Kde dotahnout rucku?

vše ohledně modelové řady Avensis
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

chudy píše:...jiná možnost dle servisáka Toyoty není správná...
Jasně otázka ceny, nikoli správného postupu :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

nikdo nevi jak na to :?: :?: :?:
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

neviem ako to je na T22 ale na T25 som ju dotiahol na tiahlu rucnej brzde dal som dole tie plasty okolo rucnej brzdy a tam som kusok dotiahol matku 10 klucom, lebo mi tiez isla vysoko a teraz na 5 zubov.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud je to spravne nakresleno na tom obrazku v odkazu , tak by to mohlo jit dotahnout u paky - zalezi jak moc je na konci toho maleho lanka dlouhy zavit , uz jsem to nekde psal, pokud brzdi obe priblizne stejne ale je jen problem ve vysce zvdvihu je tohle nejjednodussi zpusob jejiho dotazeni

avsak avensis jsem sotva videl takze nevim jak to tam opravdu je

http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2005_T ... _4601.html
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

mam T25...u paky sem to dotahl,ale bohuzel to nepomohlo...co s tim?Nevite jak je rucka udelana?Na nekterych autech jsou lanka ke trmenu a na nekterych je bubnova rucni brzda v kotouci(coz si myslim ze je tenhle pripad)...nevite nekdo?Diky
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

na tom aokazu si muzes najit presne typ auta a to ti tam vyhodi kompletni dily, to co jsem nahodil je na T25 , takze vzadu budou bubnokotouce
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

ja ji taky tahal jak u wrc kolmo,pak jsem byl na serv.prohlidce a v FC to nekde dotahli sami od sebe.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

Pavo.B. píše:na tom aokazu si muzes najit presne typ auta a to ti tam vyhodi kompletni dily, to co jsem nahodil je na T25 , takze vzadu budou bubnokotouce
super odkaz,diky...

...ale koukam ze asi rucka v tech kotoucich na celistech asi seridit nepujde,takze to vypada na celisti,ale o vikendu to radsi rozdelam a mrknu na to
novlub
Člen Týmu

Příspěvek od novlub »

V bubnu zadního kola je otvor (zaslepený nějakým špuntem). Částečně se tudy dá ruční brzda "dotáhnout". Jinak by se měl sundat buben a samozřejmě závisí na opotřebení obložení.
TOYOTA Avensis 1,8 VVTi kombi, 6/2001
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

novlub píše:V bubnu zadního kola je otvor (zaslepený nějakým špuntem). Částečně se tudy dá ruční brzda "dotáhnout". Jinak by se měl sundat buben a samozřejmě závisí na opotřebení obložení.
ale to mluvis o bubnovych brzdach,ne?U T25 jsou vzadu kotouce a v nich jsou i "bubny" na rucni brzdu a tam si myslim ze to seridit nepujde,podle obrazku z odkazu výše...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud to nekdo nerozebere a nezkusi tak stejne muzem jen hadat jak tak koukam
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Fikus píše:Mělo by to být OK. Taky tam mám velkou vůli a v TOY mi řekli, že je to normální. Nevím, zda se ze mě snažili dělat blbce, ale ručka je prý jen na malé bubny zadní nápravy jako parkovací. Na normální brždění tam jsou kotouče.
(jak jsem koupil tak prodávám)
Napisem svoju skusenost. Onedlho po kupe auta som siel do alp, kde som brzdam dal pekne zabrat. Kupil som nove zadne oblozenie (po 160tis km by sa patrilo) ktore mi uz drali zelezo o zelezo. Novymi dostickami som nic nevyriesil, lebo kotuc uz mal take ryhy, ze sa dosticky dotykali malou plochou aby nieco brzdili.
Opravil som to nakoniec tak, ze som dal vybrusit zadne kotuce spolu s dostickami aby sa dotykala 100% plochy dosticky o kotuce.
Nic som na rucnej nenastavoval a po 2-3 kliknutiach mam auto zabrzdene.
Vymenil som este brzdovu kvapalinu co vyznamne pomohlo brzdam celkovo - pedal zabera hore.

Pokial sa dosticky a kotuce dotykaju aspon na 90%, radil by som vymenit brzdovu kvapalinu. Bude asi prehriata a vzduch urobi brzdenie pruznym a neucinnym.

P.S. omylom som vtedy kupil brzdove dosticky, predpokladam na T25 ktore mi teraz doma trcia. Urcite by som ich predal ak by mal niekto zaujem za bezkonkurencne nizku cenu. Postnem fotky az ich odfotim.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja bych rekl ze kapalina a kotouce s destickama nemaji s ruckou nic spolecnyho :D

porad to nikdo nerozebral ? jestli se to steluje samo a nebo to jde i rucne
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Pavo.B. píše:ja bych rekl ze kapalina a kotouce s destickama nemaji s ruckou nic spolecnyho :D

porad to nikdo nerozebral ? jestli se to steluje samo a nebo to jde i rucne
Moj nazor je, ze sa to steluje samo tym, ze opravis problem zo zadnymi brzdami (Je tam velka vola - vzduch, alebo mala stycna plocha stare dosticky/kotuce)
Takisto moze byt, ze sa natiahlo lanko a treba to dostelovat. Ja som ale nic take nerobil a auto ma uz viac ako 250tis km. Preto tomu velmi neverim.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
ouky
Člen Týmu

re

Příspěvek od ouky »

Jestli se v tom nějakej koumák vyzná, tak tady je servisní manáll na brzdy na T22. Vše je tam do šroubečku ale anglicky. O ručce tam jasně píšou, že se to šteluje nějakým fífem v kokpitu pod pákou.

http://www.edisk.cz/stahni/50747/14_BRA ... .03MB.html
Ave 2001, D4D 2.0
Odpovědět

Zpět na „Avensis“