Stal jsem se po dlouhem setreni take majitelem Avouska 2.0 D4D T25 2003,100tKm,z raichu se serviskou z Toyoty.Jsem nadmiru nadsen,opravdu se po precteni par radku zde nedivim,ze si to vlastne chvalime

A ted muj problem,po zakoupeni jsem udelal nasledovne,nakoupil ND primo u Toy a zacala bezna udrzba,vymena
- olej 5w30 + filtr
- prevodovy olej
- chladici kapalina
- vzduchovy filtr
- pylovy filtr
- olej do serva
Vse jsem si udelal sam (doufam se ne naskodu) protoze ceny za praci v autor. servisu jsou pekne mastne.Tak,dalsi odborne veci jako rozvodak,kladky,klima jsem nechal na pozdeji do aut. servisu.
Naplanoval jsem si vylet a vyrazil na moravu,cesta tam cca 600 Km po D1 nadhera,maximalni spokojenost,TURBO ciste a plne pohvizdavalo,ale costou zpet jsem zaznamenal a dela to porad,pri plnem zatahu TURBA,nestandartni zvuk,nevim jak ho dobre popsat,neco jako starej Fen s vybehanou vrtulkou,tezko rict,ten zvuk je divnej az nekdy neprijemnej a to pri plnem zatahu,kdyz to jede tak tretinou je zvuk normalni,na vykon to nema absolutni vliv.
No chlapci a ted se me jezi chlupy strachem,aby nebylo turbo na odchodu do vecnych lovist,patral jsem na netu po zkusenostech u jinych znacek a napada me toto:
1: Netesnost hadic,trubic,prirub Turba,Intercooleru.Coz by byla asi sranda
2: Poskozeni lozisek turba,nebo lopatek,rezonance.
Ted moje domenka k bodu 2,protoze jsem se pozde dozvedel jak se k TDI chovat,valil jsem po dalnici a pak sup na pumpu,vypnuti motoru bez dochlazeni turba (poskozeni lozisek karbonem nebo zkrouceni lopatek) jsem DEBIL,ale v tu chvilku me to nenapadlo,pekne jsem se mozna vytrestal.
Dalsi,z nemecna tam byl original olej z TOY 10w40 asi polosyn,ja dal podle manualu a i primo me to prodal aut.servis TOY 5w30 synte. a MOZNA se plnou syn rozpustily kladne karbony.
No stejne jsem planoval rozvodak v aut.servisu a dal to tam,rozvod,kladky,remeny,palivovy filtr udelali a dal jsem jim popsal moje potize.
Sdelili me ze identifikace meho problemu je slozita,tak na dalsi 4 h prace,oddeklovani vseho,kontola tesnosti,intercooler a tak,rikali ze zatim at to moc neresim,kdyz to ma vykon a tak,takze po marnem cekani zase vim prdlajs.
No a proto prosim chlapci o nejake rady napady a hlavne jestli jste nekdo mel podobny problem.Nove turbo,pokud by to bylo vazne,na to nemam,ale koukal jsem na fi co delaj repase starych,jake zkusenosti mate.
Dik za kazdy napad,zkusenost
Jo z vyfuku nejde spalenej olej,coz by naznacilo propousteni oleje z turba okolo lozisek a nasledovnou moznou total destrukci motoru pri samovybuchu