T23 oprava kliky

vše ohledně modelové řady Celica
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Pozjištuju v práci jak se to pohybuje s cenama a dám echo.
Obrázek
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak oprava,laserovým kalením dosáhneš max 64 Hrc.Ptom je možnost povlakování a tam je tvrdost podle použitého povlaku až 70 Hrc.
viz.
http://www.mepac.cz/image/pictures/web/povlakovani.pdf

http://www.mepac.cz/image/pictures/web/ ... kaleni.pdf

Jinak mrkni na stránky moji práce www.mepac.cz

Zdar a sílu.V tech odkazech najdeš i cca cenu.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Díky. Spousta kvalitních informací na jednom místě. Cena je přijatelná. Povlak by byl pravděpodobně asi DLC.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Všechny info v odkazech nebo písni na info@mepac.cz
Dozvíš se co potřebuješ.
Obrázek
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Tak konečně hotovo, snad dojedu i do Plzně :shock:
Shrnuto: cena celkem 15 tisíc, klika a ojnice dělaná v Praze u fy Berk, navaření za studena, vyrovnání, přebroušení, ojnice oprava oka. Z Mimoně z Rendkardu jsem utekl, byly řeči, že se to nemusí povést, že by klika mohla být na šrot atd.
Nové šály, rozvoďák, těsnění pod hlavu, simeringy a nějaké tmely a montážní klíče. Takže s cenou jsem spokojený. Hlavně aby to vydrželo. Práce docela příjemná, nenastal žádný zádrhel, motor šel dobře ven i zpátky, podle mého názoru vše OK. :lol:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

zejdy píše:Tak konečně hotovo, snad dojedu i do Plzně :shock:
Shrnuto: cena celkem 15 tisíc, klika a ojnice dělaná v Praze u fy Berk, navaření za studena, vyrovnání, přebroušení, ojnice oprava oka. Z Mimoně z Rendkardu jsem utekl, byly řeči, že se to nemusí povést, že by klika mohla být na šrot atd.
Nové šály, rozvoďák, těsnění pod hlavu, simeringy a nějaké tmely a montážní klíče. Takže s cenou jsem spokojený. Hlavně aby to vydrželo. Práce docela příjemná, nenastal žádný zádrhel, motor šel dobře ven i zpátky, podle mého názoru vše OK. :lol:
no co se týče mimonské "brusírny" tak musím potvrdit podobnou zkušneost cca 4 roky zpet, 3x jsem tam jeli, den předem se domlouvali a vždy klika bude jeste nebyla ( den předtím nám řekli že je hotová i cenu ) nebo tam ze dne na den byla"dovolená" v kanceláři a nikdo od naší kliky nemel papíry.. nidky více :(
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

No po přečtení vlákna od Idaha o motoru a shlédnutí obrázků po sundání víka hlavy ( Dokyho motor?) se mi trochu ulevilo. Dávám sem fotky, co jsem našel po sundání víka já. Nevím, jestli se mi to povede.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Takhle vypadal můj motor po demontáži.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

to jako fakt? tak to teda klobouk dolu, vypada jako novy :shock:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Stanly
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanly »

Já to to měl v tom Renocaru cca rok a půl zpátky a žádnej problém s nima nebyl.Za dva dny to bylo hotový a drží do dnes.Asi jsem měl štestí na tehdejší obsazení lidí či co :lol: :lol:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A kolik už jsi najel? Často provozujes motor nad 6000?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Zejdy-jak se tak koukám na ty fotky tvého motoru tak mám otázku,jestli s té strany kde je olejové čerpadlo je na tom ještě nějaký kryt po celé výšce bloku,nebo je to tak nezakryté????Díky za info.Ptám se s důvodů výměny regulátoru tlaku oleje.
Obrázek
Stanly
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanly »

od tý doby má najeto cca 30tis.Mám sice jen Vvti,ale do omezovače vytáčím poměrně často. A cca po 15 tis byl motor kompletně přetesněn a chlap co mi to dělal,řekl že klika je jak nová bez vůlí.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

No pravdu povědět takhle čistě bych chtěl aby vypadal i můj.Auto na dílně zůlstane dýl cca o o týden tak jsem se domluvil s Idahem.Chci aby se to vše sneslo dolů a vyčistilo.Auto mi jelo absolutně v pohodě zádná ztráta výkonu, točí jako má,jde do otáček jak má, je pružné atd. nesjou žádné problémy a podívej se v motoru -grill v horní části.Psal jsem co si o tom myslí lidi chemici z parama z Pce z Vysoké chemické profesor atd. A v podstatě mi potvrdili původní úvahu o důvodech které se tady rozebírali.Jsem zvědavej jak ti to bude šlapat dál a kolik to vydrží. Já nyní po opravě a vyčistění jsem se rozhodl motoru nakládat co se do něj vejde.A druhej se změní na 3S-GTE a když se zlomí tak se jen prohodí :lol: už mně nebaví se koukat na zadní světla Vašich aut :lol:
Nějaké ty auta doma jsou.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

To Amadeus: Přes to je samozřejmě kryt rozvodů po celé výšce bloku až k hlavě. U olejového čerpadla bych provedl kontrolu povrchu včetně proměření vůlí a vizuální kontrolu regulátoru tlaku, pokud je vše v tolerancích, tak jedinou součástku, kterou bych doporučil vyměnit, je pružina regulátoru ( cca 2 eura ), to je jediná věc, která může být teoreticky vadná - unavená. Takže tam bude cena převážně za práci
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Díky za info.Regulátor jsem komplet celý koupil a chystám se ho vyměnit,tak proto se ptám,jestli se k němu dostanu bez demontáže rozvodů atd.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“