Brzdy
Brzdy
Chci se vas zeptat na zkusenosti s brzdami u Avensise. Mam pocit, ze brzdy u meho Avensise jsou sice vcelku ucinne ale musi se hodne proslapnout pro vetsi ucinek - navic mam pocit, ze brzo zabira ABS. U Skodovek nebo VW byl nastup brzdneho ucinku okamzity. Je to normalni u Toyoty?
D o t a z ? ? ?
Už jsem to jednou psal, ale asi do špatné rubryky. Tak tedy, když rychle sešlápnu brzdový pedál začně mi vybrovat volant....!!? Čím by to asi tak mohlo být..??
Poradí někdo...??

- Karel Danda
- Řidič
a to je normální....??????
Je to normální...?? U 03 s poctivejma 48.000 Km ? ? ? 

- Karel Danda
- Řidič
Re: a to je normální....??????
Tak sundej přední kola a podívej se na brzd. kotuče, jak jsou na tom. Já mám r.v. 2002, poctivých 74 000 km a už jsou taky pěkně orezlé, zralé na přesoustružení. Podle mé teorie toto nastává u tzv. ekonomických řidičů, kteří málo brzdí a tudíž destičky nestačí "vyleštit" kotouče tak jako u řidičů, kteří jezdí stylem brzda plyn .Petr N. píše:Je to normální...?? U 03 s poctivejma 48.000 Km ? ? ?
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Přesně jak píšeš je to tak...!!!! Už se na tom pracuje... Ale prý to vypadá raději na nové... Tak uvidíme...??? Jinak mi můj mechanik říkal, že na tak těžké auto jsou ty brzdy dost poddimenzované. On má Passata a prý jsou u nich o 5 cm větší kotouče...!!!!! A jak jinak spokojenost..??? Nebo nejaké větší problémy se objevily...??
- Karel Danda
- Řidič
Nic zásadního. Povolená matice u odbočky plus pólu u baterie, což způsobovalo při jízdě v noci pohasínání hlavních světel při blikání, brždění nebo puštěných stěračích. dále mi štve zatékání v kufru do levé kapsy pod podlahou (na nářadí), vypadá to, že to jde okolo zadního světla. Na to je třeba ale sundat tapecírunk, do čehož se mi zatím nechtělo a zatím je naštěstí sucho. To je tak zatím vše.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Tak jsem nechal stočit ty kotouče brzd a si představ, že asi po tisíci km to začalo dělat znovu. Prý je to tím, že každý materiál má "pamět" a tudíž se to vrátilo zase do původního stavu. Dali jsme tam tedy new kotouče a s nima i destičky a je to zase ok
Jen je mi trochu divný, že destičky, které jsme tam dávali, měli na stranách takové výběžky, které jsme museli rozbruskou upálit protože by tam jinak nešly.. Nevím co je to za značku, ale sháněl to kámoš mechanik.. a říkal, že to normálně na všechny auta pasuje. Že ta Toyota musí mít všechno extra.. 

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: a to je normální....??????
ano je pokud kotouče zajíždelo prase, nebo byly měkké desky, rychle se sjeli a nekdo je pozde vyměnil.Petr N. píše:Je to normální...?? U 03 s poctivejma 48.000 Km ? ? ?
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud se neco muselo řezat tak to nebyly desky pro tento vůzPetr N. píše:Tak jsem nechal stočit ty kotouče brzd a si představ, že asi po tisíci km to začalo dělat znovu. Prý je to tím, že každý materiál má "pamět" a tudíž se to vrátilo zase do původního stavu. Dali jsme tam tedy new kotouče a s nima i destičky a je to zase okJen je mi trochu divný, že destičky, které jsme tam dávali, měli na stranách takové výběžky, které jsme museli rozbruskou upálit protože by tam jinak nešly.. Nevím co je to za značku, ale sháněl to kámoš mechanik.. a říkal, že to normálně na všechny auta pasuje. Že ta Toyota musí mít všechno extra..

...a kámšovi mechanikovi bych nechal zabavit výučák..