TURBO D4d help

vše ohledně modelové řady Avensis
stany
Člen Týmu

TURBO D4d help

Příspěvek od stany »

Ahoj chlapci

Stal jsem se po dlouhem setreni take majitelem Avouska 2.0 D4D T25 2003,100tKm,z raichu se serviskou z Toyoty.Jsem nadmiru nadsen,opravdu se po precteni par radku zde nedivim,ze si to vlastne chvalime :-).

A ted muj problem,po zakoupeni jsem udelal nasledovne,nakoupil ND primo u Toy a zacala bezna udrzba,vymena

- olej 5w30 + filtr
- prevodovy olej
- chladici kapalina
- vzduchovy filtr
- pylovy filtr
- olej do serva

Vse jsem si udelal sam (doufam se ne naskodu) protoze ceny za praci v autor. servisu jsou pekne mastne.Tak,dalsi odborne veci jako rozvodak,kladky,klima jsem nechal na pozdeji do aut. servisu.

Naplanoval jsem si vylet a vyrazil na moravu,cesta tam cca 600 Km po D1 nadhera,maximalni spokojenost,TURBO ciste a plne pohvizdavalo,ale costou zpet jsem zaznamenal a dela to porad,pri plnem zatahu TURBA,nestandartni zvuk,nevim jak ho dobre popsat,neco jako starej Fen s vybehanou vrtulkou,tezko rict,ten zvuk je divnej az nekdy neprijemnej a to pri plnem zatahu,kdyz to jede tak tretinou je zvuk normalni,na vykon to nema absolutni vliv.

No chlapci a ted se me jezi chlupy strachem,aby nebylo turbo na odchodu do vecnych lovist,patral jsem na netu po zkusenostech u jinych znacek a napada me toto:

1: Netesnost hadic,trubic,prirub Turba,Intercooleru.Coz by byla asi sranda
2: Poskozeni lozisek turba,nebo lopatek,rezonance.

Ted moje domenka k bodu 2,protoze jsem se pozde dozvedel jak se k TDI chovat,valil jsem po dalnici a pak sup na pumpu,vypnuti motoru bez dochlazeni turba (poskozeni lozisek karbonem nebo zkrouceni lopatek) jsem DEBIL,ale v tu chvilku me to nenapadlo,pekne jsem se mozna vytrestal.

Dalsi,z nemecna tam byl original olej z TOY 10w40 asi polosyn,ja dal podle manualu a i primo me to prodal aut.servis TOY 5w30 synte. a MOZNA se plnou syn rozpustily kladne karbony.

No stejne jsem planoval rozvodak v aut.servisu a dal to tam,rozvod,kladky,remeny,palivovy filtr udelali a dal jsem jim popsal moje potize.

Sdelili me ze identifikace meho problemu je slozita,tak na dalsi 4 h prace,oddeklovani vseho,kontola tesnosti,intercooler a tak,rikali ze zatim at to moc neresim,kdyz to ma vykon a tak,takze po marnem cekani zase vim prdlajs.

No a proto prosim chlapci o nejake rady napady a hlavne jestli jste nekdo mel podobny problem.Nove turbo,pokud by to bylo vazne,na to nemam,ale koukal jsem na fi co delaj repase starych,jake zkusenosti mate.

Dik za kazdy napad,zkusenost

Jo z vyfuku nejde spalenej olej,coz by naznacilo propousteni oleje z turba okolo lozisek a nasledovnou moznou total destrukci motoru pri samovybuchu
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Mas moznost se dostak k turbu jestli jo tak sundej hadici a zahejbej vrtulkou v turbu kdyz se ti to podari tak je problemm turbo ma vul na loziskach a je´zrale na repas jeste jukny na lopatky turba jsou li steny od nich oslehane je problem jinac repase bezneho turba cca 10.000,-
C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ak raz nenechas turbo po pzatazi vychladnut, nic sa nedeje. keby si to robil stale, alebo stale castejsie, potom sa turbo poskodit moze....
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Dik za rady chlapci....

No uz jsem objednanej k jednomu garazmaisterovi kterej na to snad prijde.

Odpojit hadice z turba a zkontrolovat lopatky a vule na lozisku to je docela slozita vec,hadice clovek odpoji,ale pak je tam napevno nalitek v kterem bezi vrtule od sani a zpatecka do intercoleru kam se pripojuji hadice,kterej se da asi sundat jen pri vyndanem turbu,hodne blbej pristup.

