vůz :D ( rozumněj konkrétní model )

...a kámšovi mechanikovi bych nechal zabavit výučák..
Odpovědět

Zpět na „Avensis“