Vsichni co me radi,rikaj netesnost,mel jsem podezreni na intercoler,bylo to pred zakoupenim lehce tukle na levou stranu,tak jsem si dal tu praci,vyndal ho i s hadicema a pod vodou tlakove vyzkousel,zadne bublinky a tak,jo vyteklo z neho asi decka oleje.Takze myslim ze to bude bud u turba,nebo samotne turbo.

No snad na to prijdou,pak dam vedet :-)
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Prolem vyresen !!!,sice se spozdenim :-)...

Nakonec jsem tedy zajel do neznackoveho servisu,druhej den zavolal servisman ze je to jasne,jen tak na zkousku odpojil hadici z vystupu turba a proturoval to.....ohodil si celou garaz olejem :-),tak a je to jasne,turbo je nacate,hazi olej a jeste (viz zvuk ktery vydaval) mozna zkroucene lopatky + hridel.

Zajimave je,ze kdyz jsem odpojil hadici z intercoleru,tak mnozstvi oleje se me nezdalo tak velke a auto ani nijak nekourilo.

Takze turbo ven (fachman rikal ze to byla pekna pakarna),poslal to na repas vymennym zpusobem,prislo jine zrepasovane turbo,krasne ciste a nove lakovane,montaz a moje prvni jizda.

No to byla krasa,ZADNY neprijemny zvuk,auto tahlo jak melo,dokonce vicemene zvuk turba slysim jen pri stazenem okynku,az me to trochu vadilo :-),ohledne zvuku rikal ze casem bude trochu slyset,klasicky co u turbo motoru bejva,ale ne ten co jsem mel ja.Jeste rikal,ze nedodochlazeni je nejcastejsi chyba,ale taky rikal ze uz mohlo byt nacate pred zakoupenim.

Jinak repasovane turbo me stalo 14500,- + prace a ta byla vyrazne mensi nez v autorizaku

Zaver : Dochlazujte,dochlazujte :-)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

stany píše:Jinak repasovane turbo me stalo 14500,- + prace a ta byla vyrazne mensi nez v autorizaku
Nevíš jaký typ turba to je ? Je to Mitsubishi nebo Garret ?
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Je to Garret,ale presnej typ (cislo nevim)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

stany píše:Je to Garret,ale presnej typ (cislo nevim)
To mi stačí. Hmm, čekal jsem, že tam bude spíš japonské Mitsubishi (ta používá SAAB) než americký Garret. No co, alespoň v nouzi nejvyšší můžeme kupovat turba do Toyot v autorizovaném servisu Škoda/VW :lol:
Obrázek
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Jojo to me povidej,v autorizaku na me bafli castku za nove ze se me udelalo spatne.....
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

stany píše:Jojo to me povidej,v autorizaku na me bafli castku za nove ze se me udelalo spatne.....
Kolik chtěli ? Odhadoval bych to mezi 50 - 60tis. Kč. Alespoň tolik chtěli kdysi po mě za Garreta do SAABa :) Jinak nové turbo stojí cca 25-30tis. Kč.

Koukal jsem a do Avensise by mělo jít turbo Garret GT1749V
http://www.turbomaster.info/eng/applica ... urbo=todos

Mimo jiné je tohle turbo i v Octavii a Superbu TDI :lol:
http://www.dieselevante.it/turbocharger ... am=GT1749V
Obrázek
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Tak to si to odhadl presne 60tis :(,vubec je nezajimalo ze existuje neco jako repas.

Plz,nahodou nemas uzivatelskou prirucku v el. podobe,ja ji sice mam,ale v helmutstine a ta me sakra nejde.Pokud by byla ceska,bylo by super,engl taky neva.Co jsem koukal zde na foru tak zatim jen na starsi model.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

stany píše:Tak to si to odhadl presne 60tis :(,vubec je nezajimalo ze existuje neco jako repas.

Plz,nahodou nemas uzivatelskou prirucku v el. podobe,ja ji sice mam,ale v helmutstine a ta me sakra nejde.Pokud by byla ceska,bylo by super,engl taky neva.Co jsem koukal zde na foru tak zatim jen na starsi model.
Příručku nemám (zatím mám Corollu, ale už koukám po "upgradu"), ale měli by ji mít za pár stovek (200-300 ?) v Toyotě v papírové podobě. Stačí zavolat.
Obrázek
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

T25 D4-D ma intercooler?me se to nezda,ale stany pise neco o intercooleru
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

jasne ze ma :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